SrbijaSpace logo

10 SAVETA ZA PREMEŠTANJE TEŠKIH KOMADA NAMEŠTAJA

 

10 SAVETA ZA PREMEŠTANJE TEŠKIH KOMADA NAMEŠTAJA

Kako da preselite teške stvari a da ih ne oštetite


Premeštanje teških komada nameštaja zna da bude ponekad veoma komplikovano i teško. Ukoliko nije izvedeno kako treba, gubi se previše snage, vreme, živci, zna da dođe i do neželjenih povreda, a postoji i rizik da se oštećenja stvari koje se preseljavaju. Predstavićemo vam nekoliko jednostavnih tehnika  kako da lakše premestite teške stvari, a ne povredite vaša leđa i ne oštetite vaš nameštaj. 


1. Nabavite dasku sa točkičima


Prvo nepisano pravilo je kad god je moguće izbegavajte dizanje stvari, ako je moguće koristite točkove, ako to nije moguće, klizajte stvari, dizanje je poslednja opcija.  Ko god se selio zna da ovakvo jednostavno pomagalo veoma olakšava posao. Može da se kreće u svim pravcima i umesto da se stvari dižu, oni se guraju. Radi se o jednostavnoj šperploči na kojoj su montirana na svakom uglu mali točkiči. Bitno je da visina ove daske ne bude velika. Potreškoća je ukoliko se naiđe na stepenice i visoke pragove, onda ipak stvari moraju da se podignu.

 
2. Kad kod je moguće klizajte teške komade nameštaja 


Ispod teškog komada dovoljno je ugurati neko parče plastike, foliju, obično ćebe, tepih ili neku drugu tkaninu. Klizati stvari je daleko lakše od dizanja istih. 


3. Koristite improvizovane rampe i užad


Teške stvari najbolje je spuštati ili dizati preko stepenica na improvizovanoj rampi od parčeta šperploče, drveta ili nešto slično. Izuzetno teški komadi se mogu vezati užetom preko koje se kontroliše spuštanje/dizanje preko rampe. Obavezno koristiti rukavice da uše ne povredi ruke. 

 

Ostatak tekst na sajtu Selidbe Milošević


Preuzeto sa: http://selidbe-prevozrobe.rs/blog/10-SAVETA-ZA-PREMESTANJE-TESKIH-KOMADA-NAMESTAJA-7.html


Dodajte komentar