SrbijaSpace logo

Dekorativni kamen u enterijeru

 

Dekorativni kamen u enterijeru

Dekorativni kamen u enterijeru

 

Prirodni kamen je nešto što se može uklopiti u sveki ambijent i po svačijem ukusu. Prilikom dvogodišnje rekonstrukcije porodične kuće u Teksasu na interesantan način je upotrebljen prirodni kamen kao osnovni dekorativni element.

Prednost prirodnog kamena u odnosu na veštačke jeste dobro ponašanje na vlagu, odnosno mogućnost postavljanja kamena i u kupatilu i kuhinji.

Forma kamena je neobrađena i rustična što u mnogome doprinosi prirodnom izgledu. Naravno neobrađen kamen je teži za postavljanje al je to cena koja mora da se plati ukoliko želite dodir prirode u vašem domu.

Kamen je jedinstven sa svojom posebnom strukturom i bojom, koristi se hiljadama godina i jedan je od najstarijih materijala za gradnju.

 

Kamen je :

 

  • Dugotrajan
  • Otporan
  • Kvalitetan
  • Vizuelno lep
  • Uvek u trendu

U dekorativne svrhe kamen se koristi u enterijeru za mnoge stvari i mnogim prostorijama od dnevne sobe, kamina, stepenica do njegove spoljašnje upotrebe kao fasadni zid, staze i ukrasi oko vrata.

 

Uglavnom se lepi na jedan zid ili deo zida, a zbog specifičnog izgleda unosi dinamiku i dah prirode

 

Dekorativni kamen se uklapa u sve stilove.

Paneli i zidovi oblepljeni dekorativnim kamenom u trendu su već nekoliko godina u modernim stambenim i poslovnim objektima.

Veštački kamen verno nalikuje pravom ali je znatno jeftiniji i praktičniji za održavanje. Osim toga je i lakši, tako da se jednostavno montira a vešti majstori mogu dnevno da ugrade od 10 do 20 metara kvadratnih.

Uglavnom se lepi na jedan zid ili deo zida, a zbog specifičnog izgleda unosi dinamiku i dah prirode.

Najefektniji je kada je prisutan u vidu detalja u dnevnom boravku, trpezariji, spavaćoj sobi i hodniku, jer deluje elegantno i luksuzno. Ako se postavlja kao fasada kamina potrebno je da bude najmanje 50 cm udaljen od plamena, dok u blizini vode (kupatilo) mora da se zaštiti specijalnim premazom.

 

https://www.novosti.rs/upload/images/2011/03/2103/ZIVOT%20PLUS%20od%2020.%20marta/33%20kuca/mala.jpg

Može da se pričvrsti na svaku podlogu, preko grubo obrađenog zida, maltera, gipsanih ploča, metalne konstrukcije ili drveta.

Dekorateri predlažu panele sastavljene od malih kamenih pravougaonih pločica jer deluju atraktivnije nego velike kamene ploče.

U trendu su i zidovi od oblutaka u beloj, crnoj ili crno-beloj varijanti. Inače, u pogledu boje i teksture dekorativni kamen predstavlja vernu imitaciju prirodnog i pruža bezbroj mogućnosti za kombinovanje tako da se dobro uklapa u sve stilove.

 

 

 

Kako bi osvežili svoj prostor i dodali mu zanimljivu notu prekrijte jedan zid sa struganičkim kamenom. Ravnogorski kamen će obogatiti prostor i daće prostoru poseban šarm.

 


Preuzeto sa: http://www.kamenstruganik.com/


Dodajte komentar