SrbijaSpace logo

Dodatni elementi PVC prozora

 

Dodatni elementi PVC prozora

Uz PVC prozor, ozbiljne kompanije koje se bave PVC stolarijom, nude i dodatne elemente (senila) jer je dobro prozoru dodati sve što može zatrebati.

Senila

Za zatamljenje prostora koriste se senila koja mogu biti:

  • spoljne i unutrašnje žaluzine,
  • lamelne zavese i
  • grilje (škure, rebrenice)

koje se izrađuju sa vlastitim okvirom ili direktno na prozor.

SPOLJNE I UNUTRAŠNJE ŽALUZINE

Osnovna razlika između spoljašnjih i unutrašnjih žaluzina je mesto njihovog postavljanja na prozoru. Spoljašnje žaluzine, za razliku od unutrašnjih sprečavaju zagrevanje stakla i samim tim predstavljaju efikasniji sistem zaštite od toplote direktnog sunčevog uticaja od unutrašnjih žaluzina.

Žaluzine na jednostavan način omogućavaju regulisanje količine svetla koje prodire u prostoriju do visokog stepena zamračenja unutrašnjosti objekta. Prednost spoljašnjih žaluzina je što potpunim zatvaranjem lamela omogućavaju i kompletnu zaštitu privatnosti.

LAMELNE ZAVESE

Lamelne zavese su jednostavno i praktično senilo koje primenu nalaze i u stambenim i u poslovnim objektima. Postojani i antistatični materijali omogućavaju dugotrajnu upotrebu i lako održavanje. Vertikalne lamele omogućavaju višestepenu regulaciju svetlosti.

Odlikuju ih:

  • postojani materijali,
  • veliki broj opcija upravljanja,
  • veliki izbor širine lamela,
  • mogućnost integracije sistema u pametnim kućama i
  • veliki izbor boja lamela.

GRILJE

Grilje (škure, rebrenice) predstavljaju sistem sa fiksnim lamelama, koji se montira direktno na zid. Pomoću njih se postiže odlična zaštita od sunca, hladnoće kao i vremenskih neprilika.

Posebno su pogodne za morske predele jer zbog tople klime objekte često krase velike staklene površine i tu se tradicionalno kao senila biraju grilje. 

Komarnici

Komarnici su mreže protiv insekata i veoma popularna dodatna komponenta savkog PVC prozora. Posebno su neophodna na prozorima objekata koji se nalaze u blizini vode ili u prirodi gde osim što pružaju zaštitu od komaraca, onemogućavaju i druge isnsekte da uđu u objekat.

Komarnici mogu biti fiksni, kao i rolo mreže koje se mogu spuštati i podizati po potrebi, ali mogu imati i svoj okvir i otvarati se kontra od prozora i vrata. 

 

Ceo tekst na blogu


Preuzeto sa: http://www.mrpvcsistem.rs/pvcialustolarija-blog_Dodatni-elementi-PVC-prozora.php


Dodajte komentar