SrbijaSpace logo

Kamen struganik i ugradnja kamena

 

Kamen struganik i ugradnja kamena

Lomljeni kamen se dobija lomeljenjem (cepanjem) i razbijanjem stena u kamenolomima, pri čemu se dobijaju manji ili veći komadi različitog oblika. Ovaj kamen se najčešće koristi za popločavanje i za zidanje, i može biti:

  • običan kamen – koristi se za temelje, nasipanje brana, obaloutvrda, kanala i sl.
  • doteran pločasti kamen – koristi se za zidanje i popločavanje staza, podova, ulaza u kuće, trotoara i sl.

Cepanje stena može da se vrši ručno ili mašinski. Od ovog kamena se izrađuju kocke, ivičnjaci, stubovi, pragovi, ploče za popločavanje, blokovi za zidanje. Teoretski svaki prirodni kamen može da se lomi, ali nemaju sve vrste kamenih ploča poželjne osobine koje su nama potrebne. Neke se krune, nemaju otpornost i izdržljivost. i ne mogu da izdreže ovaj način obrade. Najčešće se lome magmatske stene, a ređe sedimentne (krečnjaci i peščari) i metamorfne (gnajsevi i škriljci) stene.

Studenica Karamel 

Oblik: Ulomljeni kamen nepravilnog oblika

Dimenzije: širina 1 do 3 cm

Cena: 9 eur/m2


 

pirotski pescar1

12

Lomljeni Pirotski peščar

 

Oblik: Ulomljeni kamen nepravilnog oblika

Dimenzije : širina 1 do 3 cm

Cena : 8 eur/m2


 

grcka lomljena ploca1

12

Grčki lomljeni kamen

Oblik: Ulomljeni kamen nepravilnog oblika

Dimenzije: širina 1 do 3 cm

Cena: 8 eur/m2


 

SDC10985

Ravnogorski lomljeni kamen

Oblik: Ulomljeni kamen nepravilnog oblika

Dimenzije: nepravilnih dimenzija, debljina po želji

Cena: 12 – 15 eur/m2

Ugradnja kamena

Ugradnja kamena je usluga koju sa zadovoljstvom nudimo našim klijentima. Važno je napomenuti da je kod ugradnje kamena veoma važno da majstori budu vrhunski profesionalci i vrlo stručni i odgovorni ljudi, pošto i najmanja greška se kasnije skupo plaća. Ugradnju našeg kamena vrše majstori koji imaju višegodišnje iskustvo i koji su dobro “ispekli” ovaj težak i zahtevan zanat, tako da možemo da garantujemo za naš rad i kvalitet.

Prirodni kamen koji se ugrađuje može da bude u svim oblicima obrade: sečen, lomljen, obrađen ili neobrađen, da bude isečen u štanglice, ili kao bunja ili krajcmože da se ugrađuje skoro na svim površinama (zemlja, drvo, malter, cement, beton, keramičke pločice, itd).Osim toga, može da se ugrađuje u skoro svim fazama izgradnje objekta –  za vreme zidanja, fasadiranja, oblaganja zidova, cokli, stepeništa, popločavanje trotoara i staza, izgradnja terasa. Prirodni kamen se koristi za podizanje ograda, bazena, česmi, fontana, itd. Kombinacije su bezbrojne sve u zavisnosti od želja i potreba kupca.

Kompleksnost i zahtevnost postupka ugradnje kamena traži od majstora da prvo pripremi površinu na kojoj  se kamen lepi, svaka vrsta površine traži adekvatnu pripremu, a zatim da pripremi i sam kamen. Pošto se ugradnja razlikuje od mesta do mesta potrebno je pravilno odabrati vrstu kamena kako bi se postigao željeni cilj.

 

Mi posedujemo ogromno iskustvo i znanje koje je sticano svih ovih godina, tako da možemo da posavetujemo svoje klijnte šta je najbolje za njih.

 


Preuzeto sa: http://www.kamenstruganik.com


Dodajte komentar