SrbijaSpace logo

Koje su prednosti PVC prozora?

 

Koje su prednosti PVC prozora?

Da pomenemo samo neke:

  • PVC profili igraju ključnu ulogu u uštedi energije i toplotne izolacije. PVC PROFILI u odnosu na aluminijumske ili drvene profile imaju bolje izolacione vrednosti naročito u kombinaciji sa troslojnim staklom.
  • Prozori od pvc materijala nude značajne troškovne prednosti u odnosu na drvo (kvalitetno) koj je skuplje 20-30% ili aluminijum koji je skuplji i do 60% u odnosu na PVC. Pored prvobitne uštede prozori od ovog materijala mogu da traju i do 50 godina ušteda za buduće troškove je očigledna.
  • PVC PROZORI se lako održavaju u odnosu na drvo koje je neophodno svakih 5 godina lakirati i menjati git na staklima ovde je dovoljno pranje sa deterdžentom za posuđe, zahvaljujući PVC granulatu od kojih su napravljeni profili a koji je otporan na razne spoljne i vremenske uticaje.
  • Oni su izuzetno izdržljivi te njihov vek uz primereno održavanje i pravilno korišćenje može biti do 50 godina, te predstavljaju dugoročnu investiciju u imovinu.
  • Takodje, imaju izuzetan ekološki uticaj jer su 100% podložni reciklaži te time dovode do uštede 40% svih rezervi nafte i gasa u svetu koji se koriste za grejanje ili hlađenje stambenih objekata. Takođe, pri samoj proizvodnji profila dolazi do minimalnog zagađenja okoline i zahtevaju mnogo manje energije.

Više na blogu MR PVC


Preuzeto sa: http://www.mrpvcsistem.rs/pvc-stolarija.php


Komentari (2)

Mirjana

Pa kad se sve sabere i oduzme ima dosta uštede na energetskom planu. PVC stolarija udružena sa termoizolacionim staklima je po meni pun pogodak. A još nešto, nekad se smatravlo da PVC stolarija mora biti isključivo bela što apsolutno nije tako, može se i farbati i uneti malo radosti u dom. Ne moraju PVC prozori izledati onako "sterilno" i bolnički.(Dobar) 0
(Slab) 0
05-Sep-17 09:30:24 AMBoki

Prvo standard pa pvc prozori. A onda malo bolji standrad pa alu stolarija, pa drvo-aluminijum. Ko ne bi ugradio pvc stolariju umesto stare dotrajale drvene stolarije? Kada se nadju sredstva to se uradi jako brzo.(Dobar) 0
(Slab) 0
04-Sep-17 22:24:55 PMDodajte komentar