SrbijaSpace logo

All on 4 – nova generacija implantata i nove mogućnosti

 

All on 4 – nova generacija implantata i nove mogućnosti

Stomatolozi konstantno unapređuju svoje tehnike i materijale koje koriste u radu. Do pre nekoliko desetina godina nije bilo moguće nadoknaditi ceo izvađen zub, a sada se to radi rutinski.

Nekada su mostovi i totalne proteze bile jedini način delimične ili potpune zamene jednog ili više zuba, dok su danas zubni implantati postali najbolji način za popunjavanje nedostajućih zuba.

Vremenom su i implantati doživeli brojne promene pa se sada koriste za tehniku „all on 4“ i donose odlične rezultate.


Šta je „all on 4“ i zašto je Beograd najbolje mesto za ugradnju?


Kada se odlučite za tehniku all on 4 Beograd je jedino mesto gde bi trebali postavljati implantate jer je ovo revolucionaran način za ugradnju 12 veštačkih krunica u situaciji kada je vilica u potpunosti bez zuba.

Revolucionarno je to što se ne ugrađuje veštački koren za svaki nedostajući zub već se postavljaju samo 4 titanijumska šrafa koji nose celu konstrukciju i niz od 12 zuba. Na ovaj način se lakše i brže dobija trajno popunjavanje čitave vilice, a da nadoknada obuhvata i desni koje će doneti stabilnost i bolje funkcionisanje cele vilice.


Kako se postavljaju ova četiri implantata?


Osnovna razlika i zašto je za proceduru all on 4 Beograd jako važan jer se ne postavljaju implantati klasično već zadnja dva na mesto petica i pod uglom od 45 stepeni. Šrafovi su duži i imaju veću nosivost pa zato proteza stoji odlično.

Ipak, ugradnja nije standardna pa je važno pronaći najboljeg stomatologa, koji ima iskustvo u postavljanju i dobre rezultate iza sebe.

Kada pronađete stomatologa sa iskustvom prvo slede pregledi i ocena stanja desni jer od njih zavisi da li mogu da podrže implantate ili ne. Treba naglasiti da ne postoji situacija koja nema rešenje, samo je važno da se pravilno pristupi problemu. Zbog toga je nekada potrebna augmentacija tj procedura za dodavanje veštačke kosti u vilicu, a nekada ne, o tome će stomatolog doneti odluku.

Implantati se ugrađuju zasebno od veštačke krune i potrebno je da prođe oko 4 meseca pa da šrafovi kompletno srastu sa vilicom i budu podrška veštačkim zubima.

Tek kada se taj proces završi sledi postavljanje veštačkih zubnih kruna koje su napravljene u nizu i odlično naležu na vilicu. Prave se tako da izgledaju potpuno kao prirodni zubi, savršeno imitirajući prirodan niz.

Stomatološka ordinacija u Beogradu mora imati tim onih koji će da ugrade implantate, kontrolišu zarastanje, ali i odličan protetički sektor baš da bi veštački zubi na kraju izgledali perfektno.

U slučaju da imate problem sa nedostatkom velikog broja zuba u vilici ili ste potpuno bez njih, razmislite da posetite Beograd i da postavite all on 4 postupak.

Na jedinstven način se trajnim postupkom rešava problem nedostatka velikog broja zuba. Implantati trajno ostaju u vilici, a zubi će imati funkciju baš kao i prirodni jer su vezani za vilicu pa će i osećaj biti prirodniji, a kontrola bolja.

Proverite ko sve izvodi all on 4 i slične intervencije, kakvo je iskustvo, da li postoje zadovoljni klijenti i zakažite svoj pregled. Na korak ste udaljeni od trajnog rešenja problema.

 

Slike:
https://www.freepik.com/free-photo/dentist-with-smile_5904232.htm#page=3&query=dental%20implants&position=20&from_view=search&track=ais


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Dodajte komentar