SrbijaSpace logo

Biorevitalizacija lica: Za večno mladu i blistavu kožu

 

Biorevitalizacija lica: Za večno mladu i blistavu kožu


Biorevitalizacija lica


Lice je lična karta svih nas. Ona se sa godinama menja, ali tu promenu ne prihvatamo uvek lako. Dobro je da ima rešenja! Savremena estetska i dermatohirurgija i kozmetika znatno su napredovale i za ovaj problem našle rešenje – biorevitalizaciju.


Šta se postiže biorevitalizacijom lica?


Početkom 30. godina života primećuju se prvi znaci starenja, kao i gubitak elastičnosti kože. To dovodi do spuštanja lica, pa to menja i njjegov izgled i strukturu. Biorevitalizacija je tretman koji daje odlične rezultate u  usporavanju starenja. Terapijski postupak biorevitalizacije lica našu kožu podmlađuje, daje joj bolju teksturu i dobar tonus, tako što kožu hidrira, čini je glatkom, popravlja boju, obnavlja strukturu, stimuliše stvaranje nvog kalogena i elastina, pruža snažno oksidativno dejstvo; ublažava ožiljke, umanjuje hiperpigmentaciju (pege i fleke) i uklanja bore.

Biorevitalizacija lica, vrata, dekoltea, šaka ili za opuštenu kožu preporučuje se osobama koje imaju izrazito suvu kožu, izrazito masnu kožu, iritiranu kožu, problem sa tenom, neujednačen ten. Ovaj tretman je pogodan i za osobe sa izraženim podočnjacima, pegama, flekama, sitnim borama, a vrlo je efikasan i kod preveniranja starenja kože. Efekat koji se postiže je uvek odmoran izgled lica ili tretiranih delova, ublažavanje bora u predelu oko očiju i usana, zategnuta koža, ublažavanje znakova starenja.

Potrebno je da odvojite 30 do 45 minuta za svaki tretman. Oporavak nakon tretmana traje 1 do 3 dana. Nakon biorevitalizacije se ne preporučuje  konzumiranje alkohola, tretirani za negu lica,  izlaganje UV zračenju, hlorisanoj vodi i zahtevnijim fizičkim aktivnostima.

Kako bi efekti biorevitalizacije bili potpuni trebalo bi slediti nekoliko lekarskih saveta. Tretman ne bi trebalo da se izvodi tokom mesečnog ciklusa. Bilo bi dobro da se odlazak u saunu izbegne bar 7 dana pre odlaska na tretman. Takođe, pre tretmana, nekih 6 sati, ne bi trebalo da lice tretiramo šminkom i kozmetičkim proizvodima.

Sam tretman podrazumeva tretiranje lica anestetičkom kremom u konfornim uslovima. Potom se tankim iglicama aplikuje serum u određenu regiju. Preparati koji se koriste su na bazi hijaluronske male molekulske mase, a sadrže esencijalne amino kiseline i vitamine. Hijaluronske male molekulske mase vezuju vodu, hidriraju kožu, a kao antioksidant dovodi i do revitalizacije; esencijalne amino kiseline služe za sintezu novog kolagena; vitamini našu kožu hrane.

Što se tiče dinamike tretmana revitalizacije lica – ne postoji ograničenje u broju tretmana. Svakako stručnjaci, za trajnije i vidljvije efekte, preporučuju po 3 tretmana u 2 serije tokom godinu dana. Cene biorevitalizacije lica variraju zavisno od grada, od klinike, specijaliste; zavisno od samog zahvata, tj. tertmana, od prirode regije koja se tretira i sličnog, pa se kreću u rasponu od 10. 000 RSD do 20. 000 RSD.


Zašto je biorevitalizacija jedan od vodećih tretmana u dermatološkoj hirurgiji?


Biorevitalizacija je poznata i kao biostimulacija u centrima estetske hirurgije.

Preporučljiva je u borbi protiv starenja, kao i kod raznih problema sa kožom. Za razliku od estetske hirurgije biorevitalizacija je tretman koji je vrlo jednostavan, nema za cilj drastičnu promenu crta lica i davanje neprirodnog izgleda, već podmlađivanje kože iznutra.

U suštini, biorevitalizujućim tretmanima koža se obnavlja.


Slike: 
https://www.pexels.com/photo/specialist-making-face-skin-procedure-with-modern-equipment-5069612/
https://www.pexels.com/photo/selective-focus-portrait-photo-of-woman-with-a-towel-on-head-looking-in-the-mirror-3764013/

 


Autorski tekst: Ljiljana Bugarin


Dodajte komentar