SrbijaSpace logo

Cvetni aranžmani kao bitan deo venčanja

 

Cvetni aranžmani kao bitan deo venčanja

Već je svima poznato koliko organizovanje venčanja ume da bude naporno i iscrpljujuće. Ukoliko se niste udavale, ni bile kume na nekom venčanju, onda ste čule iz priča i gledale u filmovima. Iako filmovi znaju da preuveličaju neke stvari, verujte mi da organizacija venčanja nije ni malo lak zadatak. 

Ja se još uvek nisam udavala, ali sam bila kuma na jednom venčanju i upravo želim da vam prenesem utiske, kako biste na vreme uzeli u obzir sve detalje. One bitne elemente, poput venčanice, muzike, sale, ću izostaviti, to ne možete zaboraviti, a čak iako nešto krene po zlu, uglavnom nije vaša greška. 

Pomagala sam kumovima oko izbora fotografa, prilikom odlučivanja koje će običaje ispoštovati, izbora hrane. Ma činilo se da smo sve do najsitnijih detalja razradili. Sve je išlo po planu, a onda poslednji mesec pre venčanja,  otkrivamo propuste. 

U toku obilaska sale, otkrivamo da i pored njenog božanstvenog izgleda, nama nešto fali. Bez obzira na prelep prostor, delovalo je nekako prazno. Tog trenutka smo shvatili da smo zaboravili jednu stavku, a to je dekoracija vencanja.  Naš izbor su odmah bili cvetni aranzmani – svi smo se jednoglasno složili. Ono što nam je zadavalo dodatnu brigu je to što smo već poručili cvetiće za kićenje, venac i bidermajer. 

Mladoženja nije hteo da se meša, pa je dekoracija vencanja bila moj i kumin zadatak. Počele smo da razmišljamo šta ćemo i da li ćemo uspeti sve da organizujemo za tako kratko vreme. Usaglasile smo se dekoracija vencanja, tj stolovi gostiju i mladenački sto, moraju da budu isti kao i ostali cvetni aranzmani. Nismo htele da bude prenakićeno, a opet nije smelo da bude ni nedovoljno okićeno. Trebalo je pronaći pravu meru i uklopiti sve to.
 

Spas zvani  „prodaja cveca online“

Vremena za pretraživanje interneta nije bilo, postojala je i opasnost da nađemo nešto što će nam se dopasti, a da u Beogradu to ne možemo pronaći. Isto tako, nismo imale vremena ni za odlazak do cvećare gde su ostali cvetni aranzmani bili naručeni. Na svu sreću, u novčaniku sam pronašla vizit kartu cvećare, gde sam videla njihov web sajt i rešila da otvorim taj link, da vidim na šta ću naići. U pitanju je cvećara Esperanca. Preko njihovog sajta je moguća prodaja cveca online. Dostava cveca je opcija koja nam je već bila poznata, obzirom da su cvetni aranzmani za koje smo se već opredelili upravo iz ove cvećare. 

Opcija prodaja cveca online ne podrazumeva samo da kupite cveće koje vam treba, već možete videti tačan izgled buketa i svih dekoracija koje vam trebaju. Registracija je jednostavna. Nakon toga birate način plaćanja i željenu adresu na kojoj će se dostava cveca obaviti.

Obzirom da smo se mi već dogovorili s njima oko svih detalja, nazvali smo ih i zamolili da dopunimo našu porudžbinu, kao i da se dostava cveca koje smo naknadno poručili obavi zajedno s prethodnom porudžbinom.

Osoblju restorana smo preneli kako će dekoracija vencanja izgledati, a oni su preuzeli brigu da postave sve u skladu s našim željama. 

Na sam dan večanja videli smo da je dostava cveca uspešno obavljena, bez obzira na dodatni posao koji smo zadale radnicima cvećare, cvetni aranzmani su bili poređani baš kako smo htele, čak je i kutak za slikanje, koji  smo same smislile, bio više nego uspešan.

Ukoliko i vi uskoro organizujete venčanje, ne zaboravite da je dekoracija vencanja jako bitna i posetite prave profesionalce, da bi svi aranžmani izgledali savršeno.  Kontakt informacije, lokaciju i cvetne aranžamane možete pogledati na njihovom web sajtu.
 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Dodajte komentar