SrbijaSpace logo

Da li je moguće i kako kupiti nekretninu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima?

 

Da li je moguće i kako kupiti nekretninu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima?

Ujedinjeni Arapski Emirati su poznati kao jedno od najluksuznijih odredišta za nekretnine na svetu. Ovi gradovi privlače bogate investitore iz celog sveta, nudeći im ne samo prelepe nekretnine, već i brojne druge mogućnosti, kao što je odlično poslovanje. U nastavku teksta istražujemo da li je moguće i kako kupiti nekretninu na ovom čarobnom području.


Primamljive lokacije za kupce


Dubai je poznat po svojim luksuznim nekretninama, posebno po neboderima koji se izdižu visoko iznad horizonta. Mnogi turisti kada krenu u Dubai putovanje organizuju tako da prvo vide  Burj Khalifu, Ovaj simbol Dubaija je visok neverovatnih 828 metara i sastoji se od luksuznih apartmana, hotela i kancelarijskog prostora. Cene stanova u Burj Khalifi se kreću i do nekoliko desetina miliona dolara, u zavisnosti od veličine i lokacije stana.

Abu Dhabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, takođe nudi bogat izbor luksuznih nekretnina. Ovde se može naći nekoliko ekskluzivnih ostrva koja su pretvorena u stambene i turističke komplekse. Nekretnine na ovim ostrvima su među najskupljima u regionu i cene se kreću u milionima dolara. Ipak, Abu Dhabi takođe ima i nekretnine koje su pristupačnije, pogotovo u odnosu na one u Dubaiju. Na primer, u centralnom delu grada mogu se naći stanovi po cenama od nekoliko stotina hiljada dolara.


Luksuzne građevine


Pored Burj Khalife u ovoj bogatoj zemlji ima još mnogih raskošnih i upečatljivih građevina. To su nekretnine uglavnom rezervisane za najbogatije pojedince, dok svi ostali uživaju u pogledu na njih.

  • Princess Tower - Luksuz na obali

Princess Tower se nalazi u Dubai Marina i smatra se jednom od najskupljih zgrada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Ova zgrada visoka 414 metara nudi predivne apartmane sa pogledom na more. Cene stanova u Princess Tower se kreću od nekoliko stotina hiljada dolara pa sve do nekoliko miliona dolara.

  • Cayan Tower - Savremeni dizajn i luksuz

Cayan Tower, takođe poznat kao Infinity Tower, je prepoznatljiv po svojoj neobičnoj spiralnoj konstrukciji. Ova zgrada visoka 306 metara nudi stanove sa modernim dizajnom i pogledom na more, zbog toga je i cena ovih nekretnina izrazito visoka.

  • Emirates Towers - Simbol Dubaija

Emirates Towers su ikonične zgrade u Dubaiju koje predstavljaju luksuz i eleganciju. Ove zgrade visoke 355 metara nude različite vrste nekretnina, uključujući stanove, hotele i kancelarije. Cene stanova u Emirates Towers su takođe previsoke.

  • The Address Residence Sky View - Ekskluzivni stambeni kompleks

Ovo je stambeni kompleks smešten u centru Dubaija. Ovaj kompleks visok 260 metara nudi prefinjene apartmane sa pogledom na grad i takođe su nekretnine ovde većini nepristupačne.

Postoje i nekretnine koje su pristupačnije kupcima. Na primer, stanovi u stambenim zgradama u popularnim četvrtima mogu se naći po ceni od nekoliko stotina hiljada dolara.


Uslovi kupovine


Prvo treba napomenuti da je kupovina nekretnine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima moguća za strane državljane najviše u određenim slobodnim zonama, kao što su Dubai Marina i Palm Jumeirah. Međutim, postoji nekoliko pravila i propisa koje je potrebno poštovati. Za početak, potrebno je imati važeću dozvolu boravka u Emiratima. Ovo se može dobiti putem vize za rad, vlasništvom nad nekom nekretninom ili na neki drugi način. Takođe, postoji određeni minimum novca koji je potreban za kupovinu nekretnine.


Dubai
 

Kada je u pitanju minimalni iznos novca potreban za kupovinu nekretnine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, to zavisi od nekoliko faktora. Pre svega, treba uzeti u obzir cenu same nekretnine koje se kreću od par stotina hiljada evra pa sve do nekoliko desetina miliona u zavinosti od lokacije, vrste nekretnine i luksuza koji se pruža.

Treba imati na umu da se u Emiratima naplaćuje porez na promet nekretnina, koji može iznositi određeni procenat od vrednosti nekretnine. Uz to, treba računati i na dodatne troškove kao što su provizije agencijama za nekretnine i pravne usluge. Sve ove troškove treba pažljivo proračunati kako bi se utvrdio ukupni iznos novca potreban za kupovinu nekretnine.

Nekretnine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima se smatraju za jedne od najluksuznijih u svetu iz nekoliko razloga. Prvo, gradovi u ovoj zemlji su poznati po svojoj modernoj arhitekturi i inovativnim projektima, ali i autentičnosti koju nude.

Neboderi i luksuzni kompleksi su postali simboli Dubaija i Abu Dhabija. Takođe, ove destinacije nude mnoge mogućnosti za poslovanje, zabavu i luksuzne životne stilove. Sa prelepim plažama, luksuznim hotelima, tržnim centrima i vrhunskim restoranima, Ujedinjeni Arapski Emirati privlače one koji traže ekskluzivnost i raskoš.

Svi bismo želeli da posedujemo nekretninu u ovoj magičnoj zemlji. Impresivne građevine privlače pažnju turista i bogatih pojedinaca širom sveta. Kupovina nekretnine može biti izazovna, ali sa pravim znanjem i finansijskim sredstvima, moguće je postati vlasnik luksuznog stana u ovom bogatom i modernom okruženju.

Slike:
https://pixabay.com/photos/buildings-city-lake-city-lights-1839647/
https://pixabay.com/photos/skyline-skyscrapers-buildings-5575251/


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Dodajte komentar