SrbijaSpace logo

Erektilna disfunkcija – Kada potražiti pomoć?

 

Erektilna disfunkcija – Kada potražiti pomoć?


Oko 50% muškaraca se tokom svog života susretne sa erektilnom disfunkcijom, tj. problemom nemogućnosti postizanja i održavanja erekcije u više od polovine seksualnih aktivnosti tokom perioda od 6 meseci. Može se javiti i pad libida, ali i prerana ejakulacija što je takođe jedan od simptoma nezadovoljavajućeg seksualnog odnosa.

Iskustva pacijenata kažu da im je mnogo teže bilo da prevaziđu osećaj srama i da se obrate lekaru nego što je priznavanje problema i sam postupak lečenja.

Na tržištu je puno tretmana i postupaka koji mogu da vrate ili značajno poboljšaju seksualnu funkciju pa je važno što pre potražiti pomoć i započeti sa adekvatnim lečenjem.


Koji su uzroci erektilne disfunckije?


Fiziološki uzroci su daleko češći i nastaju kako zbog fizičkih povreda leđa, tako i kardiovaskularnih tegoba, gojaznosti, anemije, Kronove bolesti, neuroloških poremećaja… Uzročnici su brojni i mogu dovesti do poremećaja seksualne funkcije pa je prepoznavanje uzroka i lečenje tegoba ključ borbe sa erektilnom disfunkcijom.

Psihiloški uzroci impotencije se kriju u preživljenim traumama, nesigurnosti, psihološkim oboljenjima… Mogu biti osnovni uzrok problema ili se javiti kao prateći simptom pritiska koji se oseća zbog nezadovoljavajućih intimnih odnosa.

Mnogi muškarci sami traže rešenje, piju neproverene lekove i tako rizikuju svoje zdravlje, a jedini adekvatan način lečenja je da se obratite stručnim lekarima koji će otkriti uzrok i lečiti posledicu.


Kako izgleda lečenje impotencije?


Lečenje uzroka je jedan od dobrih puteva ka trajnom izlečenju i otklanjanju svih posledica. Ipak, uz to je potrebno raditi i na vraćanju zadovoljavajućeg seksualnog odnosa što se postiže na nekoliko načina.

Pre svakog odnosa je moguće ubrizgati injekciju u koren penisa koja će podstaći erekciju i prućiti zadovoljavajući seksualni odnos. Uz ovu opciju postoji i hirurško lečenje ugradnjom penilne proteze, ali se kao daleko delotvornije pokazala ultrazvučna terapija na FSWT aparatu.

FSWT uređaj emituje akustične talase velike gustine koji prodiru kroz tkivo penisa i podstiču stvaranje krvnih sudova što uzrokuje bolju prokrvljenost. Rezultati se postižu za samo 6 tretmana, bezbolni su i bezbedni za sve uzraste.

Ovaj uređaj se koristi i za lečenje problema sa kostima i drugim mekim tkivima i svaki put podstiče brži oporavak i adekvatnije lečenje.

Poboljšanjem seksualne funkcije pacijent razbija i psihičku blokadu i bolje reaguje na ostale vidove lečenja pa nema osećaja stida i srama jer se vraća normalna seksualna rutina.
 

Erektilna

 

Brinite o svom zdravlju i izbegnite pojavu impotencije


Redovne sistematske kontrole će otkriti potencijalne uzročnike impotencije i eliminisati je dok se još nije manifestovala što je prvi korak u prevenciji erektilne disfunkcije.

Kontrola stresa, vežbanje, smanjenje kilograma i što više relaksirajućih rutina u životu su prijatelji normalne seksualne funkcije pa bi i vi trebalo da je uključite svaki dan.

U slučaju pojave bilo kakvih smetnji treba se javiti lekaru, bez stida i srama. Svaki pacijent je potvrdio da je najteže potražiti pomoć, a da odlaskom lekaru shvate da nisu usamljeni i da se mnogi muškarci bore baš sa ovakvim stanjem.

Ne budite deo statistike jer se prevencijom i ranom posetom lekaru izbegava svako agresivnije lečenje i brzo dolazi do odličnih rezultata. Impotencija nije tabu i iskustva pacijenta potvrđuju da mesta za zabrinutost nema ako se prepustite stručnim osobama koje će pronaći rešenje.

 

Slike: 
https://www.freepik.com/free-photo/side-view-anxious-man-hugging-pillow_27831063.htm
https://www.freepik.com/free-photo/side-view-anxious-man-hugging-pillow_27831063.htm

 


Autorski tekst: Ljiljana Bugarin


Dodajte komentar