SrbijaSpace logo

FEJSLIFTING za 21 vek ZATEZANJE, PODIZANJE i PODMLAĐIVANJE kože LICA, PODBRADKA i VRATA sa TENZIONIM MTX Lift mezonitima

 

FEJSLIFTING za 21 vek ZATEZANJE, PODIZANJE i PODMLAĐIVANJE kože LICA, PODBRADKA i VRATA sa TENZIONIM MTX Lift mezonitima

TENZIONE MTX Lift - mezoniti su NAJNOVIJI Hi-TECH proizvod BIOTEHNOLOGIJE u SLUŽBI LEPOG, JEDROG i MLADOLIKOG IZGLEDA!

Primenom ovih niti postiže se efekat pravog FEJSLIFTINGA i predstavljaju revolucionaran napredak u Estetskoj hirurgiji 21.veka!

TENZIONE MTX Lift - mezoniti su specijalno dizajnirane biorazgradive mezoniti ultra elastične strukture i debljine od 19 do 21 G, što će reći da su promera intramuskularnih igala. Ove su mezoniti jedinstvene po svojoj strukturi i dizajnu, sa kosim zarezima “bodljama” postavljenim pod oštrim uglom u - dva smera, koje se prilikom postavljanja u tkivu otvaraju kao riblja kost.

Upravo zahvaljujući tom svojstvu, niti mogu da se pozicioniraju i da povlače i zatežu kožu u željenom smeru, jer ovi fini zarezi omogućavaju kačenje i – armiranje i impregnaciju kože i - Fejslifting koji traje oko 3 godine.

Fini zarezi -“bodlje”- imaju i drugu dejstvo, naime plasirane u potkožno tkivo - intenzivno podstiču stvaranje fibroblasta u tkivu koje ih obuhvata - čime se formiraju nova kolagena i elastična vlakna! Fibroblasti, naime izgrađuju ova vlakna i tako jačaju strukturu kože i njen tonus, vraćajući joj izgubljenu jedrinu i podmlađen izgled.

Proizvođač - Biotehnološka korporacija DGW Medical Corp. iz Južne Koreje, preporučuje primenu ovih mezoniti za:   

 • ZATEZANJE OPUŠTENE KOŽE LICA, VRATA I TELA  
 • REDEFINICIJU FACIJALNIH KONTURA 
 • REVITALIZACIJU, PODMLAĐIVANJE i POVRATAK TONUSA KOŽNIH i POTKOŽNIH TKIVA  


Tenzione MTX Lift - mezoniti se više od 10 godina sa uspehom primenjuju u Južnoj Koreji, Japanu i Rusiji, a u SAD i EU zadnjih 7 godina. Predhodna klinička ispitivanja trajala su 8 godina i poseduju ISO standard! Ove mezoniti novog dizajna i ultra-elastične strukture, potpuno su bezbedne i neškodljive za kožna tkiva!

Kod osoba kod kojih dolazi do “spuštanja” lica, gubljenja kontura lica, razvoja masnih jastučića u području donje vilice, spuštenih uglova usana, jako naglašenih nazolabijalnih bora i izraženih podočnjaka ove su mezoniti - PRVI IZBOR!

Primenjuju se za:      

 • ZATEZANJE I PODMLAĐIVANJE OPUŠTENE KOŽE LICA (predeo čela, gornjih kapaka, predeo oko očiju, predeo jagodica i nasolabijalnih bora, predo oko usta i brade i donje vilice u celini, predeo podbradka)    
 • ZATEZANJE i PODMLAĐIVANJE OPUŠTENE KOŽE VRATA i DEKOLTEA      
 • REDEFINICIJU i KONTURIRANJE JAGODICA, LINIJE BRADE i CELE DONJE VILICE
 • REVITALIZACIJU i POVRATAK TONUSA KOŽE i POTKOŽNIH TKIVA
 • PODIZANJE OBRVA ili KOREKCIJU ASIMETRIJE OBRVA


Armiranje kože (bio-armiranje) ima mehanički efekat učvršćenja kožnih i podkožnih tkiva i efekat bio-reakcije tkiva oko mezoniti, kao odgovor na prisustvo PDX polimera - od koga su ove mezoniti izgrađene. Rezultat je zatezanje, podmlađivanje, popunjavanje i učvršćivanje tretirane regije lica. Dobija se dakle mlađi, nežniji i zategnutiji izgled.

Zahvaljujući svom sastavu (biokompatibilni resorptivni PDX tj. polidioxanon polimer) i specijalnom dizajnu sa bodljama u dva smera - ove mezoniti jače nego druge mezoniti stimulišu:

 • angiogenesu tj. povećanje kapilarne krvne mreže 
 • autoprodukciju fibroblasta
 • formiranje kolagenih i elastičnih vlakana uz posledično povećanje tonusa, zategnutosti i blistavosti kože


Šta se dešava u tkivu kože nakon postavljanja Tenzionih MTX Lift - mezoniti?


Morfo-histološki se već u prvih 7 dana uočava povećanje broja fibroblasta, povećanje kapilarne krvne mreže (angiogenesis) i posledična permanentna hiperemija - prokrvljenost tkiva. Posle 40 dana mastociti se intenzivno grupišu oko malih bodlji ovih mezoniti uz dalje uvećanje broja fibroblasta i izgradnje krvne mreže, a to su faktori koji su ključni za obnavljanje kolagenih i elastičnih vlakana u danima koji slede!

Protokom vremena zapaža se i uvećanje debljine fibrofilamenata, koju prati dinamična ćelijska aktivnost oko mezoniti. Nakon godinu dana morfo-histološki se mogu konstatovati - nova kolagena vlakna, nova elastična vlakna, povećana gustina vaskularne mreže krvnih sudova, povećanje nivoa lokalne hijaluronske kiseline u matrixu i restauracija (matrixinginering) cele tretirane regije kao posledica prisustva ovih mezoniti. 


Mezoniti na vratu pre intervencije
 

Glavni sastojak Tenzionih MTX Lift - mezoniti je biokompatibilni i biorazgradivi (resorptivni) - PDX (polidioxanon) polimer, a prisustvo malih bodlji je esencijalno za jaču interakciju mezoniti i okolnih tkiva i sve procese koji su opisani.

 • Zašto su ove mezoniti jedinstvene i tako efikasne?  
 • prisustvo bodlji optimalne dužine 
 • broj bodlji po santimetru dužine
 • ugao pod kojim su bodlje postavljene 
 • prostorna distribcija mezoniti u tkivu  
 • hemijski sastav mezoniti


Broj mezoniti koji se plasira zavisi od regije lica i kreće se u rasponu od 4 do 10 po regiji. Optimalni broj niti zavisi od niza faktora:

 • veličina regije
 • opuštenost kože
 • kvaliteta kože
 • prisustvo jakih bora i promena na koži kao što su udubljenja i neravnine
 • stanja potkožnog tkiva
 • očekivanog rezultata
 • opšteg fizičkog stanja
 • fizičke aktivnosti i fitness treninga


Postignuti efekat zatezanja i podmlađivanja kože traje od 30 do 40 meseci!

Intervenciju izvode isključivo Estetski hirurzi - posebno obučeni za primenu ovih mezoniti.

Intervencija traje oko 40 minuta i radi se u lokalnoj anesteziji.

Intervencija je bez ožiljaka i nema procesa zarastanja - postoji blagi otok i eventualno manji hematomi. 

Mezoniti


Kome su namenjene Tenzione MT- Lift mezoniti?


Svima onim osobama koje žele jednostavnu, nehiruršku, neagresivnu intervenciju kojom se dobija značajno podmlađivanje, osobama koje nisu motivisane za veliku hiruršku operaciju i osobama koje žele da poprave svoj izgled, a  imaju hronična oboljenja koja su smetnja za opštu anesteziju.

Starosna granica ne postoji, ali postoje određena zdravstvena stanja pacijenta - kontraindikacije koja su posebno navedena u tekstu.


Kako se izvodi intervencija?


To je ambulantna intervencija i radi se u lokalnoj anesteziji. Postupak traje 30 do 40 minuta. Mezoniti se u kožu postavljaju specijalnim tupim kanilama. Postavljaju se u subdermalni sloj kože (mezoderm). Veoma je važna procena pravca postavljanja mezoniti (pažljiva analiza stuktura lica i mimike), te planiranje i procena delovanja sila zatezanja. 


Mezoniti na vratu posle intervencije
 


Od čega su napravljene ove mezoniti?


Napravljene su od PDX - polidioxanon polimera koja se već više od 2. decenije koristi u hirurgiji u razne svrhe - kod operacija srca do ugradnje proteza. To je potpuno bezbedna, nealergena supstanca koja se razgrađuje prirodno u koži tokom 12. do 15. meseci. Međutim, dejstvo tj. reakciju tkiva koje su inicirale ove mezoniti tada NE prestaje, jer se koža - NE vraća u prvobitno stanje zahvaljujući novonastaloj mreži elastičnih, kolagenih i vezivnih vlakana u raznim kožnim strukturama, nego ZADRŽAVA postignuti izgled do 40. meseci, posle čega se intervencija može - ponoviti!


Koji su efekti Tenzionih MTX Lift - mezoniti?


Rezultat -  ZATEZANJE kože i podkožnih tkiva je ODMAH vidljivo kao i pojačan tonus i čvrstina - međutim  zahvaljujući stvaranju fibroblasta - ćelija koje izgrađuju elastična i kolagena vlakna, a čija je produkcija snažno stimulisana finim zarezima na ovim mezonitima kao i uticaju samog materijala od koga su izgrađene - postiže se dodatni efekat na kožu, koji se primećuje nakon 6. do 8. nedelja. A taj efekat je - PODMLAĐIVANJE i vraćanje JEDRINE i dodatne zategnutosti kože tretirane regije.

Dobija se - mlađi, nežniji i zategnutiji izgled. Postignuti rezultati se zadržavaju i nakon resorbovanja niti (do čega dolazi posle 12. do 15. meseci od intervencije), a efekat ovakvog načina zatezanja lica može trajati do 40 meseci.

Bitno je naglasiti da se - intervencija može ponoviti više puta, kao i da se u određenim vremenskim intervalima mogu dodavati mezoniti u cilju korekcije promena koje donosi protok vremena na koži.


Da li su ove mezoniti bezbedne?


Tenzione MTX Lift - mezoniti poseduju sve potrebne sertifikate Evropske unije i Agencije za lekove R. Srbije koji garantuje kvalitet, bezbednost i sterilnost. Registrovane su u 95. zemalja širom sveta.

Koja je razlika između Tenzionih MTX Lift - mezoniti i 3D mezoniti?

3D mezoniti su znatno tanje - debljine su uglavnom oko 0,1 mm. Tenzione MTX Lift - mezoniti su debljine oko 0,6 mm i za razliku od 3D mezoniti koje se plasiraju površnije, ove se niti postavljaju dublje u mezodermu kože.

3D mezoniti izazivaju blagu reakciju tkiva - zato se moraju plasirati u velikom broju da bi se dobio efekat podmlađivanja, dok sa druge strane Tenzione MTX Lift - mezoniti snažno indukuju produkciju kolagena i elastina - zbog debljine i specijalnog dizajna. 

Tenzione MTX Lift - mezoniti upadljivo mehanički impregniraju i zatežu kožu uz trenutno vidljiv rezultat, koji se pojačava unutar sledeća 2 do 3 meseca.


Koje su kontraindikacije za primenu mezoniti?


Kontraindikacije za primenu ovih niti su:

 • autoimmune bolesti
 • psorijaza ili ekcemi
 • sklonost jakim alergijskim reakcijama
 • poremećaji koagulacije krvi
 • visoka trudnoća
 • loše opšte zdravstveno stanje


Da li postoji ograničenje u godinama zaprimenu Tenzionih MTX Lift - mezoniti? 


Ne postoji ograničenje u godinama za primenu ovih mesoniti! 

Ono što je važno je dobro opšte zdravstveno stanje i zdrava koža regija koja će se tretirati! Gde se u Srbiji vrši zatezanje kože mezonitima? Nanoklinika Brant u Beogradu je broj jedan za ove zahvate.

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (3)

Nadja

Tehnologija je toliko napredovala, da pretpostavljam da ovi tretmani uopste ne bole. Odlucila bih se na ovaj korak i ja, zasto da ne, to je danas skroz normalna stvar, ali naravno naci prave doktore i proverenu nanokliniku.

(Dobar) 0
(Slab) 0
14-Sep-20 14:56:25 PMJelena

Za one kojima je to bitno, zvuči dobro. Nisam jedna od njih, pa tako nešto ne bih nikada uradila sebi, ali uvek podržavam sve što nekoga može da učini zadovoljnijim. Ipak, ne mogu da se ne zapitam šta posle? OK, mirni ste 40-tak meseci, a onda gravitacija opet stupa na snagu i sve to morate da radite "Jovo nanovo", pa dokle izdržite. Hm... Ne, to definitivno nije za mene, naročito što imam problema sa alergijama i rozaceom, ali svejedno, kao što rekoh, ako će to nekoga podmladiti i učiniti da se oseća bolje, podržavam. Ovo je ipak jedna od manje invazivnih metoda.

(Dobar) 0
(Slab) 0
14-Sep-20 14:34:50 PMMiroslav

Lepo što ima i kod nas ovakvih klinika i stručnjaka koji vrše ovakve zahvate. Ali akd čovek vidi ove slike onda dobije neku averziju prema podmladjivanju i zatezanju lica. Ako je tekst promotivan onda bolje staviti lepe slike, mladih ljudi posle operacije.

(Dobar) +2
(Slab) 0
14-Sep-20 09:52:33 AMDodajte komentar