SrbijaSpace logo

Iskoristi pametno rasprodaje - saveti za uspešnu i jeftinu kupovinu

 

Iskoristi pametno rasprodaje - saveti za uspešnu i jeftinu kupovinu

Iako rasprodaje u našoj zemlji nisu ni nalik onim svetskim tokom sezone praznika, ipak se i kod nas mogu naći akcije koje ne treba da propuste oni koji žele da iskoriste popuste kako bi obavili kupovinu na brz i efikasan način. Sve prodavnice s vremena na vreme imaju velike akcije koje su najbolji način da obavite kupovinu jednostavno i uz malo potrošenog novca. Zato je pravo vreme da uz nekoliko saveta naučite kako da savladate veštine šopinga.


Kupovina


Nigde bez spiska


Vodilja prilikom svake kupovine treba da vam bude spisak neophodnih stvari koji vam neće dozvoliti da previše lutate odeljcima koji se ne nalaze na vašoj listi potrebnih stvari. Detaljan spisak proizvoda koje želite da kupite će vam pomoći da se fokusirate na ono što vam je zaista neophodno te ćete samim tim više vremena posvetiti pronalasku najboljih proizvoda. Kupovina bez spiska se obično završi sa gomilom stvari koje vam nisu potrebne što će dodatno opteretiti vaš budžet, samim tim smanjujući prostor za kupovinu onih stvari koje su vam zaista potrebne.


Digitron novac


Imajte na umu budžet


Napredak tehnologije doneo je i novine u aplikacijama, te se tako mogu pronaći i one koje vam pomažu kada je upravljanje novcem u pitanju. Ovo je pravi mali finansijski savetnik (i to besplatan) koji vam može pomoći da uštedite prilikom kupovine. Jedan od najboljih saveta koji svi stručnjaci za šoping navode kao glavni uzrok rupe u budžetu je impulsivna kupovina (bilo da se radi o kupovini stvari koje se nalaze blizu kase taman na dohvat ruke dok čekate u redu ili marketinški trik sa najprodavanijim artiklima) koja ima za rezultat kupovinu stvari koje vam u većini slučajeva nikada neće trebati.


Radni sto


Onlajn vs. Oflajn


Odlazak u prodavnicu ima svojih prednosti - možete da vidite i isprobate stvari, da vidite da li vam proizvod odgovara i kako izgleda uživo, ali sve to donosi i stres oko celog procesa kupovine i odlaska u radnju. Onlajn kupovina je, sa druge strane, postala najbolji način da se iskoriste sve rasprodaje jer ukoliko pogledate kakva je ponuda na sajtu Shoppster, videćete da su cene niže nego u radnjama, da su vam proizvodi i njihove osobine pregledniji te da u samo par koraka možete da pronađete najpovoljniju opciju. Pored toga, na jednom mestu možete da pronađete različite kategorije proizvoda što će vam pomoći u raspodeli budžeta predviđenog za kupovinu.


Roba sa popustom


Ne jurite trendove


Svake sezone stignu novi trendovi i firme to iskoriste kako bi pokazale kako baš vi treba da postanete vlasnik najtraženijeg komada te sezone. Bilo da se radi o odeći, najnovijim trendovima u svetu tehnologije ili stvarima za kuću, treba ići logikom i pitati se da li vam to zaista treba. Iako nam se upravo taj proizvod može učiniti kao savršeni da upotpunimo svoju kolekciju, promo cene se koriste kako bi se privukao veliki broj kupaca. Ukoliko izbegnete ovo i odlučite se da kupite proverenu stvar, bez obzira što ona ne predstavlja nešto što će svi želeti da kupe, uštedećete novac i uložiti u proizvod koji će vas isto tako služiti kao i onaj najnoviji.


Kupovina sa maskom


Opustite se, ali ne previše


Svi volimo osećaj šopinga, muziku koja nam popravlja raspoloženje, osećaj posedovanja nečeg novog, isprobavanje novih stvari i uživanje koje imamo kada u miru kod kuće otvorimo paket. Ipak, treba da budete svesni da su sve ovo prave kampanje koje utiču na kupce kako bi im kupovina postala prijatno iskustvo kom uvek želite da se vratite. Uvek imajte na umu da kada se previše opustite, opustićete i razum kada je u pitanju racionalno trošenje novca i potrošićete više nego što ste planirali.

Rasprodaje su najbolje vreme za kupovinu, a kako se prodavnice bore za pažnju kupaca, uvek možete da naiđete na neke odlične popuste. Uz ovih nekoliko saveta, svaka kupovina će biti pažljivo isplanirana i bićete zadovoljni rezultatima.

 

 


Autorski tekst: Ljiljana Bugarin


Dodajte komentar