SrbijaSpace logo

Kada se koriste hijaluronski fileri?

 

Kada se koriste hijaluronski fileri?

Za hijaluronske filere ste sigurno čuli, pošto su postali maltene svakodnevna tema razgovora. Njihova primena je zaista toliko široka, da ih pratkično ne možete zaobići kada je tema lepote i estetske medicine u pitanju.

Hijaluronska kiselina je sveprisutna u proizvodima na tržištu, pa je ima u onima za negu, ali i u nekim od proizvoda dekorativne kozmetike. U estetskoj medicini, hijaluron je poslednjih godina nezamenjiv i koristi se pri rešavanju brojnih problema sa kožom.

Hijaluronski fileri bazirani su na hijaluronu (prirodnom sastojku koji se već nalazi u našoj koži) i gelovima koji ulaze u sastav filera, a koriste se za hidrataciju i podmlađivanje kože, podsticanje ćelijske aktivnosti i sintezu kolagena, za ublažavanje finih linija i bora u svim regijama lica, ali i za isticanje kontura istaknutih delova lica kao što su usne, brada, nos i jagodice. Hijaluronski fileri se tako ispostavljaju kao jedinstveno rešenje za anti-ejdž i lifting efekat, povećanje volumena određenih regija i ispravljanje simetrije lica.

Ipak, sa velikom rasprostaranjenošću dolaze i različiti kvaliteti samog hijalurona, pa je zbog toga važno naglasiti da stručnjak kojem ćete poveriti svoje lice mora biti proveren, a materijal s kojim radi sertifikovan i odobren od strane relevantnih zdravstvenih organizacija. S obzirom na to da se radi o licu, nemojte štedeti vreme dok ne nađete stručnjake koji rade sa najkvalitetnijim hijaluronskim filerima na tržištu.


Šta možete postići hijaluronskim filerima?


Hijaluronski fileri imaju efekat i na zdravlje i na estetiku lica, odnosno kože lica.

Najčešće primene hijaluronskih filera su:

Popunjavanje bora: bilo da se radi o finim linijama, plićim ili dubljim borama, hijaluron je pokazao svoju efikasnost. Bore oko usana, brazde između nosa i usana, bore oko očiju, one na vratu ili dekolteu, sve su rešive uz nekoliko mililitara hijaluronskih filera.

Povećanje volumena i konturisanje usana: pune usne su san svake žene, a fileri će vam pomoći da korigujete njihove konture i povećate im volumen. Prednost hijaluronskih filera je u mogućnosti ispravljanja mikroregija usana, tako da, uz konsultaciju sa stručnim licem, možete precizno odrediti kakav oblik i punoću želite da postignete.

Konturisanje nosa: nos je možda i najčešća problematična regija, za koju je ustaljeno mišljenje da se može korigovati jedino operativnim putem. Međutim, ukoliko ne postoji zdravstveni problem koji uzrokuje oblik nosa, odnosno devijacija, hijaluronski fileri i ovde pokazuju efikasnost. Preciznim implementiranjem određene količine hijalurona, nos dobija drugačiju, manje oštru konturu i postiže se veći sklad u odnosu na celo lice.

Lifting jagodica: sve traženiji tretman, podizanje jagodica hijaluronskim filerima je zapravo jedan od prvih koraka ukoliko želite podmlađeno lice. Hijaluronski fileri su najbolje rešenje za podizanje ove regije lica, koja će učiniti da jagodice dobiju veći volumen, te da podočnjaci i bore budu manje izraženi.

Uklanjanje podočnjaka: još jedna problematična regija zbog koje više ne morate da strepite od hirurškog zahvata. Hijaluronski fileri koriste se i za neutralisanje podočnjaka, koji su izuzetno osetljivi, no, kako se radi o potpuno prirodnom sastavu filera, ova procedura je apsolutno bezbedna. Podočnjaci i kapki odaju prve znake starenja jer je koža ovde istanjena, bez dovoljno masnog tkiva. Fileri će uticati na uklanjanje kesa ispod očiju, neutralisanje tamne boje podočnjaka i poboljšanje cirkulacije krvi i limfe u okoloočnom predelu.

Podmlađivanje vrata i dekoltea: možda zaboravljate na ovu regiju u svakodnevnoj nezi, ali zapravo, koža vrata i dekoltea zahteva mnogo pažnje i nije pošteđena znakova starenja. Naborana i opuštena koža vrata i dekoltea rezultat su velike izloženosti spoljašnjim faktorima, naročito suncu, ali i svakodnevnim položajima i pokretima (npr. spavanje na boku)  i upravo zato se ovde se mogu javiti one najdublje bore. Kako je koža vrata i dekoltea posebno osetljiva (ovde se nalazi štitna žlezda i drugi organi) hijaluronski fileri su najmanje invazivno, a efektno rešenje za problem kože u ovom predelu.


Da li su hijaluronski fileri bezbedni?


Kao što smo napomenuli, hijaluronski fileri su bazirani na prirodnoj supstanci hijaluronu (koji je po svom sastavu sličan šećerima) i gelovima koji u kombinaciji daju zadivljujuć efekat. Hijaluron, odnosno hijaluronska kiselina, već se nalazi u ljudskom telu, u koži, očima, kostima, zglobovima, hrskavicama i predstavlja važan strukturni element u organizmu. Nivo hijalurona opada vremenom, tako da su fileri pogodni i za opšte stanje kože jer nadoknadjuju ovaj nedostatak.

Kako je reč o resorbujućem materijalu, nema straha od trajnih negativnih posledica, nema mogućnosti alergijskih reakcija i drugih nuspojava. Ukoliko je pacijent nezadovoljan rezultatima, postoji i supstanca koja automatski razgrađuje hijaluronske filere.

Ipak, koliko god da je hijaluron bezbedan, savetujemo da se uvek odlučite samo za najkvalitetnije i sertifikovane brendove kako biste postigli dugotrajniji i bolji efekat.

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Dodajte komentar