SrbijaSpace logo

Kako poboljšati imuni sistem

 

Kako poboljšati imuni sistem

Šta je imunitet i kako ga reishi gljiva može pojačati

Imunitet je prirodna sposobnost organizma da se izbori sa spoljašnim uticajima. Bez obzira da li se radi o deci ili odraslima, imunitet je najbitniji za ljudski organizam. On predstavlja liniju odbrane organizma protiv bakterija i virusa. 


Šta da radimo kada imunitet oslabi?

Postoje razni uzročnici pada imuniteta. Počnimo samo od svakodnevnog stresa, koliko naporno radimo, koliko obaveza imamo u toku dana, a koliko vremena posvećujemo sebi i odmoru. Veoma je bitno da obratimo pažnju na konstantno jačanje imuniteta.

Za početak trebamo da osluškujemo svoj organizam. Ako osećamo umor, imamo često bakterijske ili virusne infekcije, alergije, znak je da moramo da poboljšamo imuni sistem.

U ovom brzom vremenu u kome živimo, gde većina nas ne može sebi da priušti zdravu ishranu, češće odlaske na godišnji odmor, manje stresa, sna od minimum 8 sati i svakodnevno vežbanje, ali zato možemo da poboljšamo naš imuni sistem zahvaljujući Reishi gljivi.


Šta je Reishi gljiva?

Reishi gljivaPoznata je i kao Ganoderma lucidum.

Raste u prirodi na panjevima ili oborenim stablima hrasta, na vrućim i vlažnim mestima u Aziji.

Zbog njenog lekovitog dejstva u kineskoj tradicionalnoj medicini se koristi više od 4000 godina.

Reishi gljiva ima veoma dugačku listu zdravstvenih benefita i zato je smatraju čudotvornim lekom. 


Kako Reishi gljiva deluje na imuni sistem?

Unutar gljive postoji nekoliko molekula, uključujući triterpenoide, polisaharide i peptidoglikane, koji su odgovorni za njene zdravstvene efekte.

Iako se gljiva može jesti sveža, takođe je uobičajeno koristiti Reishi gljive u obliku ekstrakta koji sadrži ove specifične molekule.

Najvažniji efekat ove gljive je što pojačava naš imuni sistem. Ispitivanja su pokazala da Reishi može da utiče na gene u belim krvnim ćelijama koji su odgovorni za naš imunološki sistem.

  • Smanjuje umor i depresiju, samim tim i poboljšava kvalitet života.
  • Smatra se da ova gljiva ima antioksidativne sposobnosti, što znači da usporava starenje organizma.
  • Reishi sadrži složene šećere poznate kao beta glukani,  koji imaju  imuno-modulirajuće, anti- tumorsko i antimikrobno dejstvo. Pomaže našem telu da se bolje nosi sa stresom, ima antidepresivno dejstvo i može podstaći bolji san. 
  • Pokazalo se da ekstrakti Reishija imaju imunomodulatorno i protivupalno svojstvo.
  • "Lek kraljeva" kako je još nazivaju, je netoksična, što znači da se može koristiti svakodnevno bez ikakvih neželjenih efekata.

 

"SMIRITE UM I POBOLJŠAJTE PAMĆENJE UZ REISHI KAPSULE"

Da bi bili u top formi, zdravi, veseli, jeki i energični, moramo da vodimo računa o svom imuno sistemu. 

Podizanje imuniteta uz pomoć Reiši kapsula treba da bude prioritet svakom savremenom čoveku.  


 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (4)

Radmila

Odličan i lako razumljiv tekst. Danas je retko naći kvalitetne informacije pisane jezikom koji svi mogu da razumeju, a pošto nisam lekar ni medicinski radnik veoma mi znači da razumem koliko neki suplementi i darovi prirode mogu da utiču na zdravlje i poboljšanje kvaliteta života. Hvala još jednom(Dobar) +2
(Slab) 0
17-Sep-19 16:47:32 PMmaki

Čudotvorna Reishi pro100 gljiva, bez koje bi Vam pamet ko zna gde bila!(Dobar) +4
(Slab) 0
17-Sep-19 14:38:16 PMDejanm

Nedavno Sam poceo da pijem Reishi i vec posle 10-tak Dana Sam osetio boljitak. Svima bih toplo preporucio da koriste,pre svega sto je potpuno prirodno.(Dobar) +3
(Slab) 0
16-Sep-19 22:21:02 PMDarija

Uz medicinski supliment reiši gljive iliti, pečurke kako još nazivaju meni je znatno imunitet ojačao. Po preporuci prijateljice poručila sam reiši jer sam jako osetljiva i na prehladu i na kijanje.. Te stoga uzimam prirodan medicinski supliment..(Dobar) +5
(Slab) 0
16-Sep-19 21:14:17 PMDodajte komentar