SrbijaSpace logo

Kako povećati usne?

 

Kako povećati usne?


Trendovi u estetskom ulepšavanju lica se menjaju i sada su na red došle umereno popunjene usne koje svojom simetrijom i oblikom čine skladan deo lica. Do toga se ne dolazi na isti način jer se korekcije vrše prema postojećim strukturama lica pa će i rezultati nekih povećanja biti manje ili više vidljiviji.

Pre bilo kakvih intervencija važno je znati kakvi su rezultati mogući i da li su odgovarajući za oblik vašeg lica. Važno je pravilno povećati usne, nekada je reč o jednakom uvećanju i gornje i donje, nekada se više popunjava jedna, a neka samo središnji deo usana.

Hijaluronski fileri su daleko najbolji način za vidno i primetno povećanje usana, ali postoje i prirodni, kozmetički načini da se dobije željeni efekat.


Nega za punija usta


Pravilna nega kože lica podrazumeva i neizostavnu negu usana na šta često zaboravimo.

Usne trpe promene usled dejstva štetnog UV zračenja, starenja, ali i zbog raznih promena u organizmu koje se manifestuju ispucalom kožom usana. Koža usana se brzo regeneriše, ali to ne znači da ne treba i pravilna nega.

Da bi usne izgledale bolje, a često i punije, važno je da budu hidrirane i dubinski nahranjene. Postoje posebne hidratantne kreme za usne koje ih i hidriraju, ali i zatežu i uvećavaju putem poboljšane cirkulacije krvi u toj regiji. Nanosi se i na kožu oko usana pa dobro deluje na sve bore koje se javljaju u ovom periodu.

Piling za usne će skinuti sve mrtve ćelije kože, a labelo sa hranljivim sastojcima i vitaminima obezbediti zaštitu, naročito kada se izlazi napolje.


Šminkanje za veće usne


Šminkanje je oduvek bio način da se prikriju nedostaci i istaknu dobre strane. To se može primeniti i na usne koje mogu biti punije i primamljivije.

Olovka za usne je prvi korak da se koriguje veličina usana. Kada se usne oiviče olovkom u istoj boji ili za nijansu tamnije od ruža usne će izgledati veće. Nekada se olovka crta uzdužno po usni pa se i tako dodaje dubina i daje izgled punoće

Posle olovke sledi ruž za usne i treba birati onaj za povećanje volumena i nanositi ga od sredine ka krajevima. Na ovaj način se ne preteruje sa naglašavanjem usana, a opet će delovati veće i punije.

Treba biti umeren sa sjajem za usne jer može da bude kontraproduktivan i da čini da glavni fokus bude na usnama, a ne na njihovom skladnom izgledu u odnosu na celo lice.


Hijaluronski fileri za uvećanje usana


Najbolji odgovor na pitanje kako povećati usne je hijaluron koji se injekcijama filera ubacuje u pojedine tačke na usnama i na taj način dobija simetrija i sklad.

Hijaluron je prirodni sastojak u koži koji služi da zadržava vodu i tako omogućava hidrataciju, elastičnost i volumen. Posle 30-te godine ta količina opada i celokupno lice počinje sa pokazivanjem znakova starosti.

Hijaluronski fileri su veštački hijaluron koji je najsličniji ljudskom i odmah po ubrizgavanju da odlične rezultate. Pravi se kao različite gustine pa se može koristiti i za popunjavanje bora, ali i uvećanje usana, jagodica ili oblikovanje nosa i brade.

Velika prednost hijaluronskih filera je to što prirodno koriguju izgled usana, ali za to vam treba i kvalitetan hirurg i odličan hijaluronski filer. On može da traje u koži i do 36 meseci i neće se grudvati i stvarati asimetriju tokom njegovog trošenja.

Za razliku od nekada korišćenog silikona, neće doći do velikih deformacija i operacije za njihovo korigovanje. Stručno lice će izabrati prave tačke za uvećanje, da li će to biti samo gornja ili i donja usna, sredina ili i krajevi, sve se mora dobro razmotriti.

Važno je i da estetski hirurg objasni da li se može dobiti željeni oblik i kako bi to izgledalo na vašem licu jer želje su jedno, a stvarnost drugo. Trebalo bi ubrizgati malu količinu i onda postepeno povećavati koncentraciju da se ne bi preteralo sa uvećanjem usana.

Hijaluron se može i ubrzano ukloniti iz tela ubrizgavanjem specijalnog seruma, ali treba da bude poslednja solucija da bi se postigao najbolji izgled.

Na koji god se metod odlučili sigurno je da će doći do primetnog popunjavanja usana. Nega je osnov svega pa pored krema za lice i telo, i usne moraju biti pravilno hidrirane i negovane. Bolja prokrvljenost i rešavanje ispucale kože je prvi korak koji će dovesti do lepšeg oblika usana.

I šminka može da učini da usne deluju krupnije i izazovnije, ali je treba koristiti umereno. Olovka za usne, ruž i sjaj treba kombinovati i dobiće se odlični rezultati, ali je reč o čisto kozmetičkom triku koji nestaje kada se šminka skine.

Hijaluronski fileri su najbolji način za uvećanje usana na duže vreme. Najkvalitetniji fileri traju i do 36 meseci, a potom se tretman ponavlja. Za to vreme usne izgledaju prirodne, mekane i normalno popunjene, naročito ako izaberete stručnog lekara sa kvalitetnim hijaluronskim filerima.

Koliko ste bili upoznati sa hijaluronom i njegovim dobrim stranama?

 

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (1)

Lana

Dobro je da je estetska medicina danas toliko napredovala, da gotovo svako moze da promeni na sebi ono sto ne voli, a sve to lakse i jeftiniije nego ikad do sada. Ja recimo nemam potrebe da radim usne, ali bih otisla na skidanje mladeza koji mi jako smeta.

(Dobar) +1
(Slab) 0
04-Apr-22 11:18:45 AMDodajte komentar