SrbijaSpace logo

Kako prepoznati pouzdanu online kladionicu

 

Kako prepoznati pouzdanu online kladionicu


Mogućnosti klađenja su u današnjem vremenu zaista postale neograničene, a sve veće i veće ponude su došle sa online kladionicama, i njihovim konstantnim razvitkom. Ono što je do pre desetak godina bilo zamislivo samo u naznakama danas je svakodnevica, te stoga ni ne bi trebalo da čudi da se sve veći broj igrača odlučuje za klađenje. I ne samo to - mnogi koji kreću u svet klađenja se odlučuju da to urade online. Svi oni bi trebalo da na umu imaju nekoliko saveta koji će im pomoći da na što lakši način prepoznaju dobru i sigurnu online kladionicu kako u svom klađenju ne bi imali nikakvih problema.


Reputacija kladionice


Ono što odmah na početku možete da uradite kada se budete informisali o nekoj kladionici je da istražite kakva su iskustva drugih korisnika sa njom. Stoga potražite što više recenzija i komentara na internetu kako biste videli koliko su drugi ljudi zadovoljni igranjem u toj kladionici. Najbolje bi bilo da te recenzije “pokupite” sa nekoliko sajtova kako biste dobili što objektivnije i merodavnije mišljenje. Isto tako, možete se raspitati kod prijatelja i poznanika koji igraju ili su već igrali u nekoj kladionici. Još bolje bi bilo kada bi svako od njih imao neka skorašnja iskustva sa nekoliko online kladionica kao što su Superbet ili neka druga jer ćete onda moći dobiti i najsvežije i najbolje vesti u vezi sa njom. “Živa reč” je uvek dobra stvar, pa ćete od njih zasigurno “pokupiti” vrlo korisne i značajne informacije koje vam mogu biti od pomoći ako se budete odlučivali za baš tu kladionicu. Možda saznate baš nešto što će vas odmah opredeliti za nju, te je stoga bitno i ovo da uradite.

 

Licence i zakonski propisi

 

Jedna od onih formalnih stvari koje se svakako moraju proveriti je i da li online kladionica u kojoj želite da se kladite ispunjava sve zakonske regulative kada je takvo poslovanje u pitanju. To podrazumeva da poseduje sve licence koje su potrebne za onilne klađenje, kao i da je njen rad u potpunosti regulisan zakonima zemlje u kojoj posluje. To su neke stvari preko kojih mnogi olako prolaze misleći da ih sve kladionice moraju posedovati, ali ipak ne bi trebalo da vam bude teško da se i vi u ovo uveritie. Tako ćete biti sigurni da je i sa te strane sve u redu, i da ćete biti bezbedni ako se kladite u toj online kladionici.

 

Online bezbednost

 

Druga bitna stvar u vezi sa određenim tehničkim proverama kada je jedna online kladionica u pitanju je i obavezno gledanje da li online kladionica ima sve potrebne bezbednosne sertifikate kada je u pitanje online poslovanje. Ovo je vrlo bitna stvar jer vam ona može mnogo toga reći o ozbiljnosti neke kladionice. I ne samo to - ako se uverite da online kladionica poseduje sve potrebne online sertifikate to će značiti da će svaka interakcija između vas kao korisnika i online kladionice kao nekog ko pruža usluge biti apsolutno sigurna. To znači da će svi podaci u toj interakciji biti u potpunosti zaštićeni kao i svaka novčana transakcija koja se bude tim putem odvijala.

 

Ponuda kladionice

 

Kada se odlučujete za neku od online kladionica, bitno je da vidite i kakvu ponudu ta kladionica nudi, kao i kakve su kvote u njoj. Što je veća ponuda sportova i liga, to će kladionica biti sigurnija. Takođe, bitno je da vidite i da li na parovima najpoznatijih liga ta kladionica nudi i markere koji vama odgovaraju, jer će i od toga zavisiti da li ćete izabrati baš tu online kladionicu ili neku drugu. Isto tako, obavezno pogledajte i kvote, pa ako vidite da postoji neka drastična razlika u odnosu na druge kladionice, onda vam to može biti znak da tu kladionica možda ipak preskočite.

 

Korisnička podrška

 

Pouzdanu online kladionicu odlikuje i odlična korisnička podrška. To znači da ima nekoliko kanala komunikacije preko kojih se može stupiti u kontakt sa nekim iz kladionice ko će biti u mogućnosti da vam reši nastali problem. Chat podrška je nešto što se podrazumeva, i ona mora da funkcioniše na besprekornom nivou, te se ne bi smelo dozvoliti da se čeka na odgovor kao kada zovete neki call centar, pa slušate muziku nekoliko minuta. Takođe, potrebno je da obavezno postoji i mail adresa preko koje ćete isto tako biti u prilici da objasnite problem ako vam chat podrška ne može pomoći. Ovome mnoge online kladionice dodaju i najčešće Viber broj za poruke koji vam takođe može biti od pomoći u nekom trenutku.


Slike:
https://unsplash.com/photos/FlPc9_VocJ4


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Dodajte komentar