SrbijaSpace logo

Kako sačuvati mobilni telefon od oštećenja?

 

Kako sačuvati mobilni telefon od oštećenja?

Moblini telefoni su, poslednjih godina, napredovali u tolikoj meri da su postali neizostavan deo života većini ljudi. Ovi uređaji nam omogućavaju da ostanemo povezani sa ljudima, da ostanemo organizovani na poslu i u privatnom životu ali i da se lakše snalazimo kada smo negde napolju.

Veoma su popularni zbog svoje lake prenosivosti ali ovaj aspekt sa sobom povlači i mnoge mane od kojih je definitivno najveća velika izloženost fizičkim oštećenjima. Popravka savremenih telefona može biti veoma skupa, a naći kvalitetnog servisera može biti veoma iscrpljujuće.

Na svu sreću, danas je dovoljno da kvalitetnom maskom na lak i efikasan način zaštitimo naše telefone od padova i neželjenih kvarova, a sajtovi kao što je Maskoteka.rs nude širok asortiman kvalitetnih maski i dodatne opreme za vaš telefon koja će učiniti da on ostane pouzdan i lep dugo vremena.


Kvalitetna maska će vam uštedeti gomilu novca


Veličina današnjih telefona je njihova najveća prednost ali, u isto vreme je i njihova najveća  mana. Praktičnost i prenosivost ih čini veoma podložnim padovima koji ih mogu znatno oštetiti, zato je preporučljivo da koristite zaštitu za sve vaše pametne uređaje.

Kupovinom maske, zaštitićete vaš telefon od takvih incidenata. Postoje različite vrste i modeli maski koji omogućavaju različite nivoe zaštite. Na primer, “bamper” maske, iako su malo većih dimenzija od standardnih, se smatraju najkorisnijim, jer najviše štite ivice telefona koje su najosetljivije na udarce.


Mobilni telefon zaštita
 

Pored “bamper” maski, postoje i “ful kejs” maske koje su, po veličini, trenutno najveće na tržištu. Iako su, zbog svoje veličine mnogim ljudima odbojne, ove maske pružaju najveći nivo sigurnosti jer pored efikasne zaštite ivica telefona, pokrivaju i sam ekran. Postoje čak i verzije “ful kejs” maski koje imaju i ugrađene mini-punjače koji daju dodatnu snagu vašoj bateriji nakon što se ona isprazni.

Međutim, mnogi ljudi, nažalost ne nose maske pod izgovorom da one kvare izgled njihovih telefona. Nošenjem zaštitne maske na vašem mobilnom uređaju, uštedećete gomilu novca jer ćete na taj način smanjiti štetu prouzrokovanu padovima i ostalim nezgodama. A, ukoliko vas brine estetika vašeg telefona, danas je lakše nego ikad naći modernu i kvalitetno dizajniranu masku koja će učiniti vaš telefon još lepšim nego što već jeste.


Zaštitno staklo kao prva linija odbrane


Savremeni telefoni, uglavnom, imaju ekrane napravljene od “Gorila” stakla koje je otporno na ogrebotine i udarce. Međutim, ovi ekrani nisu neuništivi, pa je iz tog razloga veoma preporučljivo da vaš telefon dodatno osigurate još jednim, zaštitnim, slojem stakla koje će biti na prvoj liniji udara ukoliko se nešto desi vašem uređaju.

Svi smo se našli u situaciji da nam se ekran telefona izgrebe jer smo ga stavili u isti džep gde nam stoje i ključevi. Korisnici dodatnog zaštitnog stakla, u ovom slučaju, će jednostavno zameniti ovaj dodatni sloj, dok oni koji ga nemaju, će morati da plate zamenu čitavog ekrana, koja je, uglavnom, veoma skupa.

Ukoliko odlažete da zaštitite ekran vašeg telefona dodatnim slojem stakla, imajte na umu da zamena zaštitnog stakla košta znatno manje nego zamena čitavog ekrana. Plus, mnoga zaštitna stakla imaju površinu koja je otporna na otiske prstiju i fleke.


Držite vaš telefon na suvom i toplom mestu


Iako su savremeni mobilni telefoni u sve većoj meri otporni na vodu, to ne znači da ne treba da vodite računa o okruženju u kojem se nalaze.

Iako će većina telefona lako izdržati nalete kiše, mnogi će čak preživeti i ukoliko prospete neku tečnost na njih, potrudite se da kontakt vode i vašeg uređaja svedete na minimum, ukoliko želite da vas telefon dugo i pouzdano služi.

Ukoliko vaš uređaj nije otporan na vodu, tokom kišnog perioda ili snežnih padavina, čuvajte vaš uređaj u torbi ili rancu. Izbegavajte džepove jer će vam na taj način telefon biti izložen tečnosti koja ga može oštetiti. Međutim, ukoliko ste primorani da koristite telefon i tokom perioda padavina, predlažemo vam da kupite vodootporan telefon ili, ukoliko to nije opcija, vodootpornu masku.


Mobilni telefoni su naši lični saputnici, zato vodite računa o njihovom stanju


Moblini telefoni u savremenom društvu imaju mnogo veću ulogu od telefona. Pored toga što su najsavremeniji komunikacioni uređaji na svetu, oni imaju ulogu našeg ličnog asistenta,  izvora zabave, vodiča, foto-aparata i još mnogo drugih stvari.

Zbog njihovog ogromnog uticaja na naš svakodnevni život, teško je zamisliti kako bi izdržali današnji tempo života bez mobilnih telefona. Zato, nadamo se da ste iz ovog teksta izvukli par korisnih saveta koji će vam pomoći da mu produžite rok trajanja i sačuvate od oštećenja.

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Dodajte komentar