Kako se radi zamena sifona

 

Kako se radi zamena sifona

Ko češće boravi u kuhinji, a tu pre svega mislimo na svoje lepše polovine, zna da sifon u sudoperi ume da popusti, da dođe vreme kada treba da se zameni. Razlozi su očigledni i nama koji nismo ljubitelji sudopere i kuhinjskih poslova.

Dotrajalost, starost ili  izraubovanost sudopere ili cevi, odnosno spojeva. Kako i šta kome odgovara. 
 

Zašto se kvari sudopera?

Ranije je mehanizam ispod sudopere bio zasnovan na krutim, odnosno čvrstim cevima. Na spojevima su se stavljale gumice. Pokazalo se da je ovakvo rešenje loše jer se često javlja curenje vode a popravka, odnosno zamena ili montaža je komplikovana, vremenski zahtevna i naravno zbog toga i skuplja. 

Zato se prelazi na fleksibilnije rešenje a to su elastične cevi. Ako treba da menjate postojeće cevi u radnji tražite isključivo elastično crevo za sifon. 

Po prirodi stvari kada nam sudopera ne radi sve staje u stanu. Potrebna je hitna popravka i zato ovakav kvar i spada u hitne intervencije bez obzira što popravka nije previše zahtevna. Tajming kvara nikada nije predvidiv. Kada god se dogodi rešenje je potrebno što pre, da ne kažemo odmah.

Zato se angažuju firme koje de fakto dežuraju 24h non stop u rešavanju i otklanjanju ovakvih kućnih problema. I naravno, mnogo je lakše u velikim gradovima kao što su Beograd, Novi Sad jer postoji na stotine firmi i pojedinaca koje se bave ovim poslom.
 

Šta je sifon?

Čuvena i popularna reč iz kuhinje sifon, je sastavni deo sudopere odnosno lavaboa, i samim tim utiče na pravilno funkcionisanje sanitarija.

Mada masjtori bi rekli bi se naljutili zbog nepreciznosti ipak rekli malo drugačije. Tako da je sifon u stvari glavni spoj lavaboa iodnosno sudopere sa ostalim vodovodnim cevima.

 

 

 

Osim toga, on je i glavni deo što se bezbednosti tiče, jer štiti od curenja vode. Neadekvatno postavljen sifon naručšava pravilan rad sudopere, i možemo slobodno reći da ukoliko je sifon nepravilno ugrađen, isto je, ili gore, kao da sanitariju uopšte i nemate. Loše ugrađen sifon može napraviti velike probleme, od curenja vode do zagušenja, i zato je veoma važno da postavljanje sifona uradi obučen vodoinstalater.

Iako možda tako ne deluje, postavljanje sifona je veoma odgovoran posao, jer ako nije urađen kako treba, donosi veoma loše posledice koje smo gore pomenuli. Zbog toga Vas savetujemo da, ukoliko niste za to obučeni, ne pokušavate da ga postavite sami ili da za to zamolite isto tako neobučenog komšiju ili prijatelja. Ovaj posao nije velik, niti traje dugo, ali je zaista uspešan samo ako je urađen od strane dobrog majstora koji se koristio za to predviđenom profesionalnom opremom.

Nudimo Vam pouzdanu ekipu vrhunskih vodoinstalatera koji imaju svu neophodnu opremu i znanje i koji će ugraditi sifon bezbedno i brzo. Ukoliko nam ukažete poverenje, garantujemo da ćete imati funkcionalnu sudoperu sa dobrom zaštitom u vidu sifona.

Takođe, nudimo Vam i sve savete o tome kakav sifon izabrati za sudoperu, ili lavabo. Za sve potrebne informacije o tome, ali i o ceni naših usluga, kontaktirajte nas putem sajta ili telefonom.


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Dodajte komentar