SrbijaSpace logo

Kako smršati na prirodan način

 

Kako smršati na prirodan način

Sigurni ste da sve radite kako treba ali i dalje ne možete da smršate. Postoji mnogo razloga zašto se to dešava i oni ne moraju biti previše komplikovani. Nekada je u pitanju samo pogrešna ishrana odnosno dijeta a nekada je u pitanju i zdravstveni problem. Krenimo redom.
 

Pravilna ishrana

“Izgubite 10 kilograma za 5 dana” - nemojte padati na to. Da je zaista tako i da se kilogrami mogu tako lako izgubiti mi bi bili nacija manekena i manekenki. Za dobar izgled se ipak morate malo više potruditi. Sve ove dijete se baziraju na tome da se za kratko vreme izbaci što više tečnosti i zato tako kratko traju. Ukoliko bi duže bili na tom režimu ishrane moglo bi da dođe i do ozbiljnijih zdravstvanih problema. Ono što vam sigurno neće reći je da ćete kilograme koje ste izgubili vratiti za nekoliko dana. Takođe se može destiti da nabacite i koji kilogram više. Prema tome, budite oprezni i krenite polako.
 

Ono što za početak treba da uradite je da izbacite sve ono što nije zdravo iz vaše ishrane.


Sigurni smo da svi znate da slatkiši, grickalice, hleb, odnosno sve vrste testenine nisu dobre za vas. Sve ove namirnice su prepune šećera, soli i veštačkih aroma od kojih se samo gojite. Ono što bi trebalo da radite je da se potrudite da u svoju ishranu ubacite što više voća i povrća. Nutricionisti preporučuju više manjih obroka dnevno kako bi ubrzali svoj metabolizam. Možda zvuči neverovatno ali kada se vaš organizam navikne da redovno dobija hranu on prestane da je skladišti. Trebalo bi da imate 3 glavna obroka u toku dana i dve manje užine između. Možda će vam biti teško u početku ali kada se budete navikli videćete i sami da će se vaši obroci prepoloviti. Ovo je najbolji i najzdraviji način da izgubite kilograme bez straha da će se oni vratiti. 
 

Pokrenite se


Pokrenite se
 

Druga stvar koja ubrzava vaš metabolizam i podstiče gubitak kilograma je fizička aktivnost. Nemojte misliti da možete da presedite ceo dan, zamšljate kako ste aktivni i istopite kilograme. Znamo da nije lako krenuti, zato krenite lagano. Nemojte tražiti izgovore za svoje pasivno ponašanje i aktivirajte se. Postoji nekoliko stvari koje vam možemo preporučiti za početak.
 

Ima jedan jako lagan način da nađete pravi sport za vas. Sada sve teretane nude probne treninge besplatno.


Iskoristite tu priliku kako bi našli nešto što će vam biti interesantno. Ovaj korak je veoma važan jer ako radite nešto što vam je dosadno, veoma brzo ćete odustati. Još jedna prednost ove vrste treninga je što su treneri uvek pored vas. Veoma je važno da vam neko objasni kako se pravilno radi svaka vežba da ne bi došlo do povreda. Sportske povrede, koliko god vam se činile male, mogu da naprave veoma ozbiljan problem. Nekada i najsitnija stvar može da vas prikuje za krevet.

Prema tome, slušajte pažljivo svog trenera i razmišljajte o svakom pokretu.

Ukoliko nemate novca ili ne možete da budete na treningu u određeno vreme, ne brinite, postoji nešto i za vas. Ono što vam možemo preporučiti i što će svima prijati je šetnja. Krenite u lagane šetnje svaki dan. Postoji bezbroj aplikacija koje možete skinuti na svoj telefon koje prate koliko ste kilometara prešli, kojom brzinom i koliko ste kalorija sagoreli. Na ovaj način ćete sami sebe terati da svaki dan pređete malo više i koračate malo brže. Sigurni smo da ćete biti oduševljeni svojim fizičkim izgledom već nakon nekoliko meseci. I nemojte odustajati, to je najvažnije.

Pravilna ishrana i fizička aktivnost će sigurno doneti rezultate kojim ćete biti zadovoljni.
 

I dalje ne gubite kilograme


Kako gubiti kilograme
 

Nekada se može desiti da i pored svega ovoga ne možete da smršate. Naravno, kada ovo kažemo to podrazumeva da ne “varate” i jedete hranu koju ne bi trebalo. U tom slučaju jedino na čemu treba da poradite je vaša volja. Ipak, ukoliko sve radite pravilno a rezultati izostaju, to može biti pokazatelj nekog drugog problema.

Nekada se dešava da nepravilan rad štitne žlezde može da napravi veliki problem u vašem organizmu. Štitna žlezda proizvodi hormone koji utiču na rad čitavog organizma što može uticati i na vašu kilažu. Ukoliko često osećate umor, stalno ste gladni ili vam opada kosa, potrebno je da se javite vašem lekaru kako i se uradila tačna dijagnostika i zapocelo lečenje. Insulinska rezistencija je takođe jedna od mnogih mogućnosti zašto ne možete da smršate. Insulin je hormon koji kontroliše naš metabolizam.

Ukoliko unosite previse ovih ugljenih hidrata (šećera), proteina i masti vaš organizam će lučiti više insulina. Vremenom, dolazi do neosetljivosti ćelija na insulinsku aktivnost što može dovesti do dijabetesa. Ovo naravno utiče na naš metabolizam i ako se ne leči adekvatno može se desiti da ne izgubite ni gram.

Postoji još dosta drugih zdravstvenih problema koji mogu da utišu na vaš metabolizam. Ono što treba da zapamtite je da ukoliko zaista radite sve kako treba a rezultati izostaju, obavezno se javite svom lekaru!

Bez obzira da li je u pitanju nepravilna ishrana, fizička nekativnost ili neki zdravstveni problem, potrebno je da reagujete. Ukoliko trenutno nemate zdravstvenih problema to nikako ne znači da do njih ne može doći.

Gojaznost sa sobom nosi velike probleme i nemojte dozvoliti da umesto u uživanju svoj život provodite po lekarima.
 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (1)

znam

samo je jedan pravi nacin .. probusite kasiku da bude suplja kao viljuska ..(Dobar) +2
(Slab) 0
31-May-19 16:03:58 PMDodajte komentar