SrbijaSpace logo

Kako vam rent a car može pomoći kod novog talasa Covid-19?

 

Kako vam rent a car može pomoći kod novog talasa Covid-19?


Po zvaničnim podacima nalazimo se u 4. talasu korona virusa. Nedovoljno vakcinisanih, 1. septembar prošao, odmori su završeni i gradovi se vraćaju svojoj svakodnevnici: gužvama u gradskom prevozu i taksi vozilima. Kako vam rent a car agencija može pomoći?

Ako smo išta naučili to je da je važno da se čuvamo i izbegavamo velika okupljanja, da maske i vakcine pomažu, ali ne štite 100%... Dobro je pitanje da li je bolje platiti najam za rentirano vozilo i biti zdrav ili rizikovati i nastaviti sa dosadašnjim ponašanjem?

Ovo je tekst napisan za sve one koji nemaju svoje vozilo, koji se oslanjaju na gradski prevoz, za one koji su jedan od 50 putnika koji sede u autobusu u Beogradu i prevoze se do kuće sa posla… I za sve one koji ne dolaze u nađe gradove sopstvenim kolima a imaju potrebu za istim. Čuvajte svoje zdravlje!


Šta znamo o Korona virusu i kako nam pomaže iznajmljeno vozilo?


Da bi razumeli zašto bi trebali da rentiramo vozilo umesto gradskog prevoza, treba prvo sumirati ono što smo naučili – kako se Covid-19 prenosi?

Iako je među nama godinu ipo dana nemamo efikasan lek za pandemiju. Sa sigurnošću znamo da se prenosi vazduhom, da lako putuje, da je za razmnožavanje idealno biti u zatvorenom prostoru na maloj udaljenosti od zaražene osobe.

Nikome nije jasno kako je virus opstao na +40 stepeni preko leta pa možemo samo pretpostaviti kako će se ponašati na jesen. Prošla godina i prethodni talas u novembru 2020. godine nam je pokazao kako sve opasno može da bude, zato su i strahovi opravdani.

Jasno je da će se virus zadržati među nama, mutirati i otežavati lekarima posao. Zato je važno da svako od nas preduzme korake za smanjenje rizika od zaražavanja, naročito sada kada nam predstoji hladno vreme i duži boravci u zatvorenom prostoru.

U svemu ovome postoje situacije kada ste prosto prinuđeni da mali prostor delite sa drugima - javni gradski prevoz. Rentiranjem vozila se i ova stavka neutrališe pa imate više šansi da ostanete zdravi i tokom ovog talasa.


Rent a car vozilo u borbi sa koronom


Gotovo svaka porodica ima makar jedan automobil, ali njega ne koriste svi vozači. Najčešća situacija je da drugi roditelj koristi gradski prevoz, a vrlo često ga koriste i đaci na putu do škole i nazad.

Korona postavlja nova ograničenja pa bi tako putovanje u prljavim i nebezbednim autobusima i taksi vozilima trebalo smanjiti na minimum. Za tako nešto idealna su iznajmljena vozila na kraći ili duži period.

Iako u redovnim uslovima to nikome ne bi bio prioritet, sada je važno što manje putovati u grupama i zaštiti se, a kako bolje nego tako što ćete imati još jedno vozilo koje će pomoći da se kroz mesec dana sačuvate od gotovo izvesnog zaražavanja.


Car rental Belgrade
 

Najam vozila u velikim gradvima kao što je Beograd se može obaviti on-line tako da je ovo još jedan zdravstveni benefit dolaska do bezbednog prevoza. Sve se detaljno precizira: vreme najma, cena po danu najma, dodaci koji su besplatni, koji mogu da se doplate, visina depozita, vrsta osiguranja koju dobijate, gde želite da vas auto sačeka, gde želite da ga ostavite…

Da bi prošli što jeftinije za ovakve potrebe birajte male, kompaktne automobile koji su i mali potrošači, ali imaju i male dimenzije pa će vožnja po gradu biti pravo uživanje.

Sa agencijom za iznajmljivanje vozila se može dogovoriti povoljnija cena koja podrazumeva dugoročan najam pa da se dodatno uštedi.

Pored svega ovoga, renta car agencije imaju i posebne zdravstvene protokole koji se primenjuju protiv Korone i dezinfikuju vozila i nakon vraćanja i kada se zakazuje preuzimanje. Vi kao vozač takođe možete prebrisati površine koje se dotiču, ali rent a car agencija ima stručno osoblje i preparate koji su formulisani specijalno za ovu namenu. Pojedine agencije za rent a car nude u ponudi i male prečišćivače vazduha za auto tako da i to može biti razlog za odabir agencije za rent a car.


Koliko se isplati najam vozila u vreme korone?


Ponekad je nezahvalno izvoditi ovakve računice, ali čak i kod najblažeg oblika Covid-19 važno je piti vitamine, probiotike, andol, vrlo često i antibiotik, drugačiji režim ishrane… Veliki broj suplemenata se ne dobijaju na recept pa očekujte da tokom 15 dana izdvojite sumu koja dostiže i 7.000-10.000 dinara.

Za isti iznos se može platiti i preko 10 dana najma vozila koji bi vas možda poštedeo rizičnog kontakta, a o zdravstvenim benefitima ne treba i ni govoriti!

Svakako da je svakoj osobi najvažnije da se ne razboli, ali je teško u napred odlučiti da se izdvoji suma za rentiranje vozila jer je izolacija tokom vožnje jedna od važnijih, ali ne i jedina važna stvar za očuvanje zdravlja. Ovako razmišljaju mnogi, ali je kod kovida upravo najbitnije  to da se razmišlja proaktivno, da se preduprede neke problematične situacije, a jedna od takvih je i iznajmljivanje vozila tokom trajanja talasa korone kada su šanse za zaražavanje najviše.

Kako ćete vi da svakodnevno putujete ove jeseni? Da li smatrate da je opravdano iznajmiti vozilo i na taj način sprečiti boravak u autobusima i taksi vozilima dok traje period intenzivnog zaražavanja?

Pišite nam svoje stavove nakon čitanja teksta, hajde da pokušamo da pronađemo najbolje rešenje i tako ostanemo zdravi ove jeseni!

 

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (3)

Marija

Cula sam da se dugorocni najam bas isplati, pa razmisljam o toj opciji, posto svoj auto nemamo, a i suprug i ja idemo gsp-om do posla.

(Dobar) +1
(Slab) 0
08-Sep-21 11:17:30 AMNatalija

Situacija je sve gora iz dana u dan ali u pravu ste, ako nemate auto, najbolje je da za put iznajmite rent a car. Isto važi čak i za svakodnevnu vožnju do posla. Što manje kontakata s ljudima, manja i mogućnost zaražavanja.

(Dobar) +3
(Slab) 0
07-Sep-21 17:48:22 PMbgd je zakon

svake godine uzimamo rent a car kada smo u Beogradu jer je to jefitnije za društvo od nas 4,5 nego da koristimo sopstveni auto. Obavezno uzmite opciju ful kasko da biste izbegli sve neugodnsoti kao vam dignu auto.

(Dobar) +3
(Slab) 0
07-Sep-21 16:47:38 PMDodajte komentar