SrbijaSpace logo

Klasika i jednostavnost na delu: Vanvremenski odevni predmeti

 

Klasika i jednostavnost na delu: Vanvremenski odevni predmeti

Svake godine očekujemo nove trendove kako bismo dobili nove ideje da osvežimo garderober. Kako bi neko zaista uspešno poneo najupečatljivije komade za tu sezonu, potrebno je mnogo više nego da preslika izgled sa modne piste. Upravo zato kombinovanje klasičnih komada je najbolji način da budete uvereni da ćete savršeno uklopiti svoju garderobu za bilo koju priliku.


Odevni predmeti
 

Ponekad je najbolje okrenuti se jednostavnosti i naučiti neka osnovna pravila kada je kombinovanje odeće u pitanju. Uz par trikova uvek ćete biti savršeno stilizovani i obučeni i, ono najbitnije, osećaćete se prijatno u onome što nosite što će vam pomoći da budete puni samopouzdanja kada izađete iz kuće.


Bela košulja


Ovaj komad odeće je doživeo najviše promena ali ga uvek odlikuje ono što svima odgovara a to je jednostavnost. Klasična strukirana bela košulja je lako uklopljiva sa bilo kojim odevnim predmetom i može da se nosi u svakoj prilici.

U kombinaciji sa klasičnim pantalonama ili suknjom predstavlja savršenu poslovnu ili elegantnu kombinaciju. Poslednjih godina širi modeli postaju sve popularniji pa su tako odličan način da se sakriju nedostaci.


Bela košulja
 

Pored toga, igranje sa simetrijom i krojevi koji predstavljaju igru sa dužinama i neobičnim oblicima pomažu onome ko ih nosi da iskaže svoj neobičan karakter. Ove sezone su popularni duži modeli sa velikim kaišem kako bi se od jednostavne košulje dobila kombinacija koja može da se nosi tokom celog dana.


Crna haljina


Decenijama važi pravilo da svaka žena mora da ima malu crnu haljinu u svom ormaru i to se pokazalo kao jedno od zlatnih pravila. Ipak, ne treba se fokusirati samo na kratku haljinu i time ograničiti kombinacije u kojima možemo iskoristiti ovaj sjajan model.

Najbolje je odabrati haljinu na osnovu oblika tela kako bismo istakli ono što želimo, a sakrili sve nedostatke.


Crna haljina
 

Crna haljina može da bude adut u garderoberu jer se može iskoristiti u svim prilikama. Upravo ovaj komad odeće žene karakterišu kao rešenje kada treba da pronađu odevnu kombinaciju za bilo koju priliku ali ne znaju kako da se obuku.

U zavisnosti od aksesoara kojima se može nadograditi izgled, crna haljina može da se nosi na svim događajima - od proslava do poslovnih sastanaka.


Klasičan blejzer


Sakoi su decenijama u vrhu klasičnih komada upravo zbog svoje jednostavnosti sa jedne strane ali i mogućnosti da se njima dodatno iskažu stil i karakter osobe koja ga nosi. Kako može da zameni jaknu i dodatno se ukrasi velikom maramom ili šalom, ili da se nosi preko lagane letnje haljine i bude savršen način da se kompletira letnji stil, dobar blejzer može da napravi razliku u stajlingu.

Poslednjih godina dizajneri predlažu da se razne majice sa štampom kombinuju sa blejzerima kako bi se postigao urbani izgled. Ova jednostavna kombinacija može da izgleda elegantno, mladalački ili opušteno, u zavisnosti od toga da li ćete se odlučiti za pantalone ili suknju ili pak za štikle ili patike.


Kvalitetne farmerke


Kroj farmerica je doživeo toliko promena tokom ove decenije da se sada mogu naći u svim oblicima, nijansama i veličinama. Širok izbor ne znači da treba da kupite one najmodernije nego se pak odlučite za kroj koji vam najviše odgovara. Ipak, postoji nekoliko modela koji se iz sezone u sezonu ne menjaju i predstavljaju komad odeće koji treba da imate u ormaru kako biste uvek bili spremni za svaku priliku.


Klasicne farmerke zenske noge
 

Visoko strukirane farmerice ravnog kroja su neizostavne u ormarima svih svetskih stilista koji ističu kako je upravo ovaj kroj najzahvalniji jer može da se nosi u svim sezonama. Pored toga, farmerice tamnijih nijansi mogu da vam pomognu ukoliko želite jednostavniji ali elegantniji izgled i lako ih možete prilagoditi svakodnevnom izgledu.

Ponekad dobar ukus leži u jednostavnosti i načinu na koji kombinujemo odeću koju posedujemo. Ukoliko želite da promenite stil ili želite da uložite u komade koji će vam trajati sezonama, neka to bude nešto klasično što ćete nositi godinama.

 

 


Autorski tekst: Ljiljana Bugarin


Dodajte komentar