SrbijaSpace logo

Koji televizori su najbolji za nove konzole?

 

Koji televizori su najbolji za nove konzole?

PS5 i Xbox Serija X su se pokazale kao vrlo sposobne 4k mašine za igranje igara. Za sve one koji žele da iskoriste na najbolji mogući način svoj novi sistem treba da nađu neki odličan TV za igre. Iako je istina da skroz pristojno možete igrati igre na skoro svakom televizoru, zašto biste želeli da se manje zadovoljite uz konzolu koja je dizajnirana da proizvodi 4K 120Hz igre sa HDR bojom?

Svi ljubitelji igrica će se složiti da najbolji način da se odmoriš i zaboraviš na sve probleme u životu barem na kratko jeste igranje jednog napetog meča igrice FIFA ili igrajući neke od najboljih kazino igara na internetu.

Logično, da bi imao najbolje moguće iskustvo treba ti i najbolji televizor. Televizori na kojima igraš svoje omiljene igrice imaju ogroman uticaj na celokupno iskustvo. Neke od najbitnijih stvari koje treba da tražiš u televizoru jesu:

  1. HDR - High Dynamic Range
  2. ALLM - Auto Low Latency Mode
  3. HGiG - HDR Gaming Interest Group


Četiri najpoznatije kompanije televizora su Samsung, Sony, Vizio i LG. Njihovi setovi ubedljivo imaju najbolje specifikacije koje su neophodne za najbolje gejmersko iskustvo. Kada kupujete najbolji televizor za PS5 ili Xbox Seriju X, morate se uveriti da imaju HDMI 2.1 vezu kako biste bili sigurni da igre rade najbolje moguće.

U zavisnosti od toga šta tražite i šta očekujete, naći ćete različite aspekte koji su obavezni da biste 100% uživali u iskustvu. Na primer, ogromni ekrani koji liče na kućni bioskop su odlični za ljubitelje filmova i serija, ali to možda ipak nije dobra opcija za ljubitelje video igara.


#1 LG G1


LG G1 je ubedljivo jedan od najboljih televizora koje možete kupiti za PS5, Xbox Serije S i Xbox Serije X u 2021. godini. Ovaj televizor ima veoma jedinstven tanak dizajn namenjen za postavljanje u ravnini sa zidom sa namenskim zidnim nosačem.

Gejming potrošnja je nikad veća, a ovaj televizor je opremljen gejming funkcijama kao što je podrška za promenjivu brzinu osvežavanja, instant vreme odziva za glatko iskustvo i četiri HDMI 2.1 ulaza.

Doduše jedna stvar koju morate uzeti u obzir jeste da OLED televizori rizikuju trajno sagorevanje, što bi moglo biti problem ako gledate stalno isti sadržaj sa statičkim elementima.

Kada kombinujete brzinu osvežavanja od 120Hz i vreme odziva od 1ms, zaista nije čudno zašto je LG G1 televizor jedan od najboljih koje možete kupiti danas. G1 televizor ima novi LG panel koji poboljšava osvetljenost čak i do 20%, što znači da ćete imati mnogo življe slike, posebno u svetlijim prostorijama.


#2 Vizio 75” Class P-Series Quantum X


Nijedan televizor sa ove liste nije ekonomičan kao što je Vizio 75” Class P-Series Quantum X. Kada kupite ovaj televizor vi dobijate ekran sa kvantnim tačkama sa jednim od najsjajnijih panela na tržištu sa 2700 nita.

Ovaj televizor takođe ima 480 lokalnih zona zatamnjivanja koje će pomoći da se domognu duboke crne boje i bogat kontrast. Ovo je takođe i jedan od retkih setova koji podržava Dolbi Viziju.

Što se tiče gejminga, ovaj televizor je spreman za isporuku 4K na svom 120Hz panelu sa 2 HDMI 2.1 porta, savršeno za uparivanje sa PS5 ili Xbox Serijom X.


#3 Samsung 65” Class QN900A


Ako vam se sviđa verzija Samsung QN90A onda ćete tek biti oduševljeni Samsung-om QN900A. Ovaj televizor je dosta sličan prethodnoj verziji, samo što ima 8K rezoluciju umesto 4K. Samsung QN900A i dalje ima mogućnost igranja sa 4K/120 Hz ili 8K/60Hz dostupnim pored ALLM i VRR tehnologija.

Televizor koji je premijum kao što je ovaj dolazi i sa premijum dizajnom koji uključuje Samsung-ovu tanku One Connect kutiju koja drži vaš medijski centar slobodnim bez kablova. Ovaj televizor je izašao u prodaju skoro i verzija od 65 inča košta $6000 i to je ujedno i najjeftinija dostupna verzija.

 


Autorski tekst: F.C


Dodajte komentar