SrbijaSpace logo

Koliko poznajete nekretnine u Novom Sadu i gde su top lokacije za kupovinu stana?

 

Koliko poznajete nekretnine u Novom Sadu i gde su top lokacije za kupovinu stana?

 

Prestonica Vojvodine je oduvek bila atraktivno mesto za život, ali poslednjih godina beleži sve veći porast stanovništva pa su nekretnine u Novom Sadu jedne od najtraženijih u Srbiji.

Top lokacije u Novom Sadu su ujedno i najskuplje, ali interesenata im ne manjka ni za ovu ponudu, niti za druge lokacije, a Novi Sad ima ponudu za svakog kupca i za svaki džep.

Pa tako, danas imamo lokacije bliže centru kao što je Pupinova palata, Bulevar Evrope, ali i Liman V Garden Residence, Square Garden i slični stambeni kompleksi koji su nešto dalje, naselja kao što su Novo Naselje, Limani koja su uvek aktuelna, ali i Satelit i Telep kao najudaljenija sa najnižom cenom.

Potražnja zavisi od toga šta vam je potrebno, da li želite život sa svim komocijama u stambenom kompleksu, nižu cenu na obodu grada, život u centru u starogradnji ili pogled na Dunav iz Limanskog naselja.

Puno je predloga, puno saveta i puno opcija pa je ovaj tekst više nego dobrodošao za lakši odabir i pronalazak najboljih ponuda.


Cena stanova u Novom Sadu najviše zavisi od lokacije


Svi stanovi koji su bliže centru su najskuplji, a svakako se prvo prodaju garsonjere i jednosobni stanovi. Oni su i cenovno najprihvatljiviji jer iako je kvadrat preko 2.000€ površine su manje pa je ukupan iznos pristupačan svima.

U samom centru nema puno mesta za novogradnju, manje ima parking mesta pa je danas sve više interesenata za kupovinu stanova u kompleksima koji imaju odličnu putnu vezu i zato su izuzetno popularna za život iako su cene izuzetno visoke.

Što su naselja dalja tako i cena pada pa tako se dobija jasan pregled zona i gde treba tražiti najbolje nekretnine u Novom Sadu. U tome vam svakako može pomoći agencija za promet nekretnina jer ona poznaje nekretnine u Novom Sadu i može da da odlične savete i suzi izbore na najbolje izbore.


Ako želite da stan kasnije izdajete ovo su top izbori u Novom Sadu!


U Novom Sadu vlada velika tražnja za stanovima za izdavanje, ali da bi se postigla odgovarajuća cena i obezbedili stalni stanari, važno je da se nekretnina nalazi na odličnom mestu što će obezbediti mnogo bolje uslove izdavanja.

Na prvom mestu treba razmotriti stanove u naselju Limani jer se tu nalazi kampus univerziteta pa je velika potražnja za stanovima koji se izdaju. Trebalo bi potražiti i stanove koji su u blizini izdvojenih fakulteta, ali i u blizini industrijskih centara jer je to način da se pronađu odgovarajući stanari.

Ove lokacije jesu i najtraženije i cenovno su skupe, ali će vlasnicima doneti redovne kirije i dosta interesenata pa svakako vredi razmisliti o kupovini nekretnina, a naročito ako su u pitanju garsonjere i jednosobni stanovi kao najtraženije strukture i one koje se najčešće traže za izdavanje.


U Novom Sadu raste prodaja placeva i kuća


U okolini Novog Sada se sve češće traže i kupuju stare kuće, kuće novije gradnje, ali i placevi. Sremska Kamenica je jedno od najtraženijih mesta gde je moguća niskogradnja, cene su pristupačne, ali su popularna i ostala mesta u okolini i jednako tražena pa je u novom sadu sve više onih koji traže kuće za život.

Ipak, Novi Sad je drugi po veličini grad u našoj zemlji pa gradnja i cena gotovih kuća je jedna od najviših i zato kupci pažljivo biraju i kalkulišu, da li kupiti skuplju noviju gradnju ili renovirati starogradnju.


Vikendice su okolini Novog Sada su sve traženije


Ono što je karakteristično za nekretnine u Novom Sadu je da raste prodaja i vikendica jer je Novi Sad izuzetno atraktivno mesto za odmor i uživanje. Traže se lokacije u blizini Dunava, u prostranoj Vojvođanskoj ravnici, ali i u blizini Fruške gore jer je veliki broj lokacija koje mogu biti izuzetno atraktivne za vikend odmor.

I tu agencije za nekretnine imaju sve više posla jer je dobrih lokacija sve manje pa sada kupci moraju da se pomire sa daljim odredištima ili sa čekanjem da neko od postojećih vlasnika odluči da proda svoje vikend mesto, plac i vikendicu.

Novi Sad je oduvek bio interesantan za život i pamti mnoge etape kada su na ovim prostorima živele i druge kulture i narodi.

Ceo grad je obeležen prelepom arhitekturom, prostorima za odmor, pešačkim stazama, parkovima… Novosađani imaju i prepoznatljiv, vojvođanski temperament. To su mirnodopske lale koji su veliki gurmani gostoljubive prirode.

Zbog toga je ovo metropola koja ima jedinstvene uslove koji su odlični i za samce i za porodice sa decom, za đake i studente, za one koji traže posao ili jednostavno žele da su blizu Beogradu i svemu onome što prestonica pruža.

Da li bi vi odabrali život u velikom gradu kakav je Novi Sad?
Kakve bi nekretnine birali?
Šta je za vas najbolje u Novom Sadu – stan ili kuća ili možda plac?
Da li bi voleli da posedujete vikendicu?

Ostavite nam komentar nakon čitanja ovog teksta.
 

Slika: https://www.pexels.com/photo/exterior-of-modern-house-with-glass-doors-and-panoramic-windows-7031607/

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (1)

Tanja

da bi ste sagledali ponudu ili na pravi način ponudili stan ili kuću treba vam agencija. Solis nekretnine su jedne od onih koje su nadaleko poznate, a naročito u Novom Sadu pa je to način kako doći do svoje top lokaicje

(Dobar) +2
(Slab) 0
14-May-23 13:53:50 PMDodajte komentar