SrbijaSpace logo

Kreme za sunčanje za suvu i osetljivu kožu

 

Kreme za sunčanje za suvu i osetljivu kožu

S ozbirom na oštećenje ozonskog omotača, posebno u letnjem periodu treba da obratimo pažnju na to da zaštita od sunca bude na adekvatnom nivou, te su preparati za suncanje koji sadrže visok zastitni faktor naši najbolji saveznici u borbi protiv UV zračenja. Ovo se posebno odnosi na ljude koji imaju suvu i osetljivu kožu i svetao ten, jer je njima potrebna zaštita od sunca prilagođena upravo takvom tipu kože, koju je potrebno dodatno hidrirati. To će obezbediti najbolje kreme za suncanje koje imaju zastitni faktor SPF 50+.

 

Koži je zaštita od sunca potrebna u toku cele godine, a u tu svrhu se koriste različiti preparati za suncanje kao što su ulje i sprej za suncanje ili različite kreme za sunčanje koje imaju zastitni faktor. Leti je, naravno, zaštita od sunca intenzivnija usled visokih temperatura i UV zračenja, bez obzira što sunce odnosno sunčanje ima i svoje pozitivne strane, kao što je proizvodnja vitamina D u koži.

Ipak, preterano izlaganje suncu dovodi do fleka na koži, opekotina, ponekad i alergija i crvenila, utiče na prevremeno starenje kože, a u najgorem slučaju dovodi do pojave kancera.

Kreme za sunčanje ili odgovarajući sprej za suncanje sprečiće neke od ovih reakcija, jer obezbeđuju zaštitu od UVA i UVB zraka, ali da bi zaštita od sunca bila potpuna – najbolje kreme za suncanje su one koje će obezbediti i zaštitu od vidljivog dela spektra i infrared zraka, a koje su prilagođene vašem tipu kože.

Osim topikalne zaštite koju obezbeđuju kreme za sunčanje i drugi preparati za suncanje koje imaju visok zastitni faktor, bitna je i unutrašnja zaštita određenim namirnicama koje su bogate antioksidansima, vitaminima i mineralima, kao i zaštitna odeća, a svakako izbegavanje sunca u vreme kada je UV zračenje najveće.
 

Preparati za sunčanje za kompletnu zaštitu od zračenja

Osim UVA i UVB zraka koji su nam svima najpoznatiji, sunčevo zračenje podrazumeva i nevidljive infrared zrake, kao i HEV – visokoenergetsku vidljivu svetlost  koja je prisutna uvek i svuda. Svi ovi zraci skupa utiču na kožne promene, a da do njih ne bi došlo – potrebno je pridržavati se opštih saveta o (ne)izlaganju suncu odnosno koristiti najbolje kreme za suncanje koje imaju zastitni faktor protiv svih vrsta zračenja, a koje su za vaš tip kože.

Ovakvu zaštitu pružiće vam kreme za sunčanje Heliocare 360°, s obzirom da sadrže ekstrakt paprati Fernblock©FC koji predstavlja aktivni sastojak za imunoprotekciju kože sa antiaging efektom. U kombinaciji sa BioShield sistemom, hemijskim i mineralnim filterima i antioksidansima pruža potpunu i prirodnu fotozaštitu protiv svih sunčevih zraka, a pojedini preparati za suncanje iz ove kolekcije pogodni su za korišćenje čak i posle hemijskog pilinga, tretmana laserom i drugih kozmetičkih tretmana.

Neki od njih koji su pogodni za sve tipove kože su Airgel SPF 50+ zaštita od sunca, Fluid krem SPF 50+ zaštita od sunca, zatim Transparentni sprej za suncanje SPF 50+, a posebno namenjen za osetljivu kožu, budući da nema hemijske filtere, jeste vodootporna Mineral SPF 50+ zaštita od sunca.


Koje su najbolje kreme za sunčanje za osetljivu i suvu kožu?

Ako ste pomislili da su najbolje kreme za suncanje za vašu suvu ili osetljivu kožu one koje su najskuplje, znajte da ovo nije pravilo! Za ovakav tip kože bitno je da su sastojci prirodni, da hidriraju kožu i ujedno je štite od svih negativnih posledica sunčevog zračenja. Neke od tih proizvoda možete naći u Heliocare liniji koju čine preparati za suncanje sa veoma viskim faktorom zaštite - do čak SPF 90.

Jedna od njih je Heliocare krem sa SPF 90 za normalnu i suvu kožu koja sadrži Fernblock, antioksidanse i druge aktivne supstance koje podstiču obnavljanje kože i zaštitu od neželjenih efekata UV zračenja, a tu su i druge kreme za sunčanje sa prirodnom fotoimunoprotektivnom formulom i Fernblock ekstraktom paprati.

Osim upotrebe najbolje kreme za suncanje, uvek imajte u vidu da je najbolje izbegavati preterano i direktno izlaganje suncu, pogotovo u vremenu od 11-16h kada je zračenje najjače. Ako baš u to vreme morate biti na suncu – zaštitite se i odećom i drugim asesoarima kao što su šeširi, marame ili kačketi, sunčane naočare i slično. Uživajte bezbedno u letu!

 


Autorski tekst: Biljana Radojčić


Dodajte komentar