SrbijaSpace logo

Mezoniti ili hijaluron?

 

Mezoniti ili hijaluron?

Za pravilnu odluku da li koristiti mezoniti ili hijaluron kao metodu neoperativnog zatezanja lica treba da imate bitne informacije o obe procedure. Treba da znate koje regije lica se mogu tretirati, kakav se efekat postiže, koliko zatezanje lica traje… Tek onda sledi odluka kojom od njih želite da tretirate lice – ubrizgavanjem hijalurona, ili postavljanjem mezoniti.

Naš tekst vam ne može dati odgovor na dilemu „koja je metoda bolja“ jer su one dosta različite iako obe služe za ublažavanje znakova starosti, ali vam može pomoći u najboljem odabiru. Nastavite sa čitanjem i uz naše savete uspećete da uklonite tragove starenja i podmladite lice.


Mezoniti ili hijaluron – uporedna analiza nehirurških metoda


Obe intervenicije se svrstavaju u nehirurški fejslifting za 21.vek. Mogu se postići male korekcije ili velike promene, a pošto nisu trajne nema straha od loših rezultata sa kojima bi morali da živite ceo život.

Hijaluron

Mezoniti

Služi za

  • zatezanje lica
  • popunjavanje bora

Služi za

  • zatezanje lica,
  • uklanjanje bora
  • podizanje tonusa potkožnih tkiva,
  • redefinisanje kontura lica,
  • rešavanje problema asimetričnosti lica
Hijaluron se putem šprica ubrizgava u područje koje treba da se popuni

Niti se tupom iglom ubacuju u potkožni deo. Prilikom zatezanja koža lica se mehanički zateže, a mezoniti svojom nazubljenom strukturom podstiču prirodno stvaranje kolagena

Procedura se izvodi ambulantno

Procedura je kratka i traje oko 40 minuta

Bezbolna je

Bezbolna je

Dobri efekti od 6 do 9 meseci, za najkvalitetnije hijaluronske filere i do 12 meseci

Trajnost niti je oko 8 meseci, ali efekat podmlađivanja traje i preko 3 godine

Oporavak traje samo par dana dok ne prođe blag otok i modrice

Oporavak je lak i traje par dana

Rezultati vidljivi za par dana

Najbolji efekti zatezanja su vidljivi nakon 2 meseca


Kao što smo ukratko prikazali, mezoniti imaju širi spektar delovanja, dok hijaluron služi samo za popunjavanje bora, uvećanju usana i jagodica. Obe su minimalno invazivne, bez potrebe za jakom anestezijom.

Za zatezanja mezonitima potrebno je od 4 do 8 niti za jednu regiju. One se ubacuju pod kožu i povlače u različitim pravcima za najbolje vizuelne rezultate, dok se kod zatezanja hijaluronom sve rešava sa nekoliko ml filera.

Dobri efekti sa hijaluronskim filerima su kraći jer je reč o veštačkom podizanju hijaluronske kiseline u koži, dok se sa mezonitima prirodno podstiče bolja prokrvljenost u koži. Nazubljene niti se pri povlačenju kače za tkivo, što inicira telo da dovodi veću količinu krvi u taj deo kože što za posledicu ima prirodnu proizvodnju kolagena.

Ne postoji starosno ograničenje jer je reč o nehirurškom zatezanju lica koje je minimalno invazivno. Ipak, svaki stručnjak će vam savetovati da sa mezonitima sačekate do 40te godine života ili i pre ako imate kombinovane probleme na licu.

Hijaluron je dovoljan za popunjavanje prvih, ali i najdubljih bora što je za mladu kožu dovoljno. Kada se javi potreba za dubljim hranjenjem slojeva kože i kombinovianim uklanjanjem znakova starosti: bora, opuštene kože, gubitak jedrine, blistavosti…onda su mezoniti bolji izbor. Pri tome, nema potrebe odustajati od redovnih kozmetičkih tretmana nege jer se svi primenjuju i kada su mezoniti ugrađene.


Kako da se postigne najbolji rezultat podmlađivanja kože lica?


Bilo da birate mezoniti ili hijaluron, morate biti svesni da od mnogo činilaca zavisi da li će intervencija biti uspešna.

Pronađite renomiranu kliniku koja obavlja ove estetske zahvate i stručan tim koji ima iskustva i dobre rezultate za sobom. Jedini kvalifikovan za ugradnju mezoniti je hirurg i ne pristajte na drugačija uveravanja.

Druga bitna stavka za uspeh antiage tretmana je kvalitet materijala koji se ugrađuje.

Hijaluron ima različit kvalitet. Najkvalitetnije vrste su najsličnije prirodnom hijaluronu u ljudskoj koži. Takav je Teosyal RHA  hijaluronski filer koji je bezbedan, nosi kraći oporavak jer ga telo odlično prihvata i donosi najprirodniji izgled.

Ne primećuje se pri pomeranju lica niti je opipom moguće zaključiti gde je hijaluron postavljen. Resorpcija u telu je postepena i ne nosi grudvanje što se dešava ako hijaluron nije kvalitetan.

Ni mezoniti nisu iste, niti se koriste iste za sve regije lica. Najkvalitetnije su sastavljena od polidoxanona koji se odlično razgrađuje u telu. TENZIONE H-LIFT MEZONITI su sastavljene od polidoxanona, ali imaju i završenu obradu nanotehnologijom pa su bodlje (zarezi) precizno konstruisane za najbolje rezultate.

Intervencija je trajnija, a rezultati su i regeneracija i revitalizacija kože lica. Ne postoji nikakvo ograničenje da se intervencija ponovi onda kada svi dobri efekti fejsliftinga prođu.

Vaš odabir će zavisiti od toga što želite, ali i šta možete da postignete nehirurškim zatezanjem lica. Ako vam je potrebno samo popunjavanje bora onda su i hijaluronski fileri dovoljno dobar način povremenog ublažavanja znakova starosti.

Sa druge strane, mezoniti mogu rešiti nekoliko problema istovremeno – i „peglanje bora“ i podizanje opuštene kože, ali i vraćanje jedrine licu. Koji god tretman odabrali, uz pravi materijal i stručno postavljanje, bićete zadovoljni svojim izgledom.

Da li bi pristali na neku od ovih metoda, kojoj bi poklonili poverenje? Pišite nam u komentare nakon čitanja ovog teksta.

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (1)

Nata

Do sada nisam radila nijednu od ovih metoda, ali kada bih radila mislim da bih izabrala hijaluron, u svakom slucaju za koju godinu mislim da cu morati da isprobam nesto od nanotehnologije.

(Dobar) +3
(Slab) 0
08-Nov-20 18:11:36 PMDodajte komentar