SrbijaSpace logo

Najaktuelniji komadi: Kako nositi modernu odeću urbanog stila

 

Najaktuelniji komadi: Kako nositi modernu odeću urbanog stila

Trendovi se menjaju svake sezone i ponekad ih je zaista teško pratiti i prepoznati ono što komplementira našem stilu i što ima potencijal da trajno bude nosivo i prihvatljivo. Modni brendovi nekoliko puta godišnje osmišljavaju nove odevne komade koji slede trendove čime se diktira modna stvarnost i drugačiji modeli i odevne kombinacije postaju manje prihvatljive kod svih onih koji slede modu.

Ipak, konstanta u trendovima u proteklom periodu je urbani stil, i on se provlači kroz autfite za različite prilike, od opuštenih preko poslovnih do svečanih. Pravi poznavaoci mode znaju da trendove koriste umesto da ih slede i da ih prilagođavaju sebi, umesto sebe njima. Predstavljamo vam najmodernije trendove urbanog stila i dajemo ideje kako da ih uključite u svoj lični stil.
 


Farmerke


Patike za trčanje
 

Patike su postale must have obuća, popevši se na sam tron najnošenije obuće u protekloj deceniji. Stvaranje novih stilova kao što su techwear, athleisure i workleisure dešavalo se upravo crpljenjem inspiracije iz klasičnog sportskog odevanja i inkorporiranjem njega u svakodnevne aktivnosti, kao što su odlazak u kupovinu ili na posao. To je učinilo sve popularnije patike za trčanje komadom koji možemo kombinovati sa elegantnom haljinom, poslovnim pantalonama, sakoom ili lepršavom suknjom. Nijedna od prilika od nas više ne zahtevaju da budemo na neudobnim visokim potpeticama (sem ako tako sami želimo) a poslovni dres kodovi poklekli su pred navalom patika koje su is sportskih hala i terena prešle u konferencijske sale.


Trenerke


Printovi


Printovi na odeći još jedan su urbani trend ove dekade koji su svi zaljubljenici mode oberučke prihvatili. Ovo je najlakši način da porukama ili štampom na majicama modom kažemo nešto o sebi i svojim sklonostima. Udobni duksevi, pogotovo oni sa kapuljačom omiljeni su komad modnih influensera, a upečatljiva štampa na njima omogućava da odevnoj kombinaciji damo lični pečat. Mogu se kombinovati sa farmerkama ili jednobojnim pantalonama, a za zanimljivije poigravanje sa stilom možete ih poneti i na haljinu.


Trenerke


Trenerke
 

Trenerke već dugo nisu isključivo sportska garderoba već su jedan od osnovnih komada svakog urbanog garderobera. Poslednjih nekoliko godina u trendu su one sa prugama, a nose se i one u jarkim bojama. Smeli modni influenseri ih ponekad nose i na visoke potpetice, a na vama je koliko ćete daleko ići u pokušajima da trenerku inkorporirate u svoj svakodnevni stil.


Helanke


Helanke
 

Helanke su jedan od najudobnijih komada odeće. Iako su se inicijalno nosile samo za trening, moderne devojke od njih su učinile elegantan i urban komad odeće, koji možemo nositi ispod suknje zimi, ili na tuniku i dugačku haljina-košulju. Osnovno pravilo nošenja helanki van sportskih situacija je to da odećom prekrijemo regiju zadnjice i da uživamo u udobnosti celog dana. Obuća koju nosimo na njih može biti proizvoljna, a jedna od najboljih kombinacija je da ih nosimo na popularne gležnjače.


Kape


Kape


Kapa je urbani modni detalj koji daje finalnu notu svakoj odevnoj kombinaciji. Danas su u trndu različite kape, od popularnih bucket hats, do kačketa. Printovi i boje su veoma poželjni na njima a za dobru kombinaciju sa ukusom, predlažemo da kape u jarkim bojama i sa živopisnim printovima ipak nosite na svedenije komade odeće kada je ostatak kombinacije u pitanju.

Građenje ličnog stila imperativ je svakoga ko drži do sebe. Nijedna modna ikona nije to postala tako što je slepo pratila trendove, već upravo zato što se istakla svojom različitošću i diktiranjem trendova. Modna industrija je brzorastuća masovna industrija i usled toga postaje sve ozbiljniji zagađivač, pritom propagirajući sve veću nepromišljenu potrošnju.

Sama moda je, sa druge strane, kreativan način da drugima predstavimo sebe i zato se treba odupreti trendovima industrije i za sebe birati promišljene i udobne komade u kojima se osećamo lepo i koji predstavljaju naš lični pečat.


Autorski tekst: Ljiljana Bugarin


Komentari (1)

Lana

Tacno za helanke, i ja ih volim, kao i printove, volim zanimljive poruke na majicama. Uglavnom najvaznije mi je da je odeca udobna a manje mi je vazno da li je u modi ili ne,

(Dobar) +1
(Slab) 0
16-Jan-21 12:52:57 PMDodajte komentar