SrbijaSpace logo

Nega zrele kože i anti age kozmetika - ove proizvode moramo da koristimo

 

Nega zrele kože i anti age kozmetika - ove proizvode moramo da koristimo

Starenje je normalan proces koji zahvata svaki organ i svako tkivo našeg organizma, ali je najprimetniji na koži lica, vrata i ruku.

Znaci starenja su pigmentacija, bore, proširene pore, opuštena koža, crvenilo, popucali kapilari. Iako je starenje prirodan proces, postoje faktori koji mogu da ga ubrzaju ili uspore.

Nepravilna nega, neuredan način života, pretereno izlaganje suncu, umor, dehidratacija  su glavni faktori ubrzavanja starenja, ne samo kože, već celog tela.
 

Koje proizvode moramo koristiti za negu zrele kože?

  1. Dnevna krema
  2. Noćna krema
  3. Tonik za čišćenje kože
  4. Serum protiv bora
  5. Krema protiv bora
  6. Regenerativna krema


nega zrele koze kozmetika sanovita anti age

Koža počinje da stari negde oko tridesete godine života. Kolagenska i elastinska vlakna popuštaju, pojavljuju se prve bore i znaci opuštenosti kože. Kod osoba koje imaju suvu kožu, znaci starenja su izraženiji, nego kod osoba koje imaju masnu kožu.

Posle pedesete godine, nivo hormona naglo opada i smanjena hormonska aktivnost ogleda se na izgled kože. Najpre strada koža, tamo gde je najtanja i najosetljivija-u predelu oko očiju i oko usana.

Mreža lipidnih ćelija koje čine potpornu strukturu kože počinje da se uništava, te koža brže odaje vlagu, isušuje se, a funkcija kožne barijere je oštećena.

Kako usporiti znake starenja kože?

Prednost uvek dajemo prirodnim i kvalitetnim proizvodima, kao što je cela linija Sanovita kozmetike.

 

Sve kreme ove kolekcije napravljene su sa ciljem da hidriraju i toniziraju kožu, tako da se održava prirodni hidro-lipidni balans, tako da se stimuliše proizvodnja prirodnog kolagena, sprečavajući nove i ublažavajući postojeće bore. 

 


Nega zrele kože anti age kozmetikom - koje proizvode koristiti?


Osnovna nega za zrelu kožu je korišćenje dnevne i noćne Sanovita kreme, koje nanosite nakon čišćenja lica Sanovita tonikom.

Dnevna krema sadrži ulje makadamije, a to je jedino ulje koje sadrži palmitoleinsku kiselinu, koja se nalazi u sebumu, pa je to čini idealnom za negu zrele kože.

Noćna krema održava vlažnost, podstiče obnavljanje ćelija i razmenu materija u kožnom tkivu, jer u svom sastavu sadrži cis-linolnu i gama-linoleinsku kiselinu, čiji manjak dovodi do ubrzanoh starenja kože.

Kao dodatnu negu preporučujemo Sanovita serum protiv bora ili Sanovita kremu protiv bora koji ciljaju postojeće i sprečavaju nastanak novih.

 

Sanovita serum protiv bora spračava propadanje elastina i kolagena. Sadrži morske wakama alge, bogate vitaminima, proteinima i aminokiselinama, koji pružaju otpor uvelosti i starenju kože. Koža je nakon seruma protiv bora svilenskasta i elastična.

Aktivni sastojak kreme protiv bora je ulje ploda divlje ruže, koje intenzivno hrani kožu, obezbeđuje zdrav tonus i elastičnost.

Serum i krema protiv bora mogu da se koriste samostalno ili u kombinaciji za pojačano delovanje.

Ukoliko imate suvu kožu ili mestimičnu pojavu akni, proširene kapilare na licu možete da koristite i Sanovita regenerativnu kremu, jer je maslinovo ulje i slatki koren čine delotvornom kod ovakvih stanja.

Nahranite i obezbedite Vašoj koži neophodnu vlažnost  koristeći najbolje iz prirode- koristeći meleme iz Sanovita kozmeceutike!

 

Ukoliko još negujete kožu preparatima komercijalne kozmetike, koji su puni sintetičkih sastojaka, aditiva, veštačkih konzervanasa i mirisa, vreme je da probate prirodne Sanovita meleme, a Vaša koža će Vam se za to odužiti zdravljem i lepotom!


Autorski tekst: Edmon Dantes


Dodajte komentar