SrbijaSpace logo

Organizacija venčanja nakon pandemije - sve što bi trebalo da znate

 

Organizacija venčanja nakon pandemije - sve što bi trebalo da znate

Pandemija korona virusa je mnogim budućim mladencima poremetila planove. Došlo je do masovnog otkazivanja proslava koje su bile planirane između marta i juna 2020. godine, i odlaganja za neka bolja vremena.

Većina parova koji su planirali da tokom ove godine stanu na “ludi kamen” odlučili su da sačekaju narednu godinu kada se nadaju da će situacija biti neuporedivo bolja, a korona virus samo stvar prošlosti.

Ipak, evo šta bi sve trebalo da znaju oni koji, uprkos trenutnoj situaciji u svetu, neposredno nakon pandemije korona virusa planiraju da organizujuju svoje venčanje.
 

#1 Profesionalna pomoć za organizaciju venčanja je poželjna


U vremenu kada je budućnost proslava zbog nedavne pandemije virusa još uvek neizvesna, veoma je poželjna profesionalna pomoć za organizovanje venčanja gde će iskusni profesionalci iz agencija za organizaciju proslava tačno znati šta je sve neophodno da se ispoštuje od mera predostrožnosti kako bi svi bili bezbedni.

Njima je poslovna obaveza da se postaraju da su sve mere ispoštovane kako bi vaša proslava venčanja protekla u najboljem mogućem redu. Pored toga što će vam organizovati sve unapred, uštedeće vam dosta vremena i snage za ostale poduhvate koji vas čekaju pred samo venčanje.
 

#2 Održavanje što veće moguće distance je zlatno pravilo


Venčanja su oduvek bila poznata kao proslave gde se ljudi međusobno ponašaju srdačno i prisno. Plesni podijum je uvek gotovo prepun nasmejanih gostiju koji uživaju da igraju jedni sa drugima i koji jednostavno ne mogu da zamisle veselje na drugačiji način.

Iako je ovakav stil proslava već višedecenijska tradicija u srpskom narodu, vremenima kada je korona virus i dalje prisutan, neophodno je držati distancu sa drugima što je više moguće.


Mlada u vencanici krije osmeh
 

Idealno je da se zabrani ljubljenje mladenaca prilikom čestitanja i fotografisanja jer tako nešto može da ima pogubne posledice po zdravlje ljudi. Dovoljno je da je samo jedna osoba prenosioc virusa, ne mora da bude oboleli, da nekome sa slabijim imunitetom virus i nesvesno napravi ogroman problem.

Ukoliko vam kapacitet sale to dozvoljava, probajte da udaljite stolove i stolice jedne od drugih što je više moguće. Napravite dodatni prostor između svakog gosta kako bi se on osećao bezbednije i opuštenije.
 

#3 Suzite spisak zvanica - pozovite samo najbliže osobe


Ako ste planirali gala žurku sa više od nekoliko stotina zvanica, razmislite da li je ovaj period pametan za tako nešto. Prema savetima mnogih stručnjaka, još uvek nije bezbedno masovno okupljanje, bez obzira što tako nešto više nije zabranjeno.

Umesto toga, bilo bi idealno da suzite spisak zvanica i pozovete samo one najbliže kako biste izbegli potencijalno širenje zaraze korona virusa. Ukoliko, ipak, ne odustajete od ideje velike gala proslave sa mnogo zvanica, preporučljivo je da odložite venčanje za neki bezbedniji period.

Možete organizovati ručak za porodicu i kumove kako biste obeležili sam čin venčanja, a naredne godine napravili onakvu žurku kakvu ste oduvek želeli za svoje venčanje iz snova!
 

#4 Insistirajte na redovnom pranju i dezinfikovanju ruku gostiju


Poželjno je da u svim salama i restoranima gde se održava proslava venčanja bude postavljeno makar jedno sredstvo za dezinfekciju po stolu kako bi svaki gost mogao u svakom trenutku, po potrebi, da dezinfikuje svoje ruke prilikom dolaska, pre jela i slično.

Možete ostaviti pismenu poruku na svakom stolu da od svojih zvanica očekujete da vode računa o higijeni svojih ruku i da redovno upotrebljavaju sredstva, kako zbog svog ličnog zdravlja, tako i zbog svih ostalih osoba u prostoriji.
 

Vodite računa o zdravlju svojih zvanica i uživajte u proslavi


Ukoliko se potrudite da na adekvatan način organizujete sve tako da se vaši gosti osećaju zaštićeno od širenje pandemije, možete da se prepustite i maksimalno uživate u proslavi venčanja.

Vodite računa o zdravlju svojih zvanica uz sve neophodne mere i napravite fenomenalnu žurku za pamćenje!


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (1)

Neki

Teško je održati bezbedno rastojanje na našim svadbama. Kako će igraš kolo ako su udaljen 2 m? dobar je predlog pozvati samo najužu familiju, ručak u nekom restoranu i to na otvorenom, a onda iznajmiti skupocen auo (kao ovaj Mercedes E klase 220 D automatik https://www.youtube.com/watch?v=O4RGKnJY5y4&feature=emb_logo) i otići što dalje možeš.

(Dobar) 0
(Slab) 0
27-Jun-20 15:41:11 PMDodajte komentar