SrbijaSpace logo

Plafonski ventilatori sa rasvetom

 

Plafonski ventilatori sa rasvetom

Leto je u punom jeku. Klime, ventilatori, plafonski ventilatori i drugi načini za rashlađivanje postaju nezamenljivi u svakodnevnom životu. Šta raditi, kako se rashladiti, kako se osvežiti u ove vrele dane, ali sa stilom? I dodatno, šta uraditi da sve to dobije i neki estetski smisao? Da bude lepo, kreativno i naravno funkcionalno? 


Plafonski ventilatori kao osveženje


Kao i u životu neke stvari se rade pro forme a neke onako, sa stilom. Kada opremamo spavaće sobe želimo da one budu nešto posebno. Opet bi istakli, da budu sa stilom. To isto činimo i kada opremamo prostorije u kojima najviše boravimo, dnevnu sobu ili radnu sobu, odnosno enterijer u kome boravimo ili radimo uopšte.

Šta znamo? Ljudska mašta, kreacija, inovativnost nema granica. Tako i smisao za lepo i smisao za biznis pre svega. Ako niste čuli postoje i specijalni luster ventilatori koji imaju jedinstven, prepoznatljiv dizajn i koji se mogu ugraditi skoro u sve prostore u kojima se boravi. Pored toga oni se mogu montirati i u prolazima, odnosno hodnicima, holovima i slično.


Visoko, više pa najviše


Ovi uređaji su se izdiferencirali na tržišti kao moderni plafonski ventilatori i trenutno su hit na tržištu! Jednostavno je obrazloženje zašto je to tako. Njihova dvojaka funkcija čini razliku u odnosu na klasične plafonske ventoilatore. Za razliku od njih ovi ventilatori imaju mogućnost da osvetle prostoriju, ali i da je rashlađuju u isto vreme. Win win ili dva u jedan kao dobitna kombinacija.


Plafosnki ventolator sa svetlom
 

Naravno, iako deluju kao novi proizvodi nisu ovi proizvodi nisu novost u svetu rasvete i tehnike. Moderni trendovi motivisali su i proizvođače ovih uređaja pa tako postoje različiti modelu ovih uređaja od kojih su posebno zanimljivi oni u retro stilu, zatim modeli od drveta i stakla, pa sve onih sa modernim materijalima i dizajnom.


Zašto su plafonski ventilatori popularni?


Ili, kao to da potražnja za ovim aparatima jednostavno ne prestaje? Šta je to što ih čini drugačijim, privlačnijim? Ako bi tražili jednu reč kojom bismo pokušali da damo odgovor na ovo pitanje, onda bi to bila reč šarm. Svako od nas voli nešto što ima dozu šarma, ukusa, stila. Ovaj faktor je možda i presudan za popularnost ventilatora. Možda okretanje lopatica ovih uređaja stvara posebne emocije kod nas, možda nas podseća ili čini romantičnije, ili nas naprosto čini zadovoljnijima.

Neko bi rekao da je to i njihova praktičnost, odnosno upotrebljivost i ekonomičnost. Ne treba ispustiti iz vida veoma praktičnu stranu ventilatora. Pored toga što nas čine opuštenijim mogu i da nam smanje račune za utrošenu energiju.

Kako se vama dopadaju ovi uređaji? Kakve emocije stvaraju u vama i da li ste se rahladili uz ove aparate? Čekamo vaše komentare.

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (10)

vojinovic

Uzeo sam ja preko drugara ventilator iz Xenon light firme ali bez rasvete crni. Odličan je, ne čuje se i ima mogućnost biranja brzina i smera. Za svaku preporuku

(Dobar) +3
(Slab) 0
08-Jul-21 16:56:54 PMJoker

u Srbiji su najbolji plafonski ventilatori xenonlight i najbolje su im cene, mislim da imaju prodavnicu negde na Karaburmi

(Dobar) +3
(Slab) 0
08-Jul-21 16:08:28 PMVerica Jocci

Videla sam plafonske ventilatore sa svetlom na xenonlight. Da li ih neko ima i koliko su bucni htela bih da postavim jedan u spavacu sobu?

(Dobar) +3
(Slab) 0
08-Jul-21 16:05:59 PMpod krovom

poslednji sprat pod krovom, Da li bi ovi ventilatori mogli uz klimu da dodatno rashlade prostoriju od oko 20 m2? hvala unapred

(Dobar) +4
(Slab) 0
08-Jul-21 16:04:28 PMhedonista

Plafonski ventilator sa daljinskim upravljacem je mocan i bas mocan uredjaj pogotovo za romantike :)

(Dobar) +3
(Slab) 0
08-Jul-21 16:01:31 PMznamo se

Samo ne na prvu loptu! Raspitajte se pre kupovine kakav je motor. Motor bi trebao imati zatvorene ležajeve koji ne traže podmazivanje (i obavezno koliko godina garancije - što više to bolje). Ako niste dovoljno stručni gledajte reputaciju firme i komentare korisnika i kupaca proizvoda!

(Dobar) +3
(Slab) 0
08-Jul-21 15:59:40 PMSrecko

Plafonski ventilatori su zdraviji i manje struje trose od klime od kada sam ih ugradio lakse spavam na ovim vrucinama.

(Dobar) +3
(Slab) 0
08-Jul-21 15:52:25 PMNadja

S obzirom da mi klima uredjaji ne prijaju, ovo vidim kao jedino resenje da se rasladim, zanima me bas koja je cena, rado bih stavila plafonski ventilator u spavacu sobu.

(Dobar) +3
(Slab) 0
08-Jul-21 15:47:00 PMNadja

odgovorio/a: rodoljub

proveri na xenonlight http://www.xenonlight.rs/proizvodi/plafonski-ventilator-kbs4262-2772.html
(Dobar) +1
(Slab) 0
08-Jul 16:11:31
Danijela

Sviđaju mi se plafonski ventilatori. Nekako, deluju mi mnogo prirodnije, a potsećaju me na neke stare filmove kojima se radnja dešava u tropima. Pre više godina, mnogi su donosili neke iz Turske,kombinovane lustere sa ventilatorima, ali su baš izgledali kičerski, tako da ih nikada ne bih stavila u svoju sobu, ma koliko da su praktični. Ovi izgledaju baš lepo, naročito mi se dopada onaj crni. Mislim da ću ponovo razmisliti o njima, jer mi klima ionako ne prija baš mnogo.

(Dobar) +3
(Slab) 0
08-Jul-21 15:35:03 PMDodajte komentar