SrbijaSpace logo

Prednost života u manjim mestima

 

Prednost života u manjim mestima


Najveća prednost svakodnevnog života u manjim mestima je osećaj zajedništva. Poznato je razmišljanje kako će vam u pomoć najpre doći upravo baš vaš prvi komšija, jer se zna da se meštani manjih sredina uglavnom svi međusobno poznaju i paze jedni na druge.

Naravno da život u velikom gradu, kao i život u manjoj sredini ima svoje prednosti, ali i mane. U velikim gradovima saobraća veliki broj vozila i osim buke prisutno je i svakodnevno zagađenje vazduha. Međutim ako ste poslom vezani za grad i još imate malu decu, potpuno je jasno da vašoj porodici najviše odgovara život u urbanoj sredini. Porodici sa malom decom najvažniji su svi potrebni prateći sadržaji od prodavnice, apoteke, doma zdravlja i svakako da je poželjna blizini vrtića ili osnovne škole.

Međutim ako ne morate svaki dan putovati do radnog mesta u veći grad, a imate već odraslu decu koja samostalno mogu svaki dan ići autobuskim prevozom u veći grad u školu na fakultet, život u manjoj sredini je idealan za vas i vašu porodicu.


Prednost života u manjim mestima je osećaj zajedništva!


Život u manjem mestu obezbeđuje svakodnevni život uz znatno manje stresa i nervoze. Ako se ipak odlučite za život u manjoj sredini, sigurno ćete biti znatno mirniji kada vašu decu ispratite u školu.


Život u manjim mestima kuća
 

Preduslov za bezbedniji život svih članova porodice je odsustvo kriminala, koga u manjim mestima ima samo minimalno ili ga uopšte nema. Smatramo da je samo zbog ove informacije jasno, kako je život u manjim sredinama kvalitetniji, sigurniji, ali i zdraviji za odrastanje vaše dece.


Život u manjem mestu obezbeđuje sigurnost i bezbednost vaše dece tokom odrastanja!


Veliki broj porodica žive kao podstanari i poznato je da svaki 1. u mesecu donosi veliki stres i nervozu. Određeni broj porodica živi u skučenim stanovima sa višečlanom porodicom i iako su vlasnici nekretnine, dodatni problem često donosi problem nemogućnosti plaćanja visokih mesečnih obaveza. I jedni i drugi rešenje svojih problema mogu pronaći promenom mesta boravka odlaskom iz većeg grada i početkom života u manjem mesti i manjoj sredini.

Mesečne kirije su sigurno niže u manjim mestima, ali svakako treba tražiti mogućnost kupovine nekretnine. Ako ne raspolažete novcem za kupovinu, postoji mogućnost obezbeđivanja stambenog kredita. Za one koji poseduju nekretninu u većem mestu, rešenje je znatno jednostavnije.


Kuća manje mesto
 

Život u manjim mestima obezbeđuje sasvim sigurno i znatno niže mesečne finansijske troškove. Ako se odlučite za kupovinu kuće u manjem mestu uvek u svom dvorištu možete imati svoju baštu i za svoje potrebe obezbediti neke osnovne namirnice. U delu dvorišta uvek možete zasaditi neku voćku, malo cveća i vaš životni prostor će vašoj porodici doneti i znatno kvalitetniji, zanimljiviji pa i lepšiživot.


Život u manjim mestima je znatno jeftiniji!


U velikim gradovima prve se komšije na žalost često i ne poznaju, dok se meštani manjih sredina znatno brže upoznaju. Nema ništa lepše nego kada prođete malim mestom pa vam čak i prolaznik koga ne poznajete kaže:

Dobar dan“.

Sigurno znate i onu staru poslovicu koja kaže: „Bolje biti prvi u selu nego poslednji u gradu“.

Izvesno je i to da u manjem mestu znatno brže možete izgraditi pozitivnu reputaciju. Svakako je znatno lakše poslovati u manjoj sredini, jer je konkurencija znatno manja.

Sigurno nije tek tako lako doneti odluku o promeni sredine i otići iz sredine na koju ste navikli, ali verujemo da mnogim porodicama život u manjim sredinama može obezbediti staloženiji život i finansijsku sigurnost i stabilnost.

Razmišljate o kupovini nekretnine u manjem mestu, ali imate još neke dileme... opustite se i posao prepustite profesionalcima iz agencije za nekrentine!

fotografije: Solis nekretnine

 


Autorski tekst: Gabor Večei


Komentari (4)

Srecko

Sve je vise onih koji iz grada beze na selo, Beograd je danas najzagadjeniji grad na svetu ako zbog cega treba ziveti van grada zdravlje treba da nam je na prvom mestu.

(Dobar) +2
(Slab) 0
28-Oct-21 15:37:48 PMMarijana

Nikad nisam živela u malom mestu ali, koliko mi se čini, to je daleeeko jednostavnije i mirnije. Prvo, šta god da treba da uradiš u nekoj od državnih institucija, tipa vađenja raznih dokumenata, uknjižavanja imovine i slično, uradićeš to brže i sa mnogo manje problema. A sasvim ste u pravu što se tiče zajedništva, bezbednosti, manje zagađenja... Što se mene tiče, jedino što fali selu je kulturni život, ali, ako ima volje, ima i načina da to reši. Sedneš u auto pa odeš na predstavu, koncert, izložbu... Tako da u svakom slučaju, vredi razmisliti o odlasku iz Beograda u koji opet, upravo ljudi iz malih mesta, hrle.

(Dobar) +5
(Slab) 0
28-Oct-21 12:33:40 PMsanja

U potpunosti se slazem, ali ipak vise volim gradove iz vise razloga.

(Dobar) +3
(Slab) 0
28-Oct-21 12:29:24 PMMarija

Zivim u gradu, ali nekako sve vise imam zelju da zivim u manjem mestu, zivot u gradovima je postao stresan, a da ne pricam o zagadjenom vazduhu...

(Dobar) +3
(Slab) 0
28-Oct-21 12:18:50 PMDodajte komentar