SrbijaSpace logo

Preležali ste COVID a ne osećate se još uvek dobro - OVAJ PRIRODNI PREPARAT morate probati!

 

Preležali ste COVID a ne osećate se još uvek dobro - OVAJ PRIRODNI PREPARAT morate probati!

 

Tradicionalna kineska medicina promoviše medicinske gljive kao čuvare respiratornog zdravlja više od hiljadu godina. Preležali ste kovid a i dalje osećate hronični umor, iscrpljenost, imate kratak dah, brzo se zamarate i patite od nedostatka energije... Zašto ne bi ste probali nešto što nam je SADA DOSTUPNO a vekovima se koristi u cilju jačanja imuniteta i poboljšanju respiratornog zdravlja. REČ JE O NEMAČKOM KORDICEPSU!

Pokazalo se da ekstrakt kordicepsa ublažava simptome različitih respiratornih bolesti uključujući:

  • hronični bronhitis,
  • astmu,
  • upalu pluća
  • i nagomilavanje sekreta i sluz.
     

Ovo je uglavnom zbog antiinflamatornih svojstava kordicepsa i njegove tendencije da opušta zidove bronhija i podstiče poboljšanu efikasnost korišćenja kiseonika.

 

  1. Razne studije su pokazale da ekstrakt kordicepsa može proširiti bronhije, pojačati efekat adrenalina za opuštanje bronhija, proizvesti antiinflamatorna svojstva i povećati sekreciju u traheji.
  2. Cordiceps sinensis inhibira trahealne kontrakcije i omogućava povećan protok vazduha u pluća, što je posebno važno za osobe sa astmom.
  3. Ljudi koji pate od hronične opstruktivne bolesti pluća (HOBP), koja uključuje emfizem i hronični bronhitis, mogu lakše da dišu uzimanjem kineske medicinske gljive Cordiceps sinensis, pokala je nova meta-analiza.

 

Šta kažu studije o Cordyceps gljivi?


Naime, istraživači sa Univerziteta kineske medicine u Guangdžou sproveli su pregled 15 visokokvalitetnih studija koje su uključivale 1.238 pacijenata sa HOBP i otkrili da je kordiceps značajno poboljšao funkciju pluća, izdržljivost i kvalitet života bez izveštaja o bilo kakvim ozbiljnim štetnim efektima. Kordiceps, za koji se kaže da opušta i otvara disajne puteve, dugo se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini kao sredstvo protiv astme, ekspektorans i sredstvo za suzbijanje kašlja.

kordiceps kao lek za postcovid

Klinička studija koja je uključivala 50 pacijenata sa astmom pokazala je da je grupa lečena kordicepsom pokazala stopu poboljšanja od 81,3% u proseku, nakon samo 5 dana, u poređenju sa 61% nakon 9 dana u grupi lečenoj konvencionalnim antihistaminicima.

Rađena su veoma opsežna ispitivanja na ljudima koja su pokazala pozitivnu tendenciju u lečenju kordicepsom različitih respiratornih bolesti, uključujući astmu, HOBP i bronhitis.

Štaviše, miševi hranjeni kordicepsom i podvrgnuti okruženju sa ekstremno malo kiseonika bili su u stanju da efikasnije koriste kiseonik (povećanje od 30–50%), bolje tolerišu acidozu i hipoksiju (nedostatak kiseonika) i žive 2–3 puta duže od kontrolne grupe.

Kada je u pitanju antiupalno dejstvo kordicepsa, dugi niz godina se ispituju njegovi antiupalni efekti i benefiti ove gljive kada su u pitanju osobe sa astmom. U više studija je potvrđen supresivni efekat kordicepsa na proizvodnju inflamatornih medijatora (IL-1, IL-6, IL-8, IL-10, TNF-a, iNOS) iz makrofaga i mastocita.(1,2)

Cordiceps sinensis je poboljšao kvalitet života pacijenata smanjenjem simptoma povezanih sa astmom i učestalost i ozbiljnost pojave astme, dok je značajno ublažio upalu izazvanu astmom u periodu od 3 meseca, što je pokazano smanjenom ekspresijom inflamatornih biomarkera.
 

MOŽEMO LI KORDICEPS PITI I AKO SMO ZDRAVI?


Ova gljiva je veoma popularna među sportistima, jer pospešuje sportske performanse i ubrzava oporavak nakon treninga. Cordiceps je poznat po povećanju proizvodnje molekula adenozin trifosfata (ATP) u telu, koji je odgovoran za isporuku energije mišićima. Ovu teoriju testirala je jedna studija, gde su istraživači posmatrali efekte na kapacitet vežbanja kod 30 zdravih starijih odraslih koji koriste stacionarni bicikl. Učesnici su dobijali ili placebo pilulu ili 3 grama kordicepsa zvanog CS-4 dnevno tokom šest nedelja.

Do kraja studije, VO2 (merenje nivoa kondicije) prve grupe koja je uzimala CS-4 porastao je za 7%, dok druga grupa kojoj je data placebo pilula nije pokazala nikakvu promenu.

Dakle, ne čekajte da se drugi brinu o Vašem zdravlju, uzmite zdravlje u svoje ruke jer na taj način možete prevenirati pojavu mnogih oboljenja, ojačati imunitet ali i ubrzati oporavak, povratiti snagu i energiju nakon bolesti.
 

Reference:
 

1. E. S. Han, J. Y. Oh, and H.-J. Park, “Cordyceps militaris extract suppresses dextran sodium sulfate-induced acute colitis in mice and production of inflammatory mediators from macrophages and mast cells,” Journal of Ethnopharmacology, vol. 134, no. 3, pp. 703–710, 2011.

2. Y.-C. Kuo, W.-J. Tsai, J.-Y. Wang, S.-C. Chang, C.-Y. Lin, and M.-S. Shiao, “Regulation of bronchoalveolar lavage fluids cell function by the immunomodulatory agents from Cordyceps sinensis,” Life Sciences, vol. 68, no. 9, pp. 1067–1082, 2001.


Autorski tekst: Edmon Dantes


Dodajte komentar