SrbijaSpace logo

Prirodni lek za imunitet medicinske gljive

 

Prirodni lek za imunitet medicinske gljive

Prirodni lek za imunitet Reishi gljiva

Imunitet – jedna od reči koje ste najčešće mogli čuti u poslednjih godinu dana. 

Kada osetimo prve znake bolesti tada se možda setimo i zapitamo „koji je prirodni lek za imunitet?“. Da se ne bi našli u takvoj situaciji napisali smo ovaj tekst i posvetili ga svima koji očekuju brzo i efikasno jačanje odbrane organizma uz dugoročno dobre rezultate.
 

Postoji li prirodni lek za imunitet?


Imunitet je sposobnost organizma da se uhvati u koštac sa bolestima. Imamo urođenu sposobnost da se branimo od bakterija, virusa i drugih pretnji, ali i stečenu proizvodeći antitela koja ili alarmiraju odbranu organizma ili su u stanju da sami unište pretnju na ćelijskom nivou. Sve zajedno to čini moćnu mašineriju koja uništava bolest, ali i pamti pretnje pa se napadi ređe ponavljaju.

Znaci pada imuniteta su odmah jasno uočljivi i svima poznati:
 

  • manje energije,
  • česta razbolevanja,
  • dug period oporavka,
  • sporo zarastanje rana…
  • Teži oporavak od bolesti dodatno opterećuje organizam pa imunitet nastavlja da slabi.


U ovakvoj situaciji kada imunitet pada i kada je slab, neophodno je primeniti suplemente i prirodne lekove za imunitet jer kvalitetna ishrana nekada nije dovoljna da se telo spontano oporavi. Dijetetski suplementi pomažu normalnom funkcionisanju imuniteta, boljoj krvnoj slici, boljem prenosu kiseonika kroz ćelije i povećanju energije u svim tkivima u organizmu. To je teorija, ali u praksi nisu svi dodaci ishrani jednako efikasni niti daju željene efekte. Koji su najbolji suplementi?
 

100% prirodni lek za imunitet – najbolji način za podizanje imuniteta


Ni jedan preparat nije efikasan kao što su to proizvodi iz prirode jer ih naše telo lakše i bolje iskoristi, kako je to moguće? Prirodni lek za imunitet je rešenje pogotovo sada u pandemiji COVID19.

Navešćemo vam jedan primer razlike između sintetičkih proizvoda i prirodnih lekova:

  1. Primer sintetičkog proizvoda: Uzmimo na primer sintetički dodatak ishrani - vitamin C u maksimalnoj dozi od 1000mg i Acerolu, biljku koja ima i 20 puta veću koncentraciju vitamina C nego jedan limun.Imajte na umu da neke sintetičke vitamine čak iako unesemo u maksimalnoj  dozi, telo ne može da iskoristiti jer im je tzv. bioiskoristljivost mala, a neki vitamine  dodatno na dnevnom nivou izlučujemo kroz urin, zbog čega smo često u deficitu.
  2. Primer prirodnog leka: Dijetetski suplementi sa acerolom mnogo uspešnije podižu imunitet jer telo ovakav vitamin C bolje iskoristi i podstiče poboljšanje nivoa gvožđa u krvi što je siguran put ka lečenju anemije, kao preduslovu dobrog imuniteta.


Medicinska gljiva Reishi je nadaleko čuvena u istočnjačkoj medicini, a o njoj se sve više govori i kod nas. Ima direktan i indirektan uticaj na podizanje imuniteta.

Jača imunitet direktno tako što je odličan imunomodulator. To znači da Reiši gljiva podiže oslabljen imunitet, ali sprečava situacije kada postoji patološki imuni odgovor pa nastaju alergije ili autoimune bolesti.

BONUS VIDEO: Čudotvorna gljiva Reishi


Drugi način delovanja je posredan, putem dobrog efekta na zdravlje kardio-vaskularnog sistema, ali i psihičkog zdravlja. Reishi smanjuje nivo lošeg holesterola i osnažuje srce, ali stvara i emocionalni i mentalni balans. Kada se iz života izbaci depresija, panični napadi, anksioznost imunitet jača, a telo je spremnije za borbu sa svim izazovima.
 

Medicinske gljive kao moćan lek za imunitet


Koje su top medicinske gljive za lečenje imuniteta? Navešćemo par najmoćnijih i najpoznatijih.

 

  1. REISHI - Već navedena pečurka Reishi, poznata i kao Ganoderma Lucidum sa svim svojim moćnim imunomodulatornim dejstvima.
  2. CORDYCEPS - I pečurka Cordyceps, poznatija kao i „gljiva gusenica“, je odličan imunomodulator, ali je bogata vitaminom E i C, selenom, cinkom i koenzimom Q10, a vraća energiju i ubrzava oporavak pa Kordiceps obožavaju sportisti kao prirodni način jačanja organizma i njegove otpornosti na bolesti.
  3. AGARICUS - Agaricus blazei (sunčeva pečurka) je takođe odlična za podizanje imuniteta, ali ona sadrži polisaharide koji stimulišu imunitet na brži odgovor. Beta glukan kao dominantni deo Agarikusa omogućava da se pored jačanja istovremeno sprečavaju upalni procesi, ima i antivirusno dejstvo i antitumorske efekte.


Ovo su samo neki od primera 100% prirodnih suplemenata koji deluju odlično na podizanje imuniteta.
 

Zašto su prirodni preparati najbolji za podizanje imuniteta?


Čovek je deo prirode i zato ne treba da nas čudi to što nam upravo ti prirodni elementi mnogo bolje odgovaraju i imaju jači pozitivan efekat, bez nus-pojava. Mnoge studije ukazuju na moćna dejstva medicinskih gljiva uključujući i Reishi i Kordiceps kada se analiziraju imunomodulatorna dejstva.

Takva situacija je i sa biljkama i gljivama koje se hiljadama godina koriste u medicini jer imaju višestruko pozitivne efekte, a ne prave štetu u organizmu. U potpunosti se iskoriste i ujedno brzo dižu imunitet, ali pozitivno deluju i na respiratorne organe, bubrege, krvotok, na varenje… Ni jedan fabrički lek nema tu sposobnost!!!

Kada znate šta je imunitet i koji je najbolji način za njegovo jačanje dobija se „čarobna“ formula za zdrav i dug život.

Koje preparate vi koristite?


Autorski tekst: nikolag


Dodajte komentar