SrbijaSpace logo

Razlozi za iznajmljivanje vozila na letovanju u Crnoj Gori

 

Razlozi za iznajmljivanje vozila na letovanju u Crnoj Gori

Protekla godina bila je godina izolacije. Mnogo toga smo preživeli, a još više propustili, jer zbog pandemije koronavirusa nismo mogli ni da izlazimo, ni da putujemo. Leto smo proveli u iščekivanju kraja pandemije, koji se nije dogodio. Neki su se potrudili da ipak otputuju na more, ali im je sve to donelo i mnogo problema. Leto nam se sada  ponovo bliži, a samim tim i vreme godišnjih odmora. Poslednjih dana prognoze su malo optimističnije nego prošle godine, tako da će se mnogi zaputiti ka crnogorskom primorju. A da li ste razmišljali o načinu putovanja i o mogućnosti da iznajmite automobil na letovanju u Crnoj Gori? Ima mnogo razloga za to, a u ovom tekstu ćemo se baviti upravo njima.  


Kako je bilo nekad


Oni stariji, sećaju se vremena kada je sve bilo jednostavnije. Na crnogorsko primorje putovali smo uglavnom vozom, i bilo je to sasvim prijatno putovanje, jer išli smo spavaćim kolima. Automobil bismo popeli na voz, prespavali noć i ujutru se probudili na moru. Tamo bismo seli u svoj auto i nastavili ka letovalištu u koje smo se uputili, odmorni i dobro raspoloženi. Ali nažalost, u železnicu se do skora nije mnogo ulagalo, pa je to putovanje, poslednjih godina postalo zaista naporno, predugo i mučno.


A kako je sad?


Ništa bolja situacija nije bila ni sa autobusima. Bez 12 sati putovanja, nije bilo šanse da stignete do mora. Još ako je na granici bila gužva, ili je kontrola vaš autobus zadržala malo duže, moglo je da potraje i do 14 sati. A klackanje u neudobnom položaju i pretrpanom autobusu, u trajanju od 14 sati, bilo je veeeoma neprijatno.

Ako ste, pak, na putovanje išli sopstvenim vozilom, putovali ste mnogo prijatnije, ali ste gubili mnogo vremena. Jer, na more ste stizali premoreni, tako da bi vam prvi dan prošao u spavanju. Isto je bilo i na povratku. S obzirom da mnogi od nas za odmor dobiju najviše 15-tak dana, od kojih dva dana provedete u putu tamo i nazad, i još dva da se odmorite od puta, znači da vam za pravi odmor preostaje svega 10-ak dana. Zvuči pomalo deprimirajuće jer ipak, to je sve do sledećeg leta.


Pa kako onda putovati?


Ako to sebi možete da priuštite, najbrži, a ujedno i najkomforniji način je da putujete avionom, a da unapred rezervišete vozilo rent a car-a, tako da čim sletite, možete da nastavite tamo gde ste krenuli. Tako ćete stići brzo, nećete se umoriti, a imaćete potpunu samostalnost jer ćete iznajmljenim automobilom moći da obiđete celo primorje, kao u ono već pomenuto, najbolje vreme.

Jeste malo skuplje, zbog cene leta avionom, ali priznaćete da zvuči primamljivo. Uz to, u ovo nesigurno vreme, ne postoji ništa sigurnije. Avionom danas putuje mnogo manje ljudi, a let od Beograda do Tivta traje oko sat vremena. Ako krenete u prepodnevnim časovima, pa vas na aerodromu sačeka vozilo rent a car agencije, do svoje destinacije stići ćete na vreme za ručak i popodnevno brčkanje u moru, tako da vam neće propasti nijedan dan.


Za svakog ponešto


Crna Gora je zemlja neke sasvim posebne i pomalo divlje lepote. A kad već iznajmite automobil, bilo bi šteta da ne obiđete sve što vas zanima. Izbor je veliki, tako da možete da obiđete Nevestu Jadrana – Boku Kotorsku i njene prelepe stare gradove Kotor, Perast, Risan, Herceg Novi.
 

Svet Stefan Crna Gora


Za one mlađe, koji su se zaželeli zabave, tu su Budva, Petrovac, Sv.Stefan. A za one koji vole veće nadmorske visine - Durmitor i Žabljak. Ili možda, ako želite da svom odmoru date i duhovnu notu, možete da obiđete manastire Ostrog, Savina, Reževići, Praskvica.

Dalje, ako krenete ka jugu, tu su stari gradovi Bar i Ulcinj, a tu je i Ada Bojana, raj za naturiste. Za one sa avanturističkim duhom, tu su i brze planinske reke poput Tare, tako da možete otići na rafting.
 

Rafting Crna Gora


Crna Gora nudi toliko raznovrsnog sadržaja da svako može da nađe ponešto za sebe. A s obzirom niste ograničeni po pitanju kretanja, iznajmljenim vozilom rent a car-a možete svaki dan da provedete na drugom mestu i na neki drugi način. Jer, ne vole svi da po ceo dan leškare na plaži, ima i onih koji vole aktivan odmor.


Koje vozilo za rentiranje odabrati


U zavisnosti od toga kakav odmor planirate i s kim idete na put, odabraćete i vozilo. Ako idete sa porodicom, verovatno imate više prtljaga jer deci uvek treba sve! Isto važi i za one sa avanturističkim duhom, jer obično imaju dosta opreme. U oba slučaja, najbolji izbor je neki terenac, prostran i udoban, koji može da odgovori na sve zahteve.

Za putovanje u dvoje, biće dovoljan i neki manji automobil, sa kojim ćete moći i da uštedite, a da opet obiđete sve što ste želeli. I naravno, treba obratiti pažnju kome poklanjate svoje poverenje, jer sigurnost je uvek na prvom mestu. Birajte proverene agencije, poput Cars4rent, koje su već dugo na tržištu, jer su tu s razlogom.


“Montenegro zove tebe”


Montenegro


Ova godina nam je svima pokazala da smo mnogo toga uzimali zdravo za gotovo. Shvatili smo to kada smo ostali zatvoreni u svojim kućama i stanovima, dok su granice bile zatvorene i nismo bili u mogućnosti da odemo na more. Nadamo se da će ove godine situacija biti bolja, i da ćemo uskoro početi da se vraćamo normalnom životu.

Zato, ako planirate letovanje u Crnoj Gori, mislite na vreme o načinu putovanja.  Raspitajte se i rezervišite svoj automobil unapred jer, kao što vidite, ima mnogo razloga za iznajmljivanje vozila na letovanju.

A gde vi putujete na letovanje? Šta želite da vidite ove godine? Podelite to sa nama, u komentarima.

 

Autorski tekst: Jelena Todorović

Upotrebljen stih iz pesme Momčila Bajagića - “Montenegro zove tebe”


Autorski tekst: Jelena Todorović


Komentari (3)

Jaca

"Montenegro zove mene" - definitivno! Nedostaje mi Herceg Novi, iako sam bila već nebrojeno puta. Tamo familija ima stan, pa nekako uvek bar na kraju zaršimo tamo, da provedemo još koji dan na moru. Ali nikad nismo išli kolima, pa bih baš volela. To ćemo ove godine. Iznajjmićemo auto, pa ćemo se spustiti skroz do Ulcinja.

(Dobar) +1
(Slab) 0
08-Apr-21 19:14:38 PMMilica

Tako bi mi sada dobro dosla Crna Gora i odmor, ako ovog leta moze da se ode normalno idem u Herceg Novi obavezno, pa cu obici celu obalu.

(Dobar) +1
(Slab) 0
08-Apr-21 12:05:36 PMVolim CG

Potpuno se slažem da treba iznajmiti vozilo u Crnoj Gori. Javni prevoz je previše nepouzdan, a ima toliko toga da s evidi

(Dobar) +1
(Slab) 0
08-Apr-21 09:02:52 AMDodajte komentar