SrbijaSpace logo

SrbijaSpace

  1. Naslovna
  2. Naslovi
  3. SENZORI

SENZORI

 

SENZORI

Možda je suvišno objašnjenje karakteristika sezora (pa i osnovnih) za osobe čija je profesionalna delatnost rasveta. Ali, dosta ljudi se zanimaju za ovu kategoriju proizvoda koji su na neki naćčin laici u ovoj oblasti

 

Senzori pokreta

Senzori pokreta aktiviraju svetlost lampe ( odnosno izabranog rasvetnog tela) registrujući svaki pokret - kretanje u njegovom projektovanom domenu.                                                                                   

senzori pokreta


Senzori dan - noć 

Senzori dan - noć i samim svojim nazivom dovoljno govore, ali reći ćemo, reaguju na promenu dnevne svetlosti. Aktiviraju (uključuju) rasvetno telo „dolaskom“ noći, i isto tako deaktiviraju (isključuju) rasvetno telo pojavom dnevne svetlosti. 

 

Mini senzori

U prodaji se mogu naći i mini senzori za instaliranje u aluminijumske profile (na pokret i na dodir)! Po svom karakterističnom svojstvu, mogu biti instalirani i na zidnim i u plafonskim površinama, zato se najčešće i zovu tako - nadgradni i ugradni senzori. 

 

                                                                 

 

Možemo slobodno reći da su jednostavni za instaliranje-ugradnju, uz napomenu da se montiraju na odgovarajuće (adekvatne) izvore svetla, čime se ostvaruje mogućnost i kontrole i upravljanja njima u različitim uslovima (najčešće noćnim), kao i u različitom režimu rada.


Osim mogućnosti jednostavnog montiranja, njihov moderan i savremen dizajn i oblik pruža mogućnost podešavanja(„štelovanja“) ugla „detektovanja“ (otkrivanja) na projektovanoj površini, kao i mogućnost izbora dužine u (ili na) kojoj će senzor „detektovati“ pokret (zahvaljujući tehničkoj mogućnosti izbora podesivog smera i podesivog nagiba!).

      

Upravo iz navedenih razloga i osobina ovi proizvodi se dokazano ( i zasluženo) smatraju optimalnim (skoro idealnim) rešenjem za: 

  • dvorišta,mini senzori
  • parking površine,
  • prolaze-hodnike (takozvane „haustore“),
  • stepeništa zgrada,vikendice i sl.

          

Sa ovakvim tehničkim karakteristikama senzori su „nezamenljivi“ u svakom projektu rešavanja sigurnosne zaštite vaših objekata (kuća, vikendica, poslovnog prostora i sl.) od neočekivanih dešavanja ( pokušaji provale-krađe; pa i vremenskih nepogoda.... i sl). Najjednostavnije rečeno, zaštita i bezbednost vaše imovine, sa ovim i ovakvim senzorima u „paketu“ sa odgovarajućim alarmnim uređajima su  „nezamenljivi“, uključujući ih i kao obavezan uređaj prilikom ispunjavanja bilo kakve (i kod bilo koje osiguravajuće „kuće“) polise osiguranja željenog objekta-imovine.  

 

Korišćen je tekst i slike sa sajt XenonLight d.o.o.


Preuzeto sa: http://www.xenonlight.rs/blog/senzori.html


Dodajte komentar