SrbijaSpace logo

Šta je medicinska lavlja gljiva i zašto treba da je koristite?

 

Šta je medicinska lavlja gljiva i zašto treba da je koristite?

Zašto su gljive korisne za naše zdravlje?


Još od davnina naši preci su korisitli gljive u ishrani. Gljive su veoma rasprostranjene u prirodi i treba znati da se u našim šumama može naći veliki broj jestivih, ali ujedno i lekovitih samoniklih gljiva. 

Ono što je činjenica je da gljive ne koristimo dovoljno u ishrani. Ipak, naš narod vekovima prenosi znanja o lekovitosti gljiva, a pojedini narodi na istoku koriste gljive u lečenju već vekovima. 

Lavlja gljiva micelijum i plodonosno telo


Šta treba znati? Gljive su na neki način čistači prirode i baš ono što gljive rade u prirodi taj efekat ostvaruju i našem organizmu, čisteći ga i jačaju nam imunitet.

I veliki oprez!

Nisu sve gljive jestive niti lekovite. Ne treba ih brati na svoju ruku već to činiti sa nekim iskusnijim.
 

Šta je lavlja gljiva?


Medicinska lavlja gljiva ili stručnije Hericium erinaceus je jedna vrsta jestive gljiva koja poseduje izuzetno lekovita svojstva. Poznata je u narodu i pod nazivom lavlja griva ili jež pečurka.

TAKOĐE SE MOŽE NAZVATI:

1. JEŽ PEČURKA

2. HERICIJUM ERINACEUS

Njeno prirodno stanište je na severnoj, zemljinoj polulopti, mahom u Americi, Kini, Japanu. U Evropi je veoma retka.

Ova gljiva raste u prirodi na uvelom drveću hrastu ili bukvi.

Medicinska lavlja gljiva pro100healthy

Važno je znati da lavlja gljiva ostvaruje izuetne pozitivne efekte kod mnogih oboljenja nervnog sistema.  Ova gljiva zbog regeneracije čovekovog nervnog sistema je dobila još jedan naziv.

"PRIRODNA HRANA ZA NEURONE."

Najvažnije primene lavlje gljive u medicine su;

  • NERVNA OBOLJENJA;
  • ALCHAJMEROVA BOLEST
  • DEMENCIJA
  • MULTIPLEKSSKLEROZA
  • DEPRESIJA
  • ŠIZOFRENIJA


Takođe ima i medicinsku primenu kod dve psihološke bolesti koje su sve više zastupljenije, kako usvetu tako i kod nas i to ANOREKSIJE I BULIMIJE (odnosno kod poremećaja ishrane).

"Lavlja griva(gljiva) kao hrana za neurone i nervnisistem te stoga ovaj medicinski prirodni supliment pro100 u kapsulama je takođe dobio, nadimak supliment 21. veka"

Istraživači su uspeli iz lavlje grive (gljive) da izdvoje dva aktivna sastojka:
 

  • HERICENON
  • ERNACIN


Ova dva aktivna sastojaka podstiču proizvodnju faktora neuronskog rasta. Neuronski rast je zapravo belančevina, koja ima veoma značajnu ulogu, dugovečnosti nekoliko vrsta nervnih sistema.

LAVLJA GRIVA (GLJIVA) je sa razlogom svrstana među NAJZNAČAJNIJIM medicinskim PRIRODNIM suplementima kod tretiranja multipleskleroze i distrofije mišića.

Preuzeto sa:


Komentari (3)

Lucija

Nazalost kod nas se malo zna o ovoj lekovitoj gljivi, ali eto lepo je sto moze i kod nas da se kupi.(Dobar) +1
(Slab) 0
11-Dec-19 11:52:59 AMSpasa

Lavlja griva je sjajna i nakon moždanog udara, ali da se počne sa uzimanjem što pre to znam jer sam imala iskustva sa mojim tatom. Znam odavno za ovu gljivu ali je ponuda na našem tržištu bila jako neubedljiva. Sad vidim da se promoviše kompanija Hawlik, jedna od vodećih firmi u Evropi koja se bavi proizvodnjom gljiva, ja sam ranije njihove preparate nabavljala iz Nemačke i drago mi je da su njihovi proizvodi konačno ovde dostupni.(Dobar) +2
(Slab) 0
10-Dec-19 17:52:52 PMJana

Svako ko korisri ekstrat lavlje grive sebi ce pomoci i produziti normaln i kvalitetan zivot bez trovanja raznim lekovima.(Dobar) +2
(Slab) 0
10-Dec-19 15:03:53 PMDodajte komentar