SrbijaSpace logo

Šta je sve plastični hirurg popravio na njoj

 

Šta je sve plastični hirurg popravio na njoj


Naporni dani na poslu su iza mene. Bila sam upala u neku mašinu da sam danima sanjala krevet i dobar odmor. Previše je sve bilo naporno, a danas neka praznina u meni umesto sreće što sam konačno slobodna. Razmišljam da me posao zlostavlja umesto da ja zlostavljam njega koristeći pauze, druženje sa kolegama, putovanja, slobodne dane...

I dok tako sedim i zurim u prazno, drugarica mi šalje link jedne naše poznate pevačice. Niti je slušamo, niti gledamo, a i ne poznajemo je. I onako zbunjena otvaram link, a tamo ova leti, upravlja avionom, skače u vodu, uvija se u plićaku, razvlači po nekim krevetima u društvu mladih prvenstveno devojaka. Ali jedna devojka  iz spota ima glavnu ulogu.

 

Kako smo odrastali?

 

Bilo je nas tridesetak u razredu i stvarno smo se prelepo družili. Svaki dan zajedno do škole, u školi i posle nje. I kada smo krenuli u večernje izlaske i dalje smo ostali zajedno, ali nas pet se izdvojilo i po uspehu i po popularnosti u školi. A tada, u to vreme, nije bilo lako biti uzor svojim vršnjacima jer se do toga stizalo uspehom na takmičenjima, pomaganjem drugarima, učešću u sportskim događajima, čitanju, recitovanju, organizovanju priredbi...


Odrastanje
 

Nas pet smo u školi bile jedna drugoj konkurencija i zamislite nismo se međusobno svađale, ogovare, podmetale jedna drugoj razne smicalice već smo sarađivale, učile zajedno, pomagale jedna drugoj kada negde zaškripi i trudile se da zajedno još više napredujemo i postanemo uspešne mlade dame.

 

Desetak godina kasnije

 

Naše odeljenje iz osnovne škole je bilo jako dobro, tako da je logičan sled za većinu bila gimnazija, pa fakultet. I tako je i nas pet upisalo fakultet posle uspešno položenih prijemih ispita. Upisale smo pet različitih fakulteta i kako to obično biva sa mnogo obaveza, vežbi, kolokvijuma, naša druženja su se proredila. Ja sam ostala najviše u kontaktu sa Nađom jer smo živele blizu, a ne zato što smo bile bliskije od ostale tri.


Devojke
 

Kako je prolazila godina za godinom, naša druženja, viđanja, kafe polako su se svodila na rođendanske proslave kada nas je, bez izuzetka, bilo pet. U svim ostalim situacijama nedostajala je bar jedna devojka. I nekada nezamislive situacije, poput proslave Nove godine, prolazile su bez našeg okupljanja. A nekada smo i jelku kitile zajedno.

Ako me pitate da li mi nedostaju, sigurno ću reći potvrdno, ali u suštini mi smo se udaljile, upoznale nove ljude i stvorili nova društva sa istim obavezama.

 

Čula sam da je posetila plastičnog hirurga

 

Nena i Nađa su komšinice i drugarice iz detinstva, a i mame im se druže, tako da je Nađa često viđala Nenu kada ode kući na vikend ili za praznike. Ne uvek, ali su se sretale. Iskreno, ja je nisam videla baš dugo, sigurno više od dva meseca, a toliko je prošlo i od našeg poslednjeg okupljanja.


Hirurski instrumenti
 

Nađa je za vikend išla kući i čim je stigla zove me sva usplahirena i saopštava da je Nena tako diskretno ulepšala sebe da bi joj pozavidele i holivudske dive. Objašnjava da je srela ispred kuće i ostala zabezeknuta. Novi nos i korigovane usne. Bar je tako mislila posle susreta.

Kaže da je bila kod odličnog plastičnog hirurga i da je to renomirana klinika za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju sa više odličnih lekara, ali stići na red I biti pacijent vlasnika klinike nije nimalo lako, a u redu si zajedno sa mnogim našim poznatim ličnostima iz sveta muzike i filma. Naravno, kada se dodaju i muškarci koji u sve većem broju posećuju ovakva mesta, onda gužvu možemo samo da zamislimo.

 

Koje je sve estetske zahteve radila na sebi?

 

Danas sam videla Nenu i izgleda prelepo i da je ne znam toliko dugo ne bih ništa ni primetila da je korigovala na sebi. Svi smo našli vremena da se što pre okupimo, vidimo je i saznamo iz prve ruke kako je sve izgledalo.

Nena je uradila korekciju nosa nanofilerima. Kaže korekcija nosa bez operacije. A nas četiri gledamo i ne verujemo. Kako bre bez operacije? A nos mali, prćast, lep, a imala je neku grbicu i malo veći nos, ali je i tako bila lepa. I to nije sve.


Posle operacije
 

Radila je i povećanje jagodica sa nanofilerima. Da se razumemo, mlada je ona i nije joj bilo potrebno da se dobije efekat punoće lica koja se gubi procesom starenja, ali nekako je tom intervencijom istakla jagodice koje su je učinio pravom lepoticom.

I na kraju je skinula jedan veliki mladež zbog kog nije često vezivala kosu u rep jer se tada baš video. Nalazio se na početku kose, na vrhu čela i često ga je i češljem povređivala, a i svaki odlazak kod frizera je prolazio u blagom grču da frizerka slučajno ne zaboravi da se taj mladež nalazi na nezgodnom mestu.

Mladež je skinula radiotalasima potpuno bezbedno i bezbolno.

 

Estetska hirurgija je danas stvar lične higijene

 

A može se reći i lične i mentalne, uzimajući u obzir i koliko se dobija na samopouzdanju. I zašto ne popraviti ono sa čim nas majka priroda nije nagradila.  

Naša Nena je sve što je trebalo popravila. Minimalno invazivno, bez operacija, bez dugog oporavka i pravo u spot. Vidi se da je svesna koliko dobro izgleda jer puca od smopouzdanja, a uz to ona je živi dokaz da lepota i pamet idu ruku pod ruku.

U stvari, to je najveća razlika, ranije je Nena bila lepa, a sada je lepotica.  

 

Slike: pexels.com


Autorski tekst: Moderna


Komentari (4)

Dunja

Nekad sam bila apsolutno protiv. Danas bih već o nekim stvarima mogla i da razmislim, ali ne ništa preterano. Valjda to dođe s godinama...

(Dobar) 0
(Slab) 0
02-Nov-23 15:38:35 PMMilica

Vidim da je kod mladih devojaka trend da rade razne korekcije, sve mi je to ok dok nije preterano.

(Dobar) 0
(Slab) 0
02-Nov-23 10:53:45 AMmina

nikada ne bih dala da me seckaju radi lepote ali mladeze redovno kontrolisem i skidam radio talasima jer je to preventiva.

(Dobar) +1
(Slab) 0
02-Nov-23 09:31:23 AMgundjalo

a jel malo poradio doca i iznutra, na duhovnu stranu ili samo glazura?

(Dobar) +1
(Slab) 0
02-Nov-23 02:07:34 AMDodajte komentar