SrbijaSpace logo

Šta je to maderoterapija?

 

Šta je to maderoterapija?

Da li ste nekada razmišljali zbog čega je maderoterapija osvojila svet? Odgovor je jednostavan – zbog toga što je učinkovita i daje sjajne rezultate za relativno kratko vreme.

NIje slučajno što maderoterapija potiče iz Kolumbije, a znamo da su Latinoamerikanke žene koje imaju najlepše zadnjice na svetu. Možda to nije tek tako, moguće da mnoge od njih koriste tretmane maderoterapije.

Da biste vi izgledale kao i one, najbolje je da probate nekoliko tretmana.

Pre svega, da razjasnimo šta je to maderoterapija? U pitanju je masaža, koja za cilj ima uklanjanje celulita i radi se oklagijama.

Celulit su masne naslage, u obliku kvržica, koje se nalaze ispod same kože, i nepravilno su raspoređene, tako da vaše telo izgleda kao nevešto umešeno testo. Neko će reći da su žene sklonije stvaranju celulita nego što je to slučaj sa muškarcima, ali je istina da jači pol ima deblju kožu, pa se i te naslage i kvržice manje vide, dok je kod dama to daleko uočljivije.

Benefiti maderoterapije su zaista brojni, i oni uključuju, između ostalog, ubrzavanje metabolizma, podstiču limfnu drenažu. Na ovaj način se izbacuju toksini iz organizma, što je jako korisno. Dakle, efekti maderoterapije se ne ogledaju samo u procesu mršavljenja, iako je to primarni cilj, odnosno, uklanjanje celulita.

Maderoterapija je idealna za one osobe koje imaju nagomilane masne naslage na samo jednom delu tela, na primer, na zadnjici, butinama, stomaku i slično. Tada se ciljano tretiraju ovi delovi tela, i za veoma kratko vreme, već posle par tretmana, može da se uoči da su obimi tih delova tela postali manji.

 

Oklagije za maderoterapiju

 

Kao što smo naveli, maderoterapija se izvodi oklagijama. To nisu oklagije kakve se koriste u kuhinji, već samo izgledom podsećaju na njih. U pitanju su predmeti valjkastog oblika, koji su anatomski prilagođeni određenim delovima tela. Dakle, postoje oklagije za maderoterapiju  kojima se masira stomak, zadnjica, butine, ali i podbradak, ako je to potrebno.

Maderoterapija ne boli, iako je nešto agresivnija metoda od obične masaže, ali zato bukvalno razbija celulit. Kada kažemo da ne boli, i da ne izaziva neprijatnosti, tada mislimo na to da maderoterapiju mora da izvodi stručno lice koje je školovano za tu vrstu terapije i ima iskustva.


Oklagije set za samo masažu
 

Neke osobe imaju kontraindikacije za maderoterapiju, i to su ljudi sa čvrstom i zategnutom kožom, kao i one koje imaju neka kožna oboljenja. Maderoterapija se ne preporučuje ni u trudnoći. Srčana oboljenja takođe nisu poželjna za ovaj vid uklanjanja masnih naslaga.

Kada je reč o broju tretmana, on treba da varira između šest i deset, jer se za to vreme postižu maksimalni rezultati. Što se tiče dinamike dolaženja na tretmane, nju će odrediti vaš terapeut. Stalno se rade merenja obima, kako biste vi sami imali uvid u napredak i skidanje viška kilograma. Na ovaj način postajete sve više motivisani da sa seansama nastavite, sve do postizanja konačnog cilja, a to je potpuno uklonjen celulit i obim koji ste oduvek želeli.

Svi žele ubrzan metabolizam, izbacivanje toksina, uz mršavljenje, tako da je naš predlog da što pre zakažete svoje prve tretmane.

Autor: Predrag Marčeta


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (1)

angie

Imam drugaricu koja se bavi maderoterapijom, a nikako da odem na neki tretman..ali posle ovog teksta cu resiti definitivno.

(Dobar) +2
(Slab) 0
08-Sep-20 00:04:48 AMDodajte komentar