SrbijaSpace logo

Šta je zeolit i zašto je zeolit apsolutni hit poslednjih godina

 

Šta je zeolit i zašto je zeolit apsolutni hit poslednjih godina

Zeolit se u prirodi nalazi u stenovitom obliku.
Njegovom daljom preradom se usitnjavanjem (mlevenjem) dovodi u željenu granulaciju zavisno od njegove namene.
 

Šta je zeolit?

Zeoliti su "složeni hidratisani (silicijum, aluminijum, kiseonik, vodonik) silikati natrijuma, kalijuma i kalcijuma", prirodni minerali vulkanskog porekla, nastali pre nekoliko miliona godina iz četiri elementa - zemlje, vatre, vode i vazduha.

Urađeno je više stotina naučnih studija u svetu o medicinskim aplikacijama zeolita. U poslednjih nekoliko godina gotovo da ne postoji naučni institut, univerzitet ili klinika u svetu na kojoj se ne sprovode nova istraživanja o medicinskoj upotrebi zeolita. Ruska Medicinska Akademija objavila je oko 70 kliničkih studija o efektima primene zeolita  kod različitih zdravstvenih problema. Ove analize daju novi smer u doprinosima zeolita kao prirodnog terapijskog sredstva širokog spectra. 

Zeolit pomaže kod:

  • zarastanja rana,
  • posekotina,
  • ogrebotina i
  • sličnih oštećenja kože.


Posebno je efikasan kod opekotina, kod zarastanja postoperativnih ožiljaka te drugih patoloških promena na koži , dekubitusa… 
 

Primena zeolita

Koža je naš najveći organ. Neprestano je izložena negativnim uticajima vremena u kome živimo. Koži su potrebne dovoljne količine minerala, bez kojih ne funkcionišu hormoni, enzimi, vitamini i druge korisne supstance.

Zeolit, kao jonski izmenjivač, prirodnim putem utiče na lokalni imunitet kože, regeneraciju, čišćenje i antioksidativne procese.

Zeolit se kao kozmetičko sredstvo pominje još u starom Egiptu, zatim preko jevrejskih, dalekoistočnih i grčkih spisa, pa do današnjih dana. Kleopatra i Nefretiti su svakako poznavale tajnu “čudesnog” delovanja zeolita na lepotu i zdravlje kože.

U Srbiji je već neko vreme veoma popularan Detoxamin - jedini zeolit u Srbiji registrovan kao medicinsko sredstvo.
 

Za ovaj mineral se predviđa da će u bliskoj budućnosti biti neizostavni deo hrane, kako za ljude tako i za životinje.


Najbolji naučni radovi po pitanju upotrebe zeolita u kozmetičke svrhe nam dolaze iz Ruske ekološke akademije, Novosibirskog državnog medicinskog fakulteta.


Zeolit mineral
 

Danas se ne može zamisliti ni jedan ozbiljniji SPA centar, a da u svojoj ponudi nema i zeolit.

Za kraj prenosimo jedno od iskustava koja govore o tome kako preparati na bazi zeolita mogu biti korisni u svakodnevnim situacijama.

“Kako da izlečite opekotine od sunca?”
Ivana says:
21/06/2019 at 1:40 PM
Ja sam nedavno izgorela na bazenu iako sam se očajnički trudila da izbegnem izlaganje suncu, ali kad imate malu decu koju je teško isterati iz vode Sunce je nemoguće izbeći. Pošto sam ko za inat ostala bez jogurta i kiselog mleka setila sam se da imam u kući nedavno kupljenu zeokremu na bazi zeolita koju sam kupila zbog ojeda kome su moje devojčice sklone. Smatrala sam da ako pomaže kod ojeda i iritacije kože možda može da bude od koristi i kod opekotina od sunca. Namazala sam kremu u debljem sloju i do ujutru se moja koža drastično smirila, leđa i ramena skoro da me nisu ni pekla. Drugi dan crvenilo se izgubilo u potpunosti. Ovu kremu toplo preporučujem svima koji idu na more jer po svemu sudeći zeolit u kombinaciji sa maslinovim uljem, lavandom vitaminom E i lorberom čini čudo!!!
 

OVO SU SAMO NEKE OD MNOGIH ČUDOTVORNIH OSOBINA OVOG ČAROBNOG DARA PRIRODE  ZEOLITA.

 


Autorski tekst: Pro100healthy


Komentari (7)

zlatko

ja sam poceo koristiti pastu za zube sa zeolitom, i cini mi se da je mnogo bolja nego obicne paste, a poznato je koliko je zeolit dobar(Dobar) 0
(Slab) 0
30-Jun-19 21:47:00 PMketi

Nije novost koliko je zeolit dobar, i zato ga treba koristiti u svim oblicima i za sve. ja sam ga koristila za herpes simplex i brzo se sasusio.(Dobar) +2
(Slab) 0
27-Jun-19 11:52:33 AMhemingvej

da li se ova krema moze koristiti i za suncanje umesto ovih vestackih krema sa zastitinim faktorom i koliki je njen faktor zasitte?(Dobar) +4
(Slab) 0
26-Jun-19 15:26:28 PMSrecko

Zeolit čisti organizam i čuva imunitet ... snižava šećer, otklanja gastritis i mučninu u želucu, upalu desni.(Dobar) +2
(Slab) 0
26-Jun-19 14:31:01 PMDejanm

Na sajtu pro100healthy imate sve informacije.(Dobar) +3
(Slab) -1
26-Jun-19 13:38:12 PMSimona

Cene kreme sa zeolitom i paste za zube sa zeolitom možete da pronađete na sajtu https://pro100healthy.rs/kozmeticki-proizvodi.html(Dobar) +3
(Slab) 0
26-Jun-19 12:39:28 PMstaracsunce

sve ste rekli a nigde ne pise cena???(Dobar) +8
(Slab) 0
26-Jun-19 12:32:01 PMDodajte komentar