SrbijaSpace logo

Trikovi za lepe i negovane usne

 

Trikovi za lepe i negovane usne

Negovane i jedre usne su želja svake dame koja drži do sebe. Da biste imale lepe i negovane usne veoma je bitna i sama nega usana. Pravilan piling usana i upotreba balzama i labela spada na vrh liste prioriteta kojih se morate držati, kako bi svoje usne učinile lepim i spremnim za poljupce. Kako biste uvek bile sigurne da su vaše usne baš takve, za vas smo pripremili nekoliko saveta.

Redovna hidratacija

Da bi usne bile zdrave i lepe neophodna im je i dodatna hidratacija. Baš zbog toga, jer usne spadaju među delove tela na kojima najpre možete uočiti znake starenja, kao i znake da je vašem telu neophodna dodatna nega. Zato je veoma bitno da usne redovno hidrirate i za njih pronađete najbolje labelo ili balzam. Na taj način ispucale usne više vam neće predstavljati problem. 

Neka pravilan izbor karmina bude lek za ispucale usne

Pravilan izbor karmina može vam biti od velike pomoći, kada je nega usana u pitanju. Mat karmini, ma koliko delovali privlačno, isušuju vaše usne, pa se preporučuje da koristite hidratantnije ruževe kako biste na pravi način svojim usnama pružile adekvatnu negu. Ukoliko ne možete da odolite mat ruževima i za to postoji rešenje. Pre upotrebe karmina stavite labelo ili balzam i zaboravite na ispucale usne. 

Što češći piling usana

Piling je veoma bitan kako bi vaše usne bile negovane i jedre. Sem što vam može pomoći u regeneraciji, piling usana koristan je i u situacijama kada su usne ispucale od hladnoće. Najjednostavniji piling izvršićete tako što ćete četkicom za zube, laganim pokretima, ukloniti ljuspice, a zatim namazati balzam ili labelo. Ukoliko želite, možete i same napraviti piling jednostavnom mešavinom meda i cimeta. Med i cimet promešajte, a zatim nanesite na usne. Na ovaj način dobijate najbolji balzam za usne na prirodnoj bazi.

Izbor labela ključan za ispravnu negu

Danas na tržištu postoji mnoštvo labela koja svojim izgledom i lepim dizajnom mame kupce. Svaka dama za sebe bira najbolje labelo, ali skupo labelo ne mora uvek biti ono što je potrebno vašim usnama. Kako biste izabrale najbolje labelo, veoma je bitno da ono bude na prirodnoj bazi i u sebi sarži pantenol i vitamin E. Izbegavajte ona labela koja u sebi sadrže veštačke boje, mirise ili alkohol, ma koliko ona bila primamljiva. 

Najbolji balzam za usne stiže iz vaše kuhinje

Ispucale usne, bez obzira na vremenske prilike, mogu predstavljati problem. Kako biste u svakoj prilici imali negovane usne, balzam ili labelo možete napraviti i same. Neka vaš tajni adut bude gel aloa vere koji će vaše usne rashladiti i regenerisati. Ovaj gel možete jednostavno naneti na usne poput grožđane masti, a da biste ga očuvale, čuvajte ga u frižideru. Još jedan način na koji možete napraviti balzam jeste uz pomoć pčelinjeg voska, kokosovog ulja i vitamina E. Za ovaj balzam biće vam potreban još i komad omiljenog karmina, a priprema je veoma laka. Pčelinji vosak narendajte i dodajte mu kokosovo ulje, a zatim otopite i sjedinite preostale sastojke. Sipajte balzam u posudu da se ohladi. I za tili čas vaš najbolji balzam za usne je spreman. 

Uživajte u nezi svojih usana, redovno ih hidrirajte i negujte. Neka usne budu tajni adut kojim ćete na poseban način istaći svoju ženstvenost. 
 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (1)

Zorica

Ubedljivo najbolji labelo je svetlo plavi koji tako lepo hidrira usne. Nekada je mogao da se kupi od maksija do trafike, a poslednjih godina ga nalayim samo u Lilly. Čak ga nema ni u Merkatoru. Svaki drugi mi skupi usne.(Dobar) 0
(Slab) 0
30-May-19 22:23:43 PMDodajte komentar