SrbijaSpace logo

Veštačka lepota je hit u svetu da li je podržavate ili ne?!

 

Veštačka lepota je hit u svetu da li je podržavate ili ne?!


Nekada je prirodni izgled bio primer lepote i svetskog izražaja, dok je danas sve češće na meti kritika i podsmeha. Dok svetom vladaju silikoni i implantati različitih razmera, prirodne lepotice padaju u zaborav, te se zato sve češće i one same prilagođavaju trendovima i podležu veštačkom ulepšavanju, ne bi li održale standard lepote.

Neke korekcije i antiage tretmani kao što je uklanjanje podočnjaka su suptilni, diskretni i zaista pomažu da žena izgleda svežije. S druge strane, svakodnevno smo svedoci da se sa hirurškim ulepšavanjem često pretera.

Da li je veštačka lepota zaista standard lepote i luksuza i kako to da su pripadnice lepšeg pola sa brojnim implantima na telu upravo i najatraktivnije na svetskoj sceni?! Odgovore smo potražili i danas ih delimo sa vama.


Koliko nam internet nameće veštačke standarde lepote? 


Borba protiv prirodnog standarda lepote, postala je još intenzivnija sa pojavom interneta, gde su svi predstavljeni kao idealni.  Fotošopiranje fotografija i upotreba instagram filtera dodatno omogućavaju ljudima da promene ono što im se u stvarnosti ne dopada na telu. Poneseni time, sve češće se odlučuju za “peglanje” svojih nesavršenosti u stvarnom životu odlaskom pod nož i ugradnjom različitih vrsta implantata.

Moramo istaći da ovaj trend može biti prihvaćen i usvojen, ako se odradi u blagoj meri, bez preterivanja i značajnih promena. Ono što nije ukusno i prestaje da bude lepo jeste kada žena izgubi svoj lik u moru plastičnih operacija i izgubi lepotu koja joj je priroda sama podarila.

Devojke se najpre odlučuju da povećaju svoje grudi, zategnu kožu, jagodice, povećaju usne, smanje nos. Veštačke (svilene) trepavice, puder obrve i nadograđeni nokti se danas podrazumevaju kao “must have” dodatak, čak i kod devojaka koje forsiraju prirodan izgled.


Da li su silikoni u grudima ono što vam treba za lepši dekolte i izraz u ogledalu?


Ponete današnjim trendovima, pripadnice ženskog pola su vrlo raspoložene kada se radi o ugradnji implantata u grudi i povećanje istih zarad boljeg i privlačnijeg izgleda. Mnoge od njih su generalno nezadovoljne izgledom i veličinom svojih grudi, pa im ovaj poduhvat dođe i kao jedan vid podizanja samopouzdanja i samopoštovanja.

Međutim, više je onih koje idu pod nož zarad boljeg prestiža u društvu, ne razmišljajući o mogućim posledicama koje, možda ti isti silikoni kasnije mogu da ostave po njihovo zdravlje.

Ugradnja implantata u grudi je danas postala toliko normalna pojava, a tome svedoči i podatak da ih se u Srbiji na godišnjem nivou ugradi do 5000.

Malo je reći da od posledica neprofesionalnog postavljanja silikona ili prosto nestručnog poduhvata, danas pati veliki broj žena, koje se suočavaju da brojnim nelagodnostima.

Ne možemo reći da su silikoni “izvikani” u našem društvu, ali recimo da su postali toliko otrcani, jer ih svaka druga devojka poseduje. Jednostavno, ljudi su željni da vide nešto drugačije, nešto što je prirodno i lepo.

Postoje i druge alternative koje mogu pozitivno uticati na rast grudi, samo im treba pružiti šansu i vreme da svoje delovanje iskažu u punom svetlu. Tu su određene vežbe koje se rade zarad boljeg izgleda grudi, kreme na bazi prirodnih sastojaka koje garantuju uspeh nakon nekoliko meseci korišćenja, kao i određena hrana koja pospešuje rast istih. Svaki od njih daje rezultate, uz kontinuirano ponavljanje.


Koliko često se devojke odlučuju za korekciju nosa, usana i zadnjice?


Po nekoj statistici, od estetskih operacija, najčešće se obavljaju operacije grudi, nosa, zadnjice, a korekcija usana je u blagom opadanju.

Korekcija nosa, podrazumeva menjanje oblika zbog estetike ili funkcionalnosti. Ovaj poduhvat se obično radi nakon navršene 18. godine života, kada se završava rast koštanih struktura nosa.


Korekcija na licu estetska hirurgija
 

Uglavnom se žene i odlučuju na ovakve operacije da bi smanjile veličinu i oblik nosa, širinu nozdrva, otklonile grbu, ili podigle nos, kako bi se promenio ugao između nosa i gornje usne. Tada, ukoliko već postoji korekcija usana, one dobijaju na važnosti i istaknuti su svi atributi koji su bili izloženi promenama.

Korekcija nosa se može raditi i u zdravstvene svrhe, kada je potrebno da se otkloni devijacija, deformiteti nastali na rođenju, ili nakon nekih ozbiljnijih povreda i trauma.


Korekcija usana


Korekcija usana obično ide u paru sa korekcijom nosa, jer se nakon popunjenih usana, tačno vide nepravilnosti na nosu, pa ih i devojke sve ređe odvajaju.

Dostupno je toliko različitih vrsta uvećanja: od hijalurona, bipolimera, ugradnje masnog tkiva do čak i prirodnih rešenja.

Male usne, ubacivanjem optimalne količine hijalurona, dobijaju na punoći i senzualnosti, prateći prirodan oblik bez drastičnih promena u izgledu lica. Osvežavanje usana daje sjajne rezultate kada se zbog godina izgubi punoća i sjaj. Nakon male korekcije, usne dobijaju potpuno novu svežinu i izgledaju veoma lepo i zavodljivo, a ženama naročito prija ova doza samopouzdanja.


Korekcija zadnjice


Korekcija zadnjice jeste takođe veoma popularna, iako se dame danas radije odlučiju za različite vrste korektivne gimnastike ili pilates vežbi koje će im pozadinu dovesti do savršenstva. Uz naporan trud i rad, pravilnu ishranu, hidrataciju i manuelne masaže određenog dela, za kratko vreme se postižu rezultati prirodno zategnutog izgleda zadnjice, što većina dama želi i priželjkuje.

Činjenica je da su estetske operacije veoma popularne na našim prostorima, ali se potajno nadamo da će se prirodna lepota žene vratiti na velika vrata i da će svi umeti da prepoznaju njenu vrednost i čari. Velika je stvar da svoje nesavršenosti prihvatite onakvima kakve jesu i tu je već veliki deo posla završen.

 


Autorski tekst: Srbijanka Stanković


Komentari (1)

Razmilsite još jednom

Tačno je da se sve više žena odlučuje za neku korekciju. Ne znam da li to dobro ili ne. Ali pre ngo što se odluče savetovao bih da dobro pročitaju sve razloge za i protiv, treba da čuju šta hirurzi predlažu https://www.nanoklinika.rs/saveti/. I još nešto na kraju, implatantni neće nužno da donesu samopuzdanje. Nekad se desi baš suprotno.

(Dobar) +1
(Slab) 0
31-May-22 09:53:43 AMDodajte komentar