SrbijaSpace logo

Za vrhunsku farbanu kosa kao kod frizera

 

Za vrhunsku farbanu kosa kao kod frizera

Verujemo da svoje dane trenutno najviše provodite kod kuće. A ukoliko je vaš frizer sada zauzet i ne zna kada će imati slobodan termin za vas, zašto ne biste probali da malo magije sa svojom kosom napravite kod kuće, i to sami.

Sve što treba jeste da se raspitate koje farbe za kosu su najdelotvornije, i uz malo znanja i veštine, uspećete da svoju kosu osvežite novom bojom, čak i ako se nikada ranije niste samostalno ofarbali.

Znamo da želite da vaša kosa izgubi zalistke i dobije prelepu i ujednačenu boju, za kojom će se drugi okretati. Stoga vam u nastavku predstavljamo korisne korake, koji će vam pomoći da proces farbanja kod kuće prođe bez i malo muke, i to veoma uspešno.


Izaberite pravu boju za kosu


Da biste dobili željene rezultate, mnogi frizeri smatraju da je najbolje ofarbati se samo ukoliko su vam se pojavili izrastci ili imate sedu kosu. Prelazak na novu nijansu nije preporučljiv i može biti riskantan, jer niste 100% sigurni kako će vaša kosa izgledati nakon farbanja. Stoga se držite proverenog – izaberite svoju nijansu loreal farbe za kosu – katalog raspolaže širokim izborom, te će vam sigurno pomoći da nađete onu pravu za sebe.

Pravilo kaže da brinete treba uvek da biraju boju koja je za nijansu svetlija u odnosu na njihovu prirodnu. Recimo, ako imate srednje smeđu kosu, dobar izbor za vas bi bila svetlo-smeđa ili tamnoplava farba. Ukoliko ste pak plavuša, bilo bi dobro da se odlučite za boju, koja je za nijansu tamnija od vaše, jer ćete njome uspeti da izgledate kao plavuša i savršeno ćete pokriti sede, ukoliko ih imate.

Na našem tržištu su veoma popularne loreal farbe za kosu – katalog im je bogat nijansama, farbe duže traju, dok su cene sasvim pristupačne. To su samo neki od razloga, zašto dame i devojke češće poklanjaju poverenje ovom brendu, kad je njihova boja kose u pitanju.


Ne mešajte boje


Ako mislite da bi ste mešanjem farbi dobili posebnu boju za svoju kosu, savetujemo vas da to ne radite.  Frizeri smatraju da ne treba miksovati više različitih farbi, jer vi ne možete znati šta se tačno nalazi u svakoj od njih, te možete stvoriti hemijsku reakciju, koja bi mogla uništiti vašu kosu.


Farbanje kao kod frizera


Najpre testirajte farbu


Zamislite da ste upravo kupili jednu od loreal farbe za kosu. Katalog vas je prosto oduševio izborom i poželeli ste da vaša kosa bude kao jedna od tih sa kataloga. Napokon stižete kući u želji da počnete sa farbanjem, ali moramo vam reći da ćete za ovaj korak morati biti malo strpljivi.

Naime, potrebno je da farbu najpre testirate na manjem delu kose, pored lica ili iza uveta, sa kog ćete jasno videti kako će ta boja izgledati na vama, pre nego što ste upotpunosti ofarbate. Kada nanesete boju na određeni deo kose, sačekajte 24h, pre nego što se odlučite na potpuno farbanje. Čekanje ovoliko vremena pomoći će vam da saznate da li će vaša kosa imati određenu reakciju.


Opredelite se za pantene ulje za kosu – upotreba


Nemojte misli da, nakon što završite farbanje, vaša kosa treba da sija kao da ste upravo došli od frizera. Ovo ne mora da znači. Da biste svojoj kosi pružili neverovatan sjaj, potrebna joj je adekvatna nega, a na kojoj će vam biti veoma zahvalna.

Stoga možete koristiti pantene ulje za kosu. Upotreba proizvoda za pravilnu negu vlasi značajnija je od samog farbanja, jer ako želite da vam kosa bude u punom sjaju, morate je najpre nahraniti vitaminima i redovno negovati.

Pretpostavljamo da ste do sad mnogo puta čuli od svojih prijateljica da su im farbani krajevi veoma suvi i skloni lomljenju. Ako već niste, isprobajte i verujemo da ćete i svojim drugaricama preporučuti pantene ulje za kosu. Upotreba je veoma laka – dovoljno je da preparatom nekoliko puta kapnete u svoju šaku, razmažete ulje, a zatim prođete prstima kroz kosu. Ovo će vaše vlasi učiniti sjajnijim, hranljivijim, a boju istančanijom.


Ne zaboravite da koristite loreal sprej za izrastak – cena


S obzirom na to da kosa veoma brzo raste, postoji mogućnost da nećete uvek biti u prilici da odvojite vreme za farbanje, a nakon nekog perioda primetićete izrastke, koji umeju biti iritanti.

U takvoj situaciji, kada ste u žurbi i ne možete odvojiti sat vremena za sebe, idealno rešenje jeste loreal sprej za izrastak. Cena preparata je pristupačna, te tako odgovara svačijem džepu.

Karakterističan je po tome što koren glave prekriva potpuno i daje mu trenutni sjaj. Bitno je spomenuti da ima laganu formulu, te tako nije lepljiv i ne ostavlja mrlje. Frizeri preporučuju loreal sprej za izrastak. Cena je povoljna, a koren kose uz njegovu pomoću – besprekoran.

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Dodajte komentar