SrbijaSpace logo

Zašto je važno ko vam postavlja zubni implantat?

 

Zašto je važno ko vam postavlja zubni implantat?

Određen broj stomatoloških ordinacija ima uslugu ugradnje implantata za zube, ali nemaju svi uvek dobar rezultat pa je važno odabrati najuspešnije u svom poslu da bi dobili najbolje i ono po šta ste došli.

Implanti su najsavršenije protetičko sredstvo namenjeno za zamenu jednog ili više nedostajućih zuba u vilici, ali upravo zbog toga podrazumevaju složenu intervenciju koja bi, ako se izvede pravilno, trebala da trajno zameni nedostajući zub, od korena do zubne krune.

Ipak, problemi su mogući i događaju se čak i kod najboljih stomatologa u Beogradu, ali bi šanse za neuspeh trebalo minimizirati upravo sa preventivnom stručnom ugradnjom što gotovo sigurno donosi najbolje rezultate nakon postavljanja.

Nastavite sa čitanjem i otkrijte sve detalje u nastavku teksta pa lakše odaberite ordinaciju kojoj ćete se obratiti za pomoć.


Zubni implanti imaju složen postupak ugradnje


Pošto menjaju celu konstrukciju zuba, zubni implanti obuhvataju i deo u vilici, ali i deo iznad nje.

Prvi korak za najbolji rezultat podrazumeva dobru pripremu pre intervencije. Stomatolog mora imati radiološke snimke vilice, ali i komjuterizovane podatke koji će mu dati jasne informacije o stanu vilične kosti i mase u vilici za koju treba da se veže titanijumski šraf. Minimalna greška može da napravi dalekosežne posledice.

Ako je potrebno rade se i dodatne procedure kao što je augmentacija čime se uvećava masa u desnima pa oni savršeno drže zubni implantat na mestu.

Tek kada se potvrdi da je ugradnja moguća, sledi sam proces postavljanja gde se kroz kratku intervenciju postavlja veštački koren, a kada on sraste sledi i postavljanje veštačke krunice, ali se oprez ni tu ne završava.


Najbolji stomatolog u Beogradu zna kako da dođe do najboljeg rezultata


Pošto vam za ovu intervenciju treba najbolji stomatolog Beograd je mesto gde bi ga trebalo tražiti. Ovde rade neke od ordinacija sa najdužim radnim stažem na Balkanu, ali i svetski priznatim stomatolozima i ordinacijama zbog kojih čak i iz inostranstva dolaze da stomatološke intervencije rade kod nas.

Prvi faktor za kvalitetno postavljen zubni implant jeste higijena, kako čitave ordinacije, tako i implantata koji se ugrađuje. Serilnost je važna za mnoge postupke, a ova je svakako jedna od njih. Mora se poštovati procedura, uvek i u svakom trenutku, bez izuzetaka, a to beogradski stomatolozi itekako znaju.

Važno je i proceniti da li šraf pravilno srasta u kost, da li će kruna moći da se postavi i hoće li to izgledati i estetski lepo. Detalji su važni i od njih zavisi puno toga. Stručnjaci ne pristaju na nesavršen rezultat gde god da je pozicija zuba i o krajnjem ishodu brinu kao da je reč o sopstvenom zubu.

Pacijent ne treba da brine o detaljima, njegovo je da odabere najbolju ordinaciju i da veruje stomatolozima da će učiniti sve da se dobije savršen rezultat.


Kod stomatologa


Proverite zašto su pojedine cene niske


Stomatolozi često daju akcijske cene, a one najviše znače kod usluga koje su skuplje kakvi su zubni implantati.

Ipak, treba biti obazriv pri odabiru stomatološke ordinacije jer nekada ta cena bude niža jer ne uključuje cenu kompletne pripreme i kontrole između ugradnje, nekada su materijali jeftiniji, a nekada je sve zaista vrhunsko, samo je reč o akciji za sve pacijente.

Birajte najkvalitetnije vrste i potpunu uslugu. Kruna mora biti napravljena od cirkonijum-keramike, savršene beline i oblika koji se potpuno uklapa u zubni niz.

Na kontrole se mora redovno javljati i poštovati savet koji se dobije jer će se i tako osigurati najbolji rezultat u najvećem broj u slučajeva.


Pozovite stomatološku ordinaciju i zakažite prvi pregled


Implanti za zube su neophodni u mnogim situacijama i jedini popunjavaju i vilicu prilikom nadoknade nedostajućeg zuba.

Ugrađuju se decenijama, unapređuju se i menjaju, ali im uloga ostaje ista. Ne razlikuju se puno ni preporuke koje se moraju poštovati da bi rezultat bio dobar, a njih svakako sprovode najbolje stomatološke ordinacije kod nas.

Poslušajte komentare zadovoljnih klijenata, pogledajte dobre radove, pročitajte više o načinima ugradnje i procentu uspešnosti, a onda zakažite prvi pregled.

Kada su u pitanju ordinacije i najbolji stomatolog Beograd će vam dati brojne opcije i više alternativa za odabir. Vodite se ličnim utiskom, utiskom nakon obavljenog pregleda, razmotrite i cenu pa tek onda donesite najbolju odluku.

Bilo da koristite neke od najjeftinijih usluga ili su one skupe, svom stomatologu ste na prvom mestu i posvetiće punu pažnju vašem problemu. To će stvoriti dobar odnos i najbolju vezu  koja se zasniva na uzajamnom poverenju.

Neka vam osmeh zablista, neka svi zubi budu zdravi i kompletni u obe vilice. Neka takvi rezultati traju zauvek. Birajte najbolje za najbolje rezultate koje ćete dobiti.


Slike: 

https://www.pexels.com/photo/dentist-showing-a-dental-model-to-a-patient-12746003/

https://www.pexels.com/photo/white-dental-equipment-near-wall-305567/

 


Autorski tekst: Ljiljana Bugarin


Dodajte komentar