SrbijaSpace logo

Zašto je zeokrema moj izbor za putovanje?

 

Zašto je zeokrema moj izbor za putovanje?

NIKAD VIŠE BEZ ZEOKREMA NA PUT

Volite li da putujete?

Ja da, veoma … i vrlo često nisam u mogućnosti da letim avionom, pa mi je autobus ili voz druga kuća. Sa sobom ne nosim puno prtljaga. I ne donosim kući puno suvenira, jer više volim da se bogatim iskustvima, nego stvarima.


Zeokrema za putovanje


Da li putovanje može da se pretvori u noćnu moru? Može, I te kako. Nekako sve lakše preživim, čekanje na granici, zastoji na putu, naporni ljudi iz okruženja, ali kad ja imam neki zdravstveni problem na putovanju – nikako!  


Crvenilo i osip po telu

Put do Grčkog ostrva. Autobus. Napolju +40 stepeni, put od 16 sati. Jeste dugo, ali vredi. Na prvom stajalištu za odmor, primetila sam da imam blago crvenilo po vratu i grudima, ali nisam se previše brinula oko toga. Već do sledeće pauze bila sam prekrivena koprivnjačom koja me je svrbela iIi pekla.

Malo je reći da sam počela da paničim.

Odmor još nije ni počeo,a ja sam već u problemu. Usput nema lekara, a čisto sumnjam da bi zbog osipa ceo autobus čekao putnika dok traži lekarsku pomoć. Imala sam utisak da mi se osip pogoršava srazmerno mojoj brizi. O neeeee….propade mi letovanje. 


Zeolit krema osipKad se posreći putovanje

Dok sam pokušavala da se rashladim i osvežim u toaletu, prišla mi je žena i predstavila se kao dermatolog. Izvinula sa što zabada nos, ali nije mogla da ne primeti moj osip. Naravno da nije mogla da ga ne primeti, toliko sam bila crvena da su ga primetili sa druge planete.

Bila sam srećna kao malo dete jer putujem sa dermatologom, ni manje ni više, osoba koja mi je bila potrebna. Uz prijatan razgovor i majčinsku brigu dotične dame, počela sam da se opuštam i moja panika je splasnula.

Iz njenog iskustva to je verovatno bila reakcija na znoj i prljava autobuska sedišta, vrućinu, a tako burna je bila jer mi je imunitet bio u padu. Izvadila je iz torbe kremu i pružila mi je. Uz savet da namažem osuta mesta i da to radim na svakih par sati.

“Ne treba da mi vraćaš” reče, “imam ja još jednu u prtljagu”.

Upitala bih je kakva je to krema, ali morale smo nazad u autobus. Uzalud sam se osvrtala po autobusu da je pronađem. Poslušala sam i namazala bogat sloj kreme i zadremala. Pauza  je bila na granici i izašli smo, onako sanjivi da carinik pregleda autobus.

 

Promena koja donosi osmeh na lice

 

U momentu sam se setila svoje muke i pogledala se u ekran telefona. Čoveče, pa ja nisam više bila onoliko crvena. Nije me ni peklo ni svrbelo onako jako.

Simpatična gospođa koja mi je dala kremu mi je prišla I videla sam da je jako zadovoljna rezultatima. Objasnila mi je da je u pitanju austrijska krema sa zeolitom, da se zove Zeokrem i da je to odlična, prirodna zamena za sve kreme koje sadrže kortikosteroide.

Da je ona prepisuje prvo, pa tek onda daje nešto jače. Krenula sam da joj vratim kremu, ali nije želela da je uzme.

“Trebaće ti još, ta krema čini čuda za opekotine od sunca, za isušenu i ispucali kožu, ujede komaraca,meduza”…  

Zahvalila sam se svojoj dobročiniteljki i nastavila svoje putešestvije naoružana njenim savetima I kremom.

Čim sam uhvatila Wfi izguglala sam kremu sa zeolitom i našla nekoliko vrednih članaka o zeokremi i bezbroj pozitivnih iskustava. Zeolit je decenijama poznat kao dobar detoksifikator koji ima sposobnost da vezuje teške metale. Uglavnom se koristi kao supplement, koji se uzima oralno.


Zeokrema na bazi zeolita

Zeolit ima hidrofilno dejstvo i veoma je pogodan za kombinovanje sa prirodnim mastima i etarskim uljima. Pokazao se veoma dobro kod rana, herpesa, opekotina. On ima antiosidativno i antiupalno dejstvo, smanjuje otok i crvenilo. 

Letovanje je prošlo bez problema. Osip se do drugog dana u potpunosti povukao. Pila sam kalcijum i mackala se Zeokremom , po savetu drage žene iz autobusa. Na kraju letovanja sam potrošila celu bočicu. Mazala sam sve sa njom. Ujed komarca-zeokrem, ogrebotina-zeokrem, bubuljica-zeokrem!!! Šteta što ne prave veće pakovanje.

Po povratku u Beograd sam kupila dve kutije kreme za svoju kućnu apoteku i čvrsto sam rešila da Zeokrem postane stalni inventar mog nesesera. Pošto imam tako osetljivu kožu  Zeokrem mi je bio dar sa neba. Nikad više bez nje, ni na duže ni na kraće putovanje.


 


Autorski tekst: Marina


Komentari (2)

Stanislava

Zeokremu sam koristila klincima tokom leta i prezadovoljna sam. Mazala sam ih svaki put kad izađu iz bazena a bile su po ceo dan i stvarno nisu izgorele na suncu. Čak mi se pokazala veoma efikasnom kada sam par puta dobila osip nepoznatog porekla, koža mi se bukvalno smirila u roku od 1 dana.(Dobar) 0
(Slab) 0
12-Sep-19 10:31:44 AMDara84

Ja se ne odvajam od zeokremu meni je stvarno pomogla. Na putovanju sam je koristila kao zaštitu od sunca, a i može da se koristi i krema protiv alergija.(Dobar) +1
(Slab) 0
05-Sep-19 21:30:08 PMDodajte komentar