SrbijaSpace logo

10 znakova da je vreme za selidbu

 

10 znakova da je vreme za selidbu

Da li nekada uhvatite sebe da razmišljate o preseljenju? Nije bitan razlog. Dugo putujete do posla, imate komšije koji vas smaraju ili ih nemate, deca se muče do škole, ili imate probleme sa parkiranjem. Kada malo bolje razmislite možda je i suviše znakova koji ukazuju da je vreme da promenite okruženje. 

U daljem tekstu ukazaćemo na neke od osnovnih znakova ili razloga koji ukazuju da treba menjati adresu stanovanja.


#1 Vašoj deci trebaju bolji uslovi


Selidba sa decom
 

U našoj nebeskoj Srbiji još nije došlo ono da bogatija deca idu u bogatije škole i obrnuto. Kod nas ima svega. Ali, ako već možete priuštiti svojoj deci bolju školu onda im omogućite da manje vremena putuju do nje. Da imaju bolje prosvetne radnike i bezbednije okruženje i da se kasnije lakše upisuju na fakultete.


#2 Putovanje na posao

 

  • Koliko vremena putujete do posla?
  • Pa onda od posla do svog doma?
  • Da li vam je naporno doći na posao i vratiti se sa posla?


Uzmite digitron u ruke ili digitron na svom mobilnom telefonu i pokušajte da sračunate koliko vremena provodite na putovanju do posla i nazad.


Saobracajna guzva
 

Pomnožite to sa brojem godina koliko tako funkcionišete i frapiraćete se koliko svog života ste bacili jednostavno na bespotrebno mučenje u gužvama do posla i nazad. Ne mora tako.

Ima rešenja!

Preselite se


#3 Proširenje porodice

Prosirenje porodice

 

Razmislite. Da li vam je sve tesnije u vašem stanu ili kući? Gužva za kupatilo? Nemate svoj kutak za odmor ili rad od kuće? Dobili ste bebu ili još uzbudljivije blizance? Ili vam se useljava tašta, možda svekrva. Bez obzira na razlog kada počnete da se spotičete o stvari u stanu razmislite da li je došlo vreme da nešto promenite u svom životu, odnosno da se preselite u komforniji prostor.


#4 Ne možete da promenite neke stvari


Na primer nemate lift u zgradi a treba vam komšije neće da učestvuju niti ih zanima lift. Ili prosto zgrada je takva da ne postoje tehnički uslovi za lift. Mat u dva poteza. Rešenje je preseljenje. Takoće, ako nemate centralno grejanje, ako imate problema da se bilo šta dogovorite sa stanarima u vezi sa poboljšanjem kvaliteta življenja, možda je vreme da se preselite na novu adresu i to pokušate u nekom novom okruženju. 


#5 Život na periferiji ima svoj prednosti


Centar grada ima svoje ogormne prednosti kada je posao u pitanju. Ali kada je kvalitet života u pitanju onda je to veoma upitno. Zagađenje vazduha zbog nenormalnog saobraćaja, izduvni gasovi, buka, nervoza. Gužva koja vam svakodnenvno igra po živcima. A o ceni režije da ne pričamo. Život na perifieriji može da bude veoma zanimljiv. Da bude zdraviji i da uza iste novce sebi i svojoj porodici priuštite bolji standard i više životnog prostora. 


#6 Imate viška stambenog prostora


Kada imate višak soba onda je možda vreme da razmislite o onoj našoj – manje je nekada zaista više. Smanjivanjem, rasterećenjem i preseljenjem u dom koji bolje odgovara vašim trenutnim potrebama, moći ćete da provedete više vremena radeći ono što volite, a manje vremena na čišćenje prazne kuće i održavanje. A usput ćete i uštedeti. Jeste, nezgodno je.

Uspomene, navike, okruženje. Nije jednostavna odluka, ali jeste odluka koja vam možda može doneti više vremena za sebe a manje za brigu o domu.


#7 Bezbednost okruženja


Kod nas je sasvim uobičajena pojava da u jednoj zgradi stanuju oni koji krpe kraj s krajem i oni koji imaju mnogo viška i nekretnina i automobila i novca. Kada je to tako, nekome je sasvim izvesno bezbednost ugrožena. I ne samo to. Ako se stanari ne mogu dogovoriti ni oko zaključavanja ulaznih vrata, podruma, pucanja vodovodnih cevi, zagušenja kanalizacije onda je vreme da promenite mesto stanovanja. Upravnici zgrada najčešće i onako deluju pro forme i ne možete ih nahvatati jer jedan radi  na stotinu zgrada. 


#8 Preseljenje zbog zahteva posla


Prošla su odavno vremena kada se ceo radni vek provodio u jednoj firmi koja je na jednoj lokaciji. Preseljenje zbog posla je postalo sasvim uobičajena stvar za mnoge od nas, ali priznaćete i jedan od uzbudljivijih momenata u našim životima.

Često prilika za novi početak. Za bolje radno mesto. Za veću platu i neke drugačije izazove. Shvatite ga baš tako. Kao novu priliku, šansu za kvalitetniji život i lični napredak u svakom pogledu. 

U ova moderna vremena ponekad je potrebno da promenite i državu, što znači da vam sledi međunarodna selidba.


#9 Život zajedno ili raskid


Zivot zajedno
 

Kada se dvoje odluče da žive zajedno najčešće biraju novi prostor. Novi stan. Takođe, kada se dogodi raskid u vezi to prouzrokuje i selidbu nekog od partnera. Jedan od najčešćih razloga selidbi su upravo raskidi u vezama. Bilo bračnim ili vanbračnim raskidima, ovo je jedan od najčešćih razloga za preseljenje u novi dom. 


#10 Finansijska situacija


Bolja varijanta je da vam se značajno poveća standard, tj. prihodi. To je i signal da treba da poboljšate svoj komfor. Da se proširite. Ništa lepše nego preseljenje u lepši i dom na boljoj lokaciji za posao i život. Naravno, postoje i situacije kada se vam opadnu prihodi a živite u mnogo više kvadrata nego što vam je potrebno ili što možete da održavate.

Kao na primer neki penzioneri u krugu dvojke koji sa svojim prihodima ne mogu ni režiju da plate. Zamena nekretnina je sasvim prirodno rešenje.


Umesto zaključka


Bez obzira na razlog vašeg preseljenja, pre same selidbe konsultujte agenciju od poverenja za selidbe da vam pomogne oko planiranja i pripreme preseljenja. I na kraju, sretna Vam selidba! Očekujemo da pročitamo u komentarima šta je vas nateralo ili motivisalo da se preselite. 

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (1)

Marica

Još uvek ništa, ali razmišljam o tome. Kao i mnogima, treba mi još jedna soba, da u njoj napravim kućnu kancelariju. Ali moram prvo da nađem odgovarajući, malo veći stan, pa onda zovem agenciju Milošević, da me spakuju i presele. Ne bih se usudila da neke vredne stvari pakujem sama, oni to rade bolje.

(Dobar) +3
(Slab) 0
10-Dec-21 15:38:50 PMDodajte komentar