SrbijaSpace logo

5 KORAKA KOJI VAS VODE KA ZDRAVLJU

 

5 KORAKA KOJI VAS VODE KA ZDRAVLJU

5 KORAKA KOJI VAS VODE KA ZDRAVLJU


U današnje vreme preplavljeni smo proizvodima koji se nude u cilju očuvanja zdravlja i poboljšanja kvaliteta života, zbog čega je veoma teško odlučiti se šta je to što je nama potrebno.

U startu da napomenem da je veoma važno da li ste do sada ulagali u svoje zdravlje i u kojoj meri jer i od toga zavisi efikasnost suplemenata koje ćete uneti u organizam.

Zvuči apsurdno ali je tako. Iako postoji ona stara poslovica koja kaže:

“Bolje išta nego ništa“ sa kojom se delimično slažem, želim da Vam skrenem pažnju na male stvari koje u velikoj meri mogu da utiču na iskoristljivost suplemenata u organizmu.
 

Pravilo broj 1: NE GURAJTE SIMPTOME POD TEPIH. PRIZNAJTE KOJE SU TO „SITNICE“ KOJE VAS MUČE.


Ne ignorišite ni one koji Vam deluju beznačajno... poremećaji cirkulacije, povremene glavbolje, bolovi u kkičmi, nesanica, oscilacije raspoloženja, nedostatk snage, bezvoljnost.

Sve su to mali signali koje nam organizam šalje i čime pokušava da nas upozori da NEŠTO NIJE U REDU.
 

Pravilo broj 2: DETOKSIKACIJA ORGANIZMA


Ovo je svakako jedan od najvažnijih koraka u Vašem putu ka zdravlju. Ako je organizam prepun toksina, teških metala, ako je jetra masna a detoksikaciju preskočite, nema smisla da idete dalje jer će efekat suplemenata i lekova biti minimalan.

Najbolji čistači organizma od teških metala su DETOXAMIN I CILANTRO jer oni mogu vezati teške metale i eliminisati iz organizma bez ikakvih posledica.
 

Pravilo broj 3: OČISTITE ORGANIZAM OD PODSTANARA; PARAZITA, GLJIVICA, BAKTERIJA...SA VIRUSIMA ĆETE SE VEĆ IZBORITI SAMIM JAČANJEM IMUNITETA.


Kako ćete to uraditi ostaje Vaš izbor.

Danas postoje brojne dijagnostičke procedure počev od klasičnih do kvantnih analiza koje Vam mogu pokazati sa „kim se borite“.  

Takođe sami birate da li ćete ih eliminisati:

 • klasičnim lekovima ili
 • biofeedback aparatima,
 • Zapper-om,
 • čajevima,
 • homeopatskim
 • ili biljnim preparatima.
   

Pravilo broj 4: POJAČAJTE IMUNITET i POBOLJŠAJTE CIRKULACIJU


Reishi gljiva pro100healthy imunitet
Reishi gljiva (ganoderma lucidum) - još poznatija i kao "gljiva besmrtnosti"


Poboljšanje cirkulacije i jačanje imuniteta su svakako još dva važna koraka.

Ako želite da smanjite broj suplemenata magneti Vam mogu biti od velike pomoći.

Ne samo da odlično deluju kod bolnih stanja već jačaju imuni sistem, poboljšavaju cirkulaciju i omogućavaju bolju oksigenaciju tkiva.

Ako niste pristalica magnetne terapije rešenje uvek postoji: OPC+C /oligomerni proantocijanidini - iz koštica grožđa/, resveratrol, digidrokvercetin, ginko su svakako suplementi koji značajno mogu poboljšati cirkulaciju.

Za stimulaciju imuniteta od koristi mogu biti Spirulina, Omega 3, preparati na bazi gljiva poput Reiši pečuraka i Kordicepsa

Ovakve gljive se sada mogu naći i u Srbiji kao sertifikovani suplementi u Republici Srbiji, kao recimo na sajtu pro100healthy.

Kordicepsu ovde dajem prednost jer on ne samo da spada u grupu imunomodulatora već i značajno podiže nivo ATP –a /ćelijskog „goriva“/ i nivo kiseonika u ćelijama, zbog čega se posebno savetuje sportistima i starijim osobama, ali i svima onima koji osećaju pad energije.

Cordyceps gljiva za energiju i kiseonik
Cordyceps (sinensis) gljiva - entomopatogenični parazit
 

Pravilo broj 5. NADOKNADA MINERALA I VITAMINA, KOREKCIJA ISHRANE


Ako ste pažljivo ispoštovali gore navedena uputstva, vrlo brzo uverićete se da je sve što ste učinili imalo smisla, jer ćete se:

 • osećati bolje,
 • imaćete više energije i
 • primetićete da su mnogi „simptomi“ koje ste imali u početku počeli da jenjavaju ili su čak i nestali.


Suplementacija mineralima i vitaminima dođe kao „šlag na tortu“ ali je takođe veoma važna.

MNOGI SIMPTOMI U NAŠEM ORGANIZMU NASTAJU KAO POSLEDICA NEDOSTATKA MINERALA I VITAMINA JER TO JE PRAVA HRANA ZA NAŠE ĆELIJE, KAD TE HRANE NEMA, ĆELIJE SU GLADNE A MI SMO BOLESNI.

Ja vam ovde mogu dati samo okvirne preporuke, jer znam da smo kao nacija u deficitu sa vitaminom D, vitaminom B12, ali i JODOM.

Ako patite od grčeva nije loše koristiti magnezijum i povremeno kalijum koji mogu ublažiti ova neprijatna stanja, dok je nadoknada vitamina C veoma važna kod pušača.

Ovo su samo male smernice koje Vam mogu promeniti život na bolje, no Vi ste ti koji odlučujete da li ćete i kada preduzeti nešto za sebe i svoje zdravlje.

Ne zaboravite da je Vaše telo jedino mesto u kome morate živeti, zato brinite o njemu na vreme!

Dr Ivana Kovacevic suplementi zeolit medicinske gljive pro100healthy


Autorski tekst: Dr Ivana Kovačević


Komentari (3)

angela

Vrlo korisno, nisam do sad cula za ove gljive. Vec neko vreme imam problema sa cirkulacijom i bolovima u kicmi...U danasnje vreme i zbog modernog nacina zivota sve teze deluje ocuvati zdravlje. Da ne pominjem zagadjenje i losu hranu... Zaista moramo da povedemo vise racuna o tome i da kao pojedinci uradimo sto vise mozemo za sebe.(Dobar) +1
(Slab) 0
19-Jan-20 12:28:45 PMMilijan

Bas lep tekst i poucan iz ugla prosecnog poznavaoca medicine. U moru problema i faktora rizika koji nas okruzuju ljudi stalno zaboravljaju koliko je bitno negovati nase zdravlja prvenstveno nase oce sa kojma ne bismo mogli da funkcionisemo. Pre jednog izvesnog vremena shvatio sam koliko mi vise prija led rasveta xenonlight od obicnih sijalica. Bolje citam, voznja mi se popravila a da ne pricam kako mi lepo izgleda dnevni boravak.(Dobar) 0
(Slab) -1
17-Jan-20 13:50:20 PMMarija75

Odlican tekst. Bravo doktorka. Kratko i jasno objasnjeno kako mozemo da pomognemo sami sebi.(Dobar) +2
(Slab) 0
06-Nov-19 09:24:02 AMDodajte komentar