SrbijaSpace logo

NA ŠTA TREBA OBRATITI PAŽNJU AKO SE SELITE SA SVOJIM KUĆNIM LJUBIMCEM

 

NA ŠTA TREBA OBRATITI PAŽNJU AKO SE SELITE SA SVOJIM KUĆNIM LJUBIMCEM

Mnogi od vas imaju kućnog ljubimca koji predstavlja, pa slobodno možemo reći, člana porodice. Ukoliko vam predstoji selidba, ne smete zaboraviti da zbrinete i svog kućnog ljubimca. On svakako ide sa vama, a evo na šta morate obratiti pažnju.

 

Zakažite posetu veterinaru pre selidbe na novu lokaciju

Pre selidbe, odvedite svog ljubimca kod veterinara da dobije sve potrebne vakcine, lekove i kopiju svoje medicinske dokumentacije. Nakon što se preselite u svoj novi dom, raspitajte se o veterinaru kome se možete obratiti kada to bude bilo potrebno. Baš kao i za ljude, poželjno je da proverite kakav je veterinar kroz razgovor sa susedima, ili da odete u njegovu ordinaciju pre nego što odvedete svog ljubimca.

 

Redovno ažurirajte kontaktne informacije o svom ljubimcu

Danas je tehnologija toliko napredovala, da mnogi kućni ljubimci imaju ogrlicu sa ugrađenim specijalnim mikročipom gde se nalaze svi neophodni podaci o njemu. Zato je važno da se ove kontakt informacije redovno ažuriraju. Zahvaljujući ovome, možete mnogo brže da locirate svog ljubimca (mada nisu svi upoznati sa procesom održavanja mikročipova).

 

Proverite pravila u avionu koja važe za kućne ljubimce

Prilikom rezervacije avionske karte, pogledajte sajt dotične avio kompanije da proverite da li je vaš ljubimac pripremljen za transport u skladu sa politikom te kompanije. Ljubimci obično idu u delu sa prtljagom, pa se pobrinite da bude adekvatno obezbeđen. Može se desiti da vaš ‘’prtljag’’ stigne posle vas na krajnje odredište, a to svakako ne želite da se desi.

 

Pobrinite se za vašeg ljubimca kada se preselite na novu lokaciju

Prelazak u novu sredinu za vašeg ljubimca može biti ogromna promena. Trudite se da mu pružite dodatnu ljubav i pažnju. Pronađite lokalni park za pse i pustite ga da trči slobodno. Naravno, svaki ljubimac voli novu poslasticu ili igračku.

Stvorite novi dom sa vašeg ljubimca

Pre nego što vaš kućni ljubimac bude u novom stanu, pobrinite se da sve njegove stvari budu na svom mestu u novom prostoru, kao što su: hrana, igračke, posteljina i druge stvari koje vaš ljubimac koristi. Na ovaj način, vaš ljubimac će se prilagoditi novom domu za veoma kratko vreme.


Preuzeto sa: http://selidbe-prevozrobe.rs/blog/na-sta-treba-obratiti-paznju-ako-se-selite-sa-svojim-kucnim-ljubimcem-18.html


Dodajte komentar