SrbijaSpace logo

Najčešće greške pri kupovini i održavanju grudnjaka

 

Najčešće greške pri kupovini i održavanju grudnjaka

Najčešće greške pri kupovini i održavanju grudnjaka

Grudnjake često tretiramo kao svaki drugi odevni predmet što nije nikako dobro jer ga na takav način možemo upropastiti.
S grudnjacima nekada postupamo totalno pogrešno, a da toga nismo ni svesni. Pitamo se da li je moguće da je teško rukovati nečime što nosimo svaki dan, a odgovor je : DA!Dosta je stvari koje ne znamo o grudnjacima i zbog toga s njima postupamo onako kako ne bi trebali pa je vreme da saznate što radimo pogršno:

Nosite samo unapred oblikovane grudnjake
Logika kod nekih žena kaže da će im ovakav model grudnjaka grudi učiniti vizuelno većima, a to nije baš tako. Zapravo, drugi grudnjaci mogu biti bolji za iluziju većih grudi jer prate oblik naših grudi. Važan je oblik naših grudi i prati li ih grudnjak, a ne korpice koje su već unapred oblikovane.


Nosite isti grudnjak dva dana zaredom
Elastičnost u grudnjaku kao da je mišić, a ako isti grudnjak nosimo dva dana zaredom tada možemo postati više osetljivi. Grudnjaku treba barem jedan dan da se vrati u svoje `normalno stanje` kako bi poslužio svojoj svrsi. Grudnjak nije poput pantalona da se može nositi više uzastopnih dana jer je elastičnost važna i on mora `odmoriti` kako bi se elastičnost vratila.

7 pitanja u vezi grudnjaka:


1: Kako da sprečim padanje naramenica?
Ponekad je skraćivanje naramenica dovoljno, ali ponekad ne i konačno rešenje našim mukama. Osim klasičnih naramenica, takozvani T-strap grudnjaci povezuju naramenice na leđima držeći ih na mestu. Jeftinije rešenje je spas za sve grudnjake s naramenicama. Ovaj mali elastični izum povezuje obe naramenice na leđima sprečavajući njihovo bježanje. Kao posljednje rešenje, stručnjaci savetuju kupnju grudnjaka s većim korpama budući da grudnjaci koji pokrivaju više imaju kraće naramenice.

2: Koliko bih često trebala uzimati mere?
Nitko nema vremena svakog meseca juriti u butik donjeg veša za savršene mere, no ne prepustimo li se profesionalcima, šanse su da naš odabir grudnjaka neće biti idealan. Savet: nove mere uzmite ukoliko ste dobili ili izgubili oko pet kilograma, rodili, nedavno završili hormonalnu terapiju ili promenili način života (npr, počeli ili prestali redovito trenirati). Drugim rečima, mere je u konačnici potrebno uzimati poprilično često.

3: Često nosim haljine ili gornje delove bez naramenica ili s otvorenim leđima. Postoji li jedan grudnjak za sve situacije?
Naravno. Na tržištu su dostupni mnogi grudnjaci koje je moguće prilagoditi svakom odevnom predmetu.


4: Krupnije sam građe. Može li mi grudnjak pomoći „izgladiti“ leđa?
Potražite grudnjake koji se na leđima stanjuju prema kopči um esto onih s potpuno ravnim trakama. Također, pokušajte s grudnjacima čija je traka na leđima šira.

5: Što činiti ako imam različite veličine korpica?
Postoje dva rešenja. Jedno je pronaći grudnjak s korpama koje pristaju većoj dojki, te umecima drugu košaricu prilagoditi drugoj. Drugo rešenje je pronaći grudnjak s umecima koje je moguće ukloniti ili prilagoditi onako kako to najbolje odgovara vašim grudima.

6: Zbog grudnjaka imam probem „viška kože“ ispod ruku. Kako to izbeći?
To je posledica lošeg odabira grudnjaka. Ponovite merenje – grudnjak prave veličine rešiti će taj problem.

7: Kako mogu maksimalno produžiti životni vijek svojih grudnjaka?
Jednako kao i s ostalim odevnim predmetima – uz pravilnu brigu. Grudnjake biste po pravilu trebati prati isključivo ručno, ali budući da to oduzima previše vremena, moguće ih je prati i u mašini, ali u hladnoj vodi, te na programima za osetljivu odeću. Ipak, bacanje grudnjaka u sušilicu nešto je što pod svaku cenu morate izbegavati. Grudnjake bi po pravilu trebalo prati svaka dva do tri dana, a uz dobru brigu, kvalitetan grudnjak tako će trajati i nekoliko godina.

https://www.teen385.com/frontend/images/rte/032016/44874-gruuuu.jpg

Vaše greške vezane za grudnjak:

 • Perete ga toplom vodom
  Grudnjake treba prati u hladnoj vodi, a još bolje bi ga bilo oprati dok je u vrećici za donje rublje ili grudnjake. Topla voda će upropastiti elastičnost dok hladna voda vraća elastičnost na mjesto. Pranje grudnjaka u toploj vodi može rešiti bakterije i slične stvari, ali ako želimo produžiti život grudnjaka praćemo ga hladnom vodom.
   
 • Nosite isti grudnjak za sve prilike
  Svaka cura ima omiljeni grudnjak, ali ako se čipka vidi kroz majicu to nije nikako dobro. Nositi push-up grudnjak ispod dolce vite ili sportski grudnjak ispod svake odeće nije dobro. Više štete nego koristi donijet će nam nošenje pogrešnog grudnjaka ispod pogrešne odeće.
   
 • Ne perete ih dovoljno često
  Svi smo krivi za to što ne peremo češće svoje grudnjake, a trebali bi ih prati nakon četvrtog nošenja. Grudnjaci se nalaze jako blizu našoj koži, a opet peremo ih ređe nego majicu. Svake nedelje trebalo bi prati grudnjake jer nepranje može dovesti do širenja bakterija od kojih mogu nastati bubuljice i upaljena koža.

 

 • Nosite grudnjak koji Vam ne pristaje

Svaka žena bi trebala otići kod stručnjaka u butik donjeg veša koji će nam reći koji nam tačno grudnjak pristaje. Bitno je nositi grudnjak koji na odgovara jer će pravi grudnjak promeniti naš kompletan izgled. Najbolje bi bilo pronaći omiljenu marku i veličinu grudnjaka te se toga držati. Osim toga, jednom kada znamo svoju pravu veličinu grudnjaka život je lakši.

 


Autorski tekst: Mirjana


Dodajte komentar