SrbijaSpace logo

ODVOŽENJE STAROG NAMEŠTAJA

 

ODVOŽENJE STAROG NAMEŠTAJA

Odvoženje starog nameštaja je čest zahtev naših sugrađana. Kako se najlakše reštii starog nameštaja? Odnosno, kada dođe vreme za zamenu postojećeg nameštaja, šta je najracionalnija odluka? Ne sumnjamo da ćete doneti pravilnu i ljudski odluku. Imajte na umu da možda vaše stvari i nisu toliko u lošem stanju i da ih neko uz minimalna ulaganja može ponovo koristiti.

Pre svega, stari nameštaj ne treba bacati u kontejnere, jer možda on nekom može puno da znači. Pošto ste ga već do sada koristili možda će neko uložiti svoj rad i neka manja sredstva i koristiti te stvari u svom životu, i što je jođ važnije, možda su mu jako potrebne.

Nije humano biti sebičan, nismo svi u jednakim situacijaama. Činjenica da kupujemo novo ne znači da treba da bacimo staro.

 

 

 

Koje stvari najčešće postanu nepotrebne? Pre svega tu se misli na odnošenje:

  • radnih ili kućnih stolova,
  • stolica,
  • troseda,
  • kreveta,
  • kauča,
  • fotelja,
  • regala,
  • polica,
  • garderobera.
  • Naravno, to mogu biti i neki drugi veći komadi poslovnog ili sobnog nameštaja.

Završna reč

Stari nameštaj često još može da posluži svojoj svrhi. Zato nemojte žriti sa njegovim bacanjem i odvoženjem na deponiju (divlju ili regularnu), raspitajte se malo po komšiluku, dajte oglas na internetu ili u štampi, nekome će možda još uvek biti dobar

 

Korišćen je tekst sa bloga Selidbe Milošević


Autorski tekst: Nenad Savić


Komentari (3)

Goran

Sve je to lepo samo što stvarnost nije takva.Ja sam se preselio i imam da izbacim stari nameštaj jer ga niko neće za džabe već svi traže da im platim.ako nekom treba nameštaj neka se javi,imam i slike(Dobar) +2
(Slab) 0
12-Sep-19 15:12:45 PMSrecko

Kad bi se kod nas znao red i kad bi se postovala pravila ne bi po kontejnerima i pored njih nalazili stari namestaj i stare stvari, treba se ugledati kako to rade pametniji od nas.(Dobar) 0
(Slab) 0
08-Jan-18 19:26:26 PMvideosamte

Kad pogledam kontejner, preko koga je prebačen neki stari dušek, pa onda nekoliko stolica poređanih okolo njega.
Jer onaj što je menjao nameštaj nije mogao da uglavi i stolice i dušek u kontejner, pomislim kakva ga je nervoza hvatala dok je u žurbi, uzidsao nosio taj više nepotrebni nameštaj i dok je tako ostavio prelepu scenu na ulici.
Kontejner prepun kabastih stvari. Svim drugima pristup zabranjen dok nadležne službe ne odnesu njegov stari nameštaj. jer, molim vas, njegova persona to tako rešava, a kontejner pa valjda zato i služi.
A besplatno odvoženje nameštaja, ili čak plaćeno odvoženje starog nameštaja, nije ni razmatrano od strane ovakvih persona.
Što bi rekao neko sa TV-a, to je za budale. Eh, kad će te kamerice, pa automatska naplata kazni za ovakve rabote.
Kad će ta Švajckarska u Srbiji?
Kada će ljudi da shvate da nisu sami u ovom univerzumu?
Da postoje službe koje besplatno odvoze stari nameštaj.
Da je zabranjeno ostavljati stari nameštaj pored kontejnera. Isto kao što je zabranjeno krasti ili otimati, odnosno uzurpirati ono što nije tvoje.
Da na kraju krajeva, postoje neki kojima taj stari nameštaj biva kao i vam anovi, da im puno znači i podiže kvalitet življenja.
Da baš tako.
Do tada, umesto selfija, možda bi fotkanje onih koji bi da žive po svojim pravilima i kačenje njihovih antigrađanskih postupaka po odomaćenim servisima bio neki vid borbe za bolji i solidarniji građanski život.(Dobar) 0
(Slab) 0
04-Jan-18 14:09:58 PMDodajte komentar