Selidba kućnih ljubimaca

 

Selidba kućnih ljubimaca

Mnogi od vas imaju kućnog ljubimca koji predstavlja, pa slobodno možemo reći, člana porodice. Ukoliko vam predstoji selidba, ne smete zaboraviti da zbrinete i svog kućnog ljubimca. On svakako ide sa vama, a evo na šta morate obratiti pažnju.

 

Zakažite posetu veterinaru pre selidbe na novu lokaciju

Pre selidbe, odvedite svog ljubimca kod veterinara da dobije sve potrebne vakcine, lekove i kopiju svoje medicinske dokumentacije. Nakon što se preselite u svoj novi dom, raspitajte se o veterinaru kome se možete obratiti kada to bude bilo potrebno. Baš kao i za ljude, poželjno je da proverite kakav je veterinar kroz razgovor sa susedima, ili da odete u njegovu ordinaciju pre nego što odvedete svog ljubimca.

 

Redovno ažurirajte kontaktne informacije o svom ljubimcu

Danas je tehnologija toliko napredovala, da mnogi kućni ljubimci imaju ogrlicu sa ugrađenim specijalnim mikročipom gde se nalaze svi neophodni podaci o njemu. Zato je važno da se ove kontakt informacije redovno ažuriraju. Zahvaljujući ovome, možete mnogo brže da locirate svog ljubimca (mada nisu svi upoznati sa procesom održavanja mikročipova).

 

Proverite pravila u avionu koja važe za kućne ljubimce

Prilikom rezervacije avionske karte, pogledajte sajt dotične avio kompanije da proverite da li je vaš ljubimac pripremljen za transport u skladu sa politikom te kompanije. Ljubimci obično idu u delu sa prtljagom, pa se pobrinite da bude adekvatno obezbeđen. Može se desiti da vaš ‘’prtljag’’ stigne posle vas na krajnje odredište, a to svakako ne želite da se desi.

 

Pobrinite se za vašeg ljubimca kada se preselite na novu lokaciju

Prelazak u novu sredinu za vašeg ljubimca može biti ogromna promena. Trudite se da mu pružite dodatnu ljubav i pažnju. Pronađite lokalni park za pse i pustite ga da trči slobodno. Naravno, svaki ljubimac voli novu poslasticu ili igračku.

Stvorite novi dom sa vašeg ljubimca

Pre nego što vaš kućni ljubimac bude u novom stanu, pobrinite se da sve njegove stvari budu na svom mestu u novom prostoru, kao što su: hrana, igračke, posteljina i druge stvari koje vaš ljubimac koristi. Na ovaj način, vaš ljubimac će se prilagoditi novom domu za veoma kratko vreme.


Tekst je prenesen sa bloga Selidbe Milošević


Preuzeto sa: http://selidbe-prevozrobe.rs/blog/na-sta-treba-obratiti-paznju-ako-se-selite-sa-svojim-kucnim-ljubimcem-18.html


Komentari (1)

Mirka

Što se tiče selidbe sa kućnim ljubimcem to ne mora biti prava muka. Bilo da he reč o međugradskoj ili međunarodnoj selidbi. Bitni detalji su: ne hranite zivotinju neposredno pred put, imati transporter, da životinja ima dovoljno vazduha i eventualno tečnosti ili stajati da se životinja osveži. Jedino ako je u pitanju međunarodna selidba naravno mora se pripremiti papirologija, pasos od životinje i naravno da je životinja uredno izvakcinisana.

(Dobar) 0
(Slab) 0
18-Aug-17 11:15:52 AMDodajte komentar