SrbijaSpace

  1. Naslovna
  2. Naslovi
  3. Edipsos

Edipsos

 

Edipsos

Edipsos

Edipsos je moderno letovalište i jedno od najpoznatijih banjskih lečilišta u Grčkoj. Nalazi se na severozapadu ostrva Evia u Egejskom Moru i ima oko 6 000 stanovnika. Ovo letovalište je poznato po svojim termalnim izvorima sa rasponom temperatura od 34 do čak 70 stepeni što ga čini veoma popularnim medju starijim turistima kao i ljubiteljima banja.

Image result for edipsos mapa

Do Edipsosa se dolazi trajektom koji pristaje u dobro opremljenu trajektnu luku u ovom mestu. Prvi utisak osvaja turistu obzirom da je Edipsos tek od nedavno popularisan na turističkoj mapi tako da je sačuvao dosta svoje autentičnosti i još ima lokalnog življa koje ne govori engleski jezik.

Plaže su pretežno peščane, u nekim delovima šljunkovite. More koje okružuje ostrvo Evija je uglavnom nešto niže temperature ali ovde to nije slučaj obzirom na termalne izvore odakle topla voda sa dubine od čak 3000 metara odlazi direktno u more.

Noćni život u Edipsosu nije jednoličan obzirom na dominantno banjski karakter ovog turističkog mesta. Na rtu Gregolimano nalazi se ekskluzivan resort klub Med za bogatije turiste a postoji i veliki broj kockarnica, restorana, taverni, poslastičarnica i igraonica za decu.

Što se smeštaja tiče, u Edipsosu se nalaze luksuzni hoteli i spa centri sa termalnim bazenima mada u ponudi ima i mnogo jeftinijeg apartmanskog smeštaja za turiste sa plićim džepom. Kod naših turista je veoma popularna Villa Joanna koja se nalazi u centralnom delu ove varošice na nekih 150 metara od plaže. 

Image result for vila joana edipsos


Autorski tekst: Mirjana


Komentari (2)

Tursita

Grčka definitivno ima najlepše more. Ona je uvke jedan od mojih favorita za letovanje.

(Dobar) 0
(Slab) 0
13-Jul-17 12:07:34 PMGoga

Bas mi izgleda kao fino mesto za porodicno letovanje, sticem utusak da nema guzve kao u drugim letovalistima. Jos nesto interesantno sto je vise banjsko letovaliste nego klasicno morsko. Ovde je voda toplija upravo zbog termalnih voda koje se izlivaju u more.

(Dobar) 0
(Slab) 0
09-Jul-17 11:02:03 AMDodajte komentar